Nursing Experience

Een educatieve dag uit voor jou en je collega's!

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

De Nursing Experience: twee bruisende dagen speciaal voor verpleegkundigen, met ruim 40 workshops, interactieve beursvloeren, een skillslab, goodies, gadgets, accreditatie en smakelijke catering!

Hét event voor verpleegkundigen van het jaar mag je niet missen.

Interactieve beursvloeren
Bezoek de interactieve beursvloeren met vele activiteiten, meer dan 80 stands met de laatste gadgets, carrièremogelijkheden en patiëntenverenigingen! Hier doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde.

Het skillslab 
Oefen je verpleegkundig- technische vaardigheden in het skillslab zoals reanimeren, infuusprikken, zwachtelen, venapunctie en meer!

Kies uit ruim 40 workshops
Stel je eigen programma samen en kies uit ruim 40 workshops met uiteenlopende onderwerpen als; dementie, palliatieve zorg, Evidence Based Practice, verpleegkundig rekenen, wondzorg, wijkverpleging en veel meer! Tijdens de Nursing Experience spreekt onder meer een selectie van de best beoordeelde sprekers van het afgelopen Nursing Congressen seizoen!

Werk aan je carrière
De Nursing Experience biedt je de kans om actief aan je carrière en ontwikkeling te werken. Nursing vacatures, werkgevers en intermediairs zijn aanwezig op het carrièreplein. Kom langs voor tips, professionele LinkedIn foto’s, een persoonlijkheidstest en meer.

Een educatieve dag uit voor jou en je collega’s!
Kom in contact met 4000 collega verpleegkundigen.

Hotelovernachting ReeHorst
Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief.

Proef de sfeer van de Nursing Experience

Ervaringen van deelnemers

“Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde.”
“Het was inspirerend om het actuele onderwerpen bezig te zijn!”
“Ieder jaar weer een leuk uitje met collega’s en nog leerzaam ook”

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

Programma Nursing Experience donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018

09.00 – 10.00 uur Ontvangst
10.00 – 11.00 uur Ronde 1A
10.30 – 11.30 uur Ronde 1B
11.30 – 13.30 uur Lunchpauze (lunch is inbegrepen)
11.45 – 12.45 uur Ronde 2A
12.15 – 13.15 uur Ronde 2B
13.30 – 14.30 uur Plenair programma
6 december: Singing in the brain – Prof. dr. Erik Scherder
7 december: volgt
Vrij toegankelijk, vol = vol, vooraf inschrijven is niet mogelijk
14.45 – 15.45 uur Ronde 3A
15.00 – 16.00 uur Ronde 3B
16.05 – 17.05 uur Ronde 4A
16.15 – 17.15 uur Ronde 4B

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Ervaringen van deelnemers

“Nieuwe inzichten, opfrissen van kennis, van gedachten wisselen met collega’s’.”
“De Nursing Experience is het jaarlijkse uitje met vriendinnen van de opleiding.”

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

Bekijk het workshopaanbod, de komende weken worden de workshops aangevuld. In totaal zullen er ruim 40 verschillende workshops plaats vinden. Heb je kaarten gekocht voor de Nursing Experience? Dan ontvang je enkele weken voor de Nursing Experience een e-mail en kun je je eigen programma samenstellen door 4 workshops te kiezen.

PLENAIR PROGRAMMA

6 december
Lees meer Sluiten
Singing in the brain

Prof. dr. Erik Scherder heeft aangetoond dat muziek een positief effect heeft op de verbindingen tussen gebieden in het brein. Hoe kun je muziek inzetten als hulpmiddel in de zorg? Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. Tijdens dit onderdeel beschrijft prof. dr. Erik Scherder hoe en je zal het zelf ervaren. Het belooft een muzikale belevenis te worden.
Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie van de Vrije Universiteit (VU)

7 december
Lees meer Sluiten
Meer informatie volgt

Meer informatie volgt.

WORKSHOPS

1
Lees meer Sluiten
Verpleegkundig Rekenen met Meneer Megens (6 EN 7 DECEMBER)

In deze actieve workshop gaat Meneer Megens kijken hoe het gesteld is met de rekenvaardigheid van de aanwezigen. Meneer Megens is een ware hit op YouTube Wij zijn dan erg trots dat hij aanwezig is op de Nursing Experience. Hij zal tips en trucs geven om het Verpleegkundig Rekenen voor iedereen te verhelderen. Voorkom medicatiefouten door het verbeteren van je rekenvaardigheden. Meneer Megens biedt (de) uitkomst.
Dirk Megens, docent (verpleegkundig) Rekenen en Youtuber

2
Lees meer Sluiten
Het verwelkomen van de stagiair (6 EN 7 DECEMBER)
3
Lees meer Sluiten
Hostmanship: hoe geef je iemand het gevoel welkom te zijn? (6 EN 7 DECEMBER)

De kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn, zorgt er voor dat iemand graag door jou verpleegd, behandeld  of verzorgd wil worden. Belangrijk is hetgeen waarmee jij je richting cliënt, patiënt, mantelzorgers, vrijwilligers en collega’s onderscheidt van de rest. Tijdens deze workshop leer je hoe je leuk werk kunt creëren door het anderen naar de zin te maken.
Ron Groothuis, specialist, Hostmanship Group, Huizen

4
Lees meer Sluiten
Compassie in de ouderenzorg (6 DECEMBER)

Compassie is een eigenschap die in de zorg een hoge waarde wordt toegekend. Tegelijkertijd laat het begrip zich moeilijk omschrijven. Sander de Hosson gaat in deze nieuwe presentatie op zoek naar de voorwaarden van compassie bij de zorg voor de kwetsbare oudere patiënten. Wat is professionele nabijheid precies en waar sta je zelf eigenlijk?
Sander de Hosson, longarts, Wilhelmina Ziekenhuis Assen

5
Lees meer Sluiten
De macht der gewoonte (7 DECEMBER)

In de omgang met en bejegening van mensen met dementie spelen de normen en waarden van zorgverleners de hoofdrol. De mens is een gewoontedier die zich hecht aan de eigen vertrouwde dagelijkse rituelen en routines, ook wanneer men dementie heeft. Tijdens deze zeer inspirerende presentatie vol humor leer je van Gerke de Boer hoe kwetsbare mensen hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Want hoe handel je als je zo’n leven ongezond, ongepast of zelfs ongewenst vindt?
Gerke de Boer, leraar verpleegkunde en auteur

6
Lees meer Sluiten
Existentiële pijn en hoe daarmee om te gaan (6 EN 7 DECEMBER)

Als de dood dichtbij komt raakt deze het bestaan tot in de diepste kern. De pijn die dan gevoeld wordt kan wanhopig, angstig, boos, machteloos of eenzaam maken en soms overgaan in lijden: existentieel lijden. Hoe kun je je als zorgverlener nu verhouden tot de pijn in die eenzame nacht van de ziel? Wat is belangrijk als de dood zo in het zicht komt? Hoe kun je iemand bijstaan in het loslaten van het leven? In deze workshop maken we contact met deze existentiële pijn en bespreken we handvatten om hiermee om te gaan.
Gea Arentsen, psychosociaal therapeut bij ziekte en rouw/verlies; trainer en docent palliatieve zorg

7
Lees meer Sluiten
Afscheid nemen van het leven (6 EN 7 DECEMBER)

Afscheid nemen is een essentieel thema voor degene die gaat sterven, maar ook voor de naasten en degene die hulp of zorg verlenen. Het is een kunst om goed afscheid te nemen. Sterven is het los moeten laten van het leven. Veel mensen ervaren dit als een strijd. Misschien is deze strijd wel nodig om tot overgave te komen. Het proces van sterven is een overgangsfase en kan zelfs met alle pijn en verdriet betekenisvol zijn. Machteloosheid, de angst voor het losscheuren, de eenzaamheid van ‘het alleen verder moeten’ zijn emoties die ons mens-zijn begeleiden. Als deze er mogen zijn, kan er ruimte komen om op een andere manier om te gaan met ziekte en lijden. Een manier waarin vertrouwen, liefde en verbinding een plaats kunnen krijgen. Deze spreken de innerlijke kracht van de stervende en de naasten aan. Vanuit die innerlijke kracht kan men afscheid nemen en loslaten.  Afscheid nemen is doen wat er nog te doen is en zeggen wat er nog te zeggen is. Goed afscheid nemen is helend.

In de workshop leer je welke psychosociale problemen er spelen in de laatste levensfase en welke factoren van invloed zijn voor de manier waarop de zorgvrager ermee omgaat. Hoe kan de stervende goed afscheid nemen van het leven en hoe kun je als zorgverlener aanwezig zijn en ondersteuning bieden. En wat heb jij nodig om goed afscheid te nemen?
Gea Arentsen, psychosociaal therapeut bij ziekte en rouw/verlies; trainer en docent palliatieve zorg

8
Lees meer Sluiten
Pijnmedicatie: de ins-en outs (6 EN 7 DECEMBER)

Rond pijnmedicatie doen de vreemdste verhalen de ronde. In de workshop gaan we in op het gebruik van pijnmedicatie bij chronische pijn, pijnmedicatie bij (kwetsbare) ouderen, en symptomatische pijnbehandeling in de palliatieve fase. Je krijgt informatie over de meest gangbare pijnmedicatie en we gaan wat dieper in op de fabels en feiten rondom opiaten. Daarnaast bespreken we wat “zo nodig” pijnmedicatie nou eigenlijk betekent en hoe je het effect van pijnmedicatie het best in kaart brengt. Na de workshop ben je in staat de meest gangbare pijnmedicatie op de juiste wijze toe te dienen en kun je de patiënt informeren en instrueren over de voorgeschreven pijnmedicatie.
Paul Vogelaar, zelfstandig verpleegkundig expert palliatieve zorg en pijn, Lux Nova, palliatieve zorg & training

9
Lees meer Sluiten
Dementie, delier en depressie (6 EN 7 DECEMBER)

Somber, vergeetachtig en in de war? Bij ouderen zijn dementie, delier en depressie vaak lastig te onderscheiden. Je merkt wel dat er iets niet pluis is, maar wat? En wat kun je hiermee doen? In deze workshop gaan we op interactieve wijze de oorzaken, gedragingen en ook de verschillende aanpakken bespreken. We focussen op overeenkomsten, maar ook op verschillen, zodat je handvatten voor herkenning en begeleiding hebt na afloop van de workshop.
Margje Mahler, ouderenpsycholoog, eigenaar Kennis door Verbinding, Nijmegen

10
Lees meer Sluiten
Mindfulness als breingereedschap: naar een zorgprofessional in balans (6 EN 7 DECEMBER)

Hoe je je voelt hangt voor een groot deel samen met de manier waarop je brein georganiseerd is en of je brein in balans is. Of niet natuurlijk! De positieve boodschap die je haalt uit deze workshop is dat je níet overgeleverd bent aan je stemming maar dat je hier invloed op hebt. Mindfulness is een gereedschap waarmee je deze balans of disbalans leert herkennen maar ook leert herstellen mat als gevolg een beter gemoed. Dit hoeft echt niet veel tijd te kosten. Wel geldt: oefening baart kunst. Met behulp van kleine opdrachtjes leer je het verschil te maken waardoor je meer overzicht houdt. Dit komt jezelf en hiermee de zorg ten goede.
Theo Niessen, verpleegkundige en associate lector Persoonsgerichte praktijkvoering in zorg en welzijn bij Fontys Hogeschool, Eindhoven en senior lector, VUmc

11
Lees meer Sluiten
Zorg ook goed voor jezelf! (6 EN 7 DECEMBER)

Je werkt in de zorg. Dat is vaak best pittig. Goed voor jezelf zorgen schiet er nog wel eens bij in. Want, hoe doe je dat nou in een baan die je vraagt vooral voor anderen te zorgen? In deze workshop leer je hoe je je mentale conditie kunt verbeteren. Zodat je beter om kunt gaan met stress. Of zodat je beter kunt herstellen van je burn-out. En ook word je je bewust van de rol die jouw persoonlijke overtuigingen hierbij spelen. Stress kan namelijk heel nuttig zijn, maar als je chronische stress ervaart, ligt een burn-out op de loer. Wat heb je geleerd na het bijwonen van deze sessie?

 • Na afloop heb je inzicht in hoe je je mentale conditie kunt verbeteren en welke persoonlijke overtuigingen een rol spelen hierbij.
 • Na afloop weet je meer over stress, chronische stress, burn-out en het belang van herstel.
 • Na afloop van de workshop ken  je enkele concrete tips waarmee je je gedrag kunt veranderen; gedrag waarmee je beter voor jezelf zorgt.

Pieter van de Winckel, Community Manager, IZZ

Deze workshop wordt aangeboden door IZZ.

12
Lees meer Sluiten
Probiotica; de ins en outs (6 EN 7 DECEMBER)

De een zweert erbij, de ander moet er niets van hebben: probiotica. Wat zijn het precies en wat kunnen deze voedingssupplementen betekenen voor het welzijn van je cliënt of patiënt? In deze interactieve workshop worden alle ins en outs rond probiotica besproken. Na de workshop ben je in staat zelf te beslissen of je het gebruik van probiotica kunt inpassen in het voedingspatroon van vele verschillende patiënten.
Marjan Schellinger, manager healthcare, Winclove Probiotics Amsterdam

Deze workshop wordt aangeboden door Winclove.

13
Lees meer Sluiten
Wondbedpreparatie (6 EN 7 DECEMBER)

Chronische wondzorg kan een oneindig traject lijken waarin er geen zicht is op genezing. Maar door een ander begrippenkader te gebruiken, en op een vernieuwende naar de problematiek te kijken, zul je zien dat er toch oplossingen mogelijk zijn. In deze workshop wordt wondbedpreparatie aan de hand van casuïstiek en foto’s uitgelegd en diverse nieuwe technieken en technologieën besproken.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

14
Lees meer Sluiten
De do’s en don’ts van debridement (6 EN 7 DECEMBER)

Let op, ervaring vereist: deze interactieve workshop is bedoeld voor verpleegkundigen die ervaring hebben met wondzorg.

Vragen die tijdens deze workshop worden beantwoord:

 • Welke typen debridement zijn er?
 • Welke methoden van debridement zijn beschreven en wat zijn de voor- en nadelen?
 • Wanneer kies je welke vorm van debridement?
 • Wat zegt de meest recente literatuur over het effect op wondgenezing van een frequent toegepast scherp debridement?

In deze workshop ga je zelf ook aan de slag met scherp debridement aan de hand van een curette, dit zal gebeuren op varkensspek.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

15
Lees meer Sluiten
Agressie (voorkomen) en onderbuik gevoelens (6 EN 7 DECEMBER)

Veiligheid geeft voor ieder mens een gevoel van jezelf kunnen zijn. Het is een waarde die een groot maatschappelijk draagvlak kent en daar waar die in het geding is, wil je handvatten om daar mee om te kunnen gaan. Als verpleegkundige ben je erg kwetsbaar als het gaat om agressief gedrag bij jouw cliënt, agressie is helaas een veel voorkomend probleem. Tijdens deze workshop keer je huiswaarts met handvatten om met  grensoverschrijdend gedrag om te gaan én leer je hoe je agressief gedrag voor kunt zijn door je bewust te worden van je eigen houding en manier van communiceren. De workshop die Rolf geeft is een bevestiging voor iedereen. Bedenk: “Alles wat je hoort vergeet je, alles wat je ziet onthoud je, alles wat je doet begrijp je.”
Rolf Tijssen, gedragskundige trainer coaching / weerbaarheid

16
Lees meer Sluiten
Happiness at work! Wat kun je zélf doen aan je werkgeluk? (6 EN 7 DECEMBER)

Vrijwel iedereen die werkzaam is binnen de zorg heeft hier bewust voor gekozen en draagt een jarenlange passie voor het vak met zich mee. Mensen die meer werkgeluk ervaren zijn gemiddeld minder ziek, creatiever en innovatief, effectiever bij het realiseren van doelstellingen, beter in staat zich in te leven in anderen, zelfverzekerder en nemen minder werkproblemen mee naar huis. Maar hoe gelukkig ben jij nu? In deze workshop krijg je inzicht in je eigen (werk) geluk, word je bewust van je eigen invloed hierop en krijg je praktische handvatten die je helpen om vanaf morgen je eigen werkgeluk te vergoten.
Daphne Boogh, Chief Happiness Officer, Highcare

Deze workshop wordt aangeboden door Highcare.

17
Lees meer Sluiten
Psychofarmaca bij ouderen: welke, waarom en hoe zo veilig mogelijk? (7 DECEMBER)

Antidepressiva, antipsychotica, slaapmiddelen en ‘rustgevers’ worden nogal eens voorgeschreven bij ouderen met matig tot ernstige psychiatrische aandoeningen. In de workshop komen het nut, de mogelijk optredende nadelige effecten en het belang van continuïteit en veiligheid bij het voorschrijven hiervan, op interactieve wijze aan de orde.
Martin Kat, vrijgevestigd psychiater/psychotherapeut in Amsterdam en werkt als ouderenpsychiater in de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, afdeling Klinische Geriatrie

18
Lees meer Sluiten
Psychofarmaca bij ouderen met dementie en andere neurocognitieve stoornissen (7 DECEMBER)

Antidepressiva, antipsychotica, slaapmiddelen, ‘dementievertragers’ en  ‘rustgevers’ worden nogal eens voorgeschreven bij ouderen met dementie en een matig tot ernstige psychiatrische aandoeningen. In de workshop komen het nut, de mogelijk optredende nadelige effecten en het belang van continuïteit en veiligheid bij het voorschrijven hiervan, op interactieve wijze aan de orde.
Martin Kat, vrijgevestigd psychiater/psychotherapeut in Amsterdam en werkt als ouderenpsychiater in de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, afdeling Klinische Geriatrie

19
Lees meer Sluiten
Van CanMeds-rol naar persoonlijke werk- of leiderschapsstijl (6 EN 7 DECEMBER)

Hoe vertaal je de Canmedsrollen naar leerpunten waar je écht iets mee kan? Hoe kun je jouw competenties en valkuilen (en die van je collega’s) herkennen en gebruiken? In deze workshop gaan we op zoek naar antwoorden. We nemen een test af waaruit blijkt wat jouw krachten en ontwikkelpunten zijn. Dit vertalen we naar de CanMeds-rollen, zodat je goed inzicht krijgt in waar jouw prioriteiten liggen als het gaat om de ontwikkeling van je vak. Zo kun je hier de volgende dag al mee aan de slag!
Saskia Danen, verpleegkundige niet praktiserend, trainer, docent Avans+, Breda; Yvonne Bello, psycholoog, onderwijskundige en opleidingsmanager Avans+

Deze workshop wordt aangeboden door Avans+

20
Lees meer Sluiten
Samenwerking mantelzorg en professionals: lust of last? (6 EN 7 DECEMBER)

Samenwerken met mantelzorgers, een last of een zegen? In deze interactieve workshop gaan we onder andere onderzoeken wat de mogelijkheden en de valkuilen zijn in de samenwerking met mantelzorgers.
Marijke de Blaauw, adviseur en trainer, Cerein

Deze workshop wordt aangeboden door Cerein.

21
Lees meer Sluiten
Werkgeluk: hoe zorg jij ervoor? (6 EN 7 DECEMBER)

Als zorgprofessional streef je iedere dag weer naar tevreden en gelukkige cliënten. Maar geluk begint bij jezelf. Wat is (werk)geluk eigenlijk? Aan welke knoppen kun je draaien om dit bij jezelf en anderen te vergroten? En draagt jouw werkgeluk bij aan het geluk van de cliënt? Tijdens deze workshop geven we je inzicht in de belangrijkste factoren die werkgeluk bepalen aan de hand van recent onderzoek dat we hebben gedaan. We kijken samen met jou hoe je je eigen werkgeluk kunt vergroten.
Koen de Rooij, Manager Driessen Professionals en Rene Noordhof, directeur, SCIOPENG

Deze workshop wordt aangeboden door SCIOPENG.

22
Lees meer Sluiten
Persoonlijk leiderschap (6 EN 7 DECEMBER)
23
Lees meer Sluiten
Het persoonsgebonden budget en je rol als verpleegkundige (6 EN 7 DECEMBER)

Als verpleegkundige kom je in jouw werk ongetwijfeld mensen tegen voor wie het pgb een passende oplossing biedt. Welke informatie is belangrijk voor je wanneer je met budgethouders werkt? Wat moet je weten wanneer mensen jouw advies vragen of zij al dan niet een pgb zullen nemen? De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is een pgb, voor wie is een pgb geschikt, waarom kiest iemand voor een pgb
 • Verpleging en persoonlijke verzorging: wat valt onder welke wet, afbakening
 • Indiceren: verschil tussen pgb en zin

Margot Bos, trainer/voorlichter, PerSaldo, Utrecht

24
Lees meer Sluiten
E-health: heeft je nieuwe collega een digitaal hart? (6 EN 7 DECEMBER)

Onze smartphone of iPad is niet meer weg te denken uit ons leven. We WhatsAppen, Facebooken, en Instagrammen ons suf. Maar als je naar je werk in de zorg kijkt, maken we nog maar heel weinig gebruik van moderne communicatiemiddelen. Waarom is dat? En wat kan jij als verpleegkundige daaraan doen? De meeste ehealth is gemaakt door mensen die nog nooit een patiënt of cliënt hebben gezien. Hierdoor ontstaat vaak ehealth-techniek die verpleegkundigen niet helpt, maar frustreert. In deze workshop leren we je hoe jij als verpleegkundige mee kunt denken over de inzet van ehealth, zodat die niet frustreert, maar aanvoelt als een extra virtuele collega – met een digitaal hart.
Daan Dohmen, oprichter FocusCura, CEO Luscii en Raadslid voor Volksgezondheid en Samenleving

25
Lees meer Sluiten
De uitdagende omgeving (6 EN 7 DECEMBER)

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer, kunnen ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in ‘beweging’ te krijgen. Op de vraag ‘wilt u helpen aardappels schillen?’ is het antwoord regelmatig ‘dat heb ik m’n hele leven al gedaan!’. Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Zowel thuis als in een zorginstelling. Hoe? Door het creëren van een uitdagende omgeving, met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie. Tijdens deze workshop maak je kennis met een andere manier van denken.
Barbara Oppelaar, mede-eigenaar en trainer, Ervarea, Amersfoort

Onderwerpen die je o.a. kunt verwachten:

 • EBP
 • Ethische problemen
 • Klinisch redeneren
 • Medicatieveiligheid
 • Pijn
 • Psychiatrie
 • Wijkverpleging

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Het event voor verpleegkundigen mag je niet missen!

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

Naast het uitgebreide aanbod aan workshops is er op de Nursing Experience nog veel meer te beleven. Op de interactieve beursvloeren doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde. Bij de ruim 80 stands krijg je gadgets, kun je advies inwinnen over jouw carrièremogelijkheden en benodigde verzekeringen, krijg je informatie van patiëntenverenigingen en kan je een welverdiende massage krijgen! Ook kan je informatie inwinnen over wondmaterialen en met vakgenoten van gedachten wisselen over jouw dagelijkse werk.

Op de beurs ontmoet je onder meer de volgende organisaties:

Hoofdsponsoren:
Kennispartners:
Sponsoren:
 
   
   
 
 
 
 
width=

Ervaringen van deelnemers

“Van de patiëntenverenigingen op de beursvloer heb ik erg veel opgestoken, zij spreken vaak uit eigen ervaring.”

“Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde”.

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

Het skillslab, dit jaar nóg groter dan eerdere jaren, biedt jou als verpleegkundige of verzorgende de uitgelezen mogelijkheid om voorbehouden en verpleegkundige handelingen te oefenen. Denk hierbij aan:

 • de handhygiëne-test
 • wondzorgvaardigheden,
 • infuusprikken,
 • zwachtelen,
 • reanimeren,
 • venapunctie en agraves verwijderen,
 • een maagsonde inbrengen met behulp van een omrekeningstabel en pH meting,
 • het toedienen van zuurstof,
 • het katheteriseren van een man
 • en nog veel meer

Ervaringen van deelnemers

“Het skillslab was erg leuk, heel leerzaam om verschillende praktijkoefeningen te doen.”
“Ik kreeg de nieuwste technieken te zien. Ook fijn om feedback te krijgen of je het goed doet.”

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

De Nursing Experience: een educatieve dag uit voor het hele team!

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

Veel gestelde vragen
Heb je een vraag over de Nursing Experience? Kijk dan eerst bij onze veel gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Mail dan naar nursingexperience@bsl.nl of bel onze klantenservice op 030 – 6 38 36 38. Wij streven er naar vragen per e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Algemeen

*
Lees meer Sluiten
Voor wie is de Nursing Experience?

De Nursing Experience is voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, docenten en studenten verpleegkunde.

*
Lees meer Sluiten
Waar vindt de Nursing Experience 2018 plaats?

De Nursing Experience vindt plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018 in de ReeHorst te Ede. Meer informatie over de locatie en een routebeschrijving vind je hier.

*
Lees meer Sluiten
Hoe laat begint de Nursing Experience?

Het ontvangst is tussen 09.00 en 10.00 uur. De laatste workshopronde is om 17.15 uur afgelopen.

*
Lees meer Sluiten
Hoeveel workshops worden er aangeboden?

Tijdens de Nursing Experience kan je kiezen uit ongeveer 40 workshops. De workshops worden in de komende weken en maanden aan het programma toegevoegd.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik parkeren bij de ReeHorst?

Wij adviseren om gebruik te maken van het openbaar vervoer (zie onderstaande vraag). De ReeHorst beschikt over een eigen parkeerterrein met een beperkt aantal plaatsen. Voor parkeren geldt vol is vol.

*
Lees meer Sluiten
Is de ReeHorst ook per trein te bereiken?

De ReeHorst ligt op slechts vijf minuten loopafstand van station Ede – Wageningen. Bussen en treinen stoppen op dit station.

*
Lees meer Sluiten
Wat zit er in het tarief van een ticket inbegrepen?

Tarieven zijn inclusief toegang tot de beursvloer, vier workshops, het skillslab, een goodiebag en uitgebreide catering.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Ontvang ik een (e)-ticket?

Na inschrijving voor de workshops ontvang je automatisch je e-ticket. Print deze uit en neem deze mee naar de Nursing Experience. Heb je geen ticket ontvang? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Is er lunch aanwezig?

Ja, tijdens de middagpauze wordt er voor lunch gezorgd. Ook gedurende de dag wordt er voor eten en drinken gezorgd.

*
Lees meer Sluiten
Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?

Heb je speciale dieetwensen i.v.m. allergieën stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Wat is er te doen op de beursvloer?

Tijdens de Nursing Experience kan je diverse workshops volgen. Ook kan je een bezoek brengen aan de twee beursvloeren met vele stands of verpleegkundige handelingen oefenen in het skillslab.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik overnachten in de ReeHorst?

Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer kom ik in aanmerking voor het studententarief?

Het studententarief geldt alleen voor voltijdstudenten mbo, hbo of universiteit, die geen dienstverband hebben.

Groepsaanmelding

*
Lees meer Sluiten
Hoe maak ik een groepsaanmelding verspreid over twee dagen?

Ik wil graag een groepsaanmelding doen van bijvoorbeeld 12 personen waarbij de helft op 6 en de andere helft op 7 december komt. Hoe kom ik dan toch in aanmerking voor de groepskorting? Onze klantenservice kan je hierbij helpen, stuur een mail naar nursingexperience@bsl.nl

*
Lees meer Sluiten
Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Accreditatie

*
Lees meer Sluiten
Kan ik ook achteraf mijn V&VN relatienummer doorgeven?

Ik ben vergeten mijn V&VN relatienummer in te vullen tijdens het kiezen van de workshops. Kan ik nog in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Wil je alsnog in aanmerking komen voor accreditatiepunten stuur dan een e-mail met je V&VN relatienummer naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Waar kan ik mijn V&VN relatienummer invullen?

Wil je in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Tijdens het kiezen van de workshops kan je ook je V&VN relatienummer doorgeven.

*
Lees meer Sluiten
Voor hoeveel punten is de Nursing Experience geaccrediteerd?

De Nursing Experience is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V voor 4 punten.

*
Lees meer Sluiten
Is de Nursing Experience geaccrediteerd?

Ja, de Nursing Experience is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V voor 4 punten.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer ontvang ik de accreditatiepunten?

Accreditatiepunten worden uiterlijk zes weken na afloop van de Nursing Experience bijgeschreven in het V&V Kwaliteitsregister.

Workshops

*
Lees meer Sluiten
Hoeveel workshops kan ik volgen op de Nursing Experience?

Er zijn vier verschillende workshoprondes, je kunt uit elke ronde één workshop kiezen.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer kan ik mijn workshopkeuzes doorgeven?

Enkele weken voorafgaand aan de Nursing Experience ontvang je een e-mail met daarin een link waarmee je je kan aanmelden voor de workshoprondes. Na het maken van je keuze ontvang je je e-ticket voor de Nursing Experience.

*
Lees meer Sluiten
Ik wil graag wijzigen van workshop, kan dat?

Het is mogelijk te wisselen van workshop indien de workshop van je keuze nog niet vol zit. Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Annuleren

*
Lees meer Sluiten
Ik kan helaas niet, kan ik mijn geld terugkrijgen?

I.v.m. de gemaakte administratiekosten is er bij een annulering geen restitutie mogelijk. Het is wel mogelijk om je ticket naar een andere dag van de Nursing Experience om te laten zetten of op een andere naam te laten zetten, tenzij de Nursing Experience is uitverkocht. Wil je een nieuwe naam doorgeven of annuleren? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Kan mijn collega mijn ticket overnemen?

Ja, het is mogelijk om je ticket op een andere naam te laten zetten. Stuur hiervoor een e-mail met de gegevens van de persoon die jouw ticket gaat overnemen (in ieder geval naam en e-mailadres) naar nursingexperience@bsl.nl.

Presentaties

*
Lees meer Sluiten
Hoe kom ik aan de link naar de presentatiepagina?

De link naar de presentaties ontvang je op de Nursing Experience in het programmaboekje en na het invullen van de online evaluatie.

*
Lees meer Sluiten
Komen de presentaties van de diverse workshops online?

Ja, na afloop van de Nursing Experience worden de presentaties online beschikbaar gesteld mits de spreker hier toestemming voor geeft.

*
Lees meer Sluiten
Waarom staat de presentatie van de door mij gevolgde workshop niet online?

Presentaties worden alleen online beschikbaar gesteld indien de spreker hier toestemming voor geeft.

Meld je nu aan voor het verpleegkunde event van het jaar!

De Nursing Experience 2018 is uitverkocht.

Datum en locatie
Donderdag 6 december 2018  UITVERKOCHT
Vrijdag 7 december 2018  UITVERKOCHT

ReeHorst, Ede (klik hier voor de routebeschrijving)
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.


Tarieven
De Nursing Experience 2018 is uitverkocht
€ 64,95 p.p. (excl. btw) | Regulier tarief*
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Abonnee tarief Nursing, TvV, TvZ*
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Ledentarief Nu’ 91 of IZZ verzekerde*
€ 44,95 p.p. (excl. btw) | Studententarief (voltijdstudenten)* Uitverkocht
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 10 personen*
€ 49,95 p.p. (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 25 personen*

*Voorwaarden
Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl


Accreditatie
Geaccrediteerd voor 4 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De Nursing Experience staat per dag gelijk aan een studiebelasting van 4 uur.


Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 36 38
E: nursingexperience@bsl.nl

Congresontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Christa van den Hurk
T: 030 – 63 83 851
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Congrescoördinator (logistieke vragen)
Manouk Mens
T: 030 – 638 36 39
E: manouk.mens@bsl.nl


Sponsormogelijkheden en aanmelden voor de beurs
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen en verzorgenden middels bijvoorbeeld een stand op de beursvloer.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Experience of bekijk hier de mogelijkheden.
Dyron Bijl
T: 010 – 7421941
E: dyron@crossmedianederland.com

Meld je nu aan voor deze educatieve dag uit voor het hele team!