Nursing Experience

Een educatieve dag uit voor jou en je collega's!

De Nursing Experience: twee bruisende dagen speciaal voor verpleegkundigen, met ruim 40 workshops, interactieve beursvloeren, een skillslab, goodies, gadgets, accreditatie en smakelijke catering!

Hét event voor verpleegkundigen van het jaar mag je niet missen. Afgelopen editie was volledig uitverkocht, wees er daarom snel bij. Tot dat de Nursing Experience 2018 is uitverkocht heb je de mogelijkheid om van dag te wisselen. Wacht dus niet langer en schrijf je nu in met je team.

Interactieve beursvloeren
Bezoek de interactieve beursvloeren met vele activiteiten, meer dan 80 stands met de laatste gadgets, carrièremogelijkheden en patiëntenverenigingen! Hier doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde.

Het skillslab 
Oefen je verpleegkundig- technische vaardigheden in het skillslab zoals reanimeren, infuusprikken, zwachtelen, venapunctie en meer!

Kies uit ruim 40 workshops
Stel je eigen programma samen en kies uit ruim 40 workshops met uiteenlopende onderwerpen als; dementie, palliatieve zorg, Evidence Based Practice, verpleegkundig rekenen, wondzorg, wijkverpleging en veel meer! Tijdens de Nursing Experience spreekt onder meer een selectie van de best beoordeelde sprekers van het afgelopen Nursing Congressen seizoen!

Werk aan je carrière
De Nursing Experience biedt je de kans om actief aan je carrière en ontwikkeling te werken. Nursing vacatures, werkgevers en intermediairs zijn aanwezig op het carrièreplein. Kom langs voor tips, professionele LinkedIn foto’s, een persoonlijkheidstest en meer.

Een educatieve dag uit voor jou en je collega’s!
Kom in contact met ruim 3000 collega verpleegkundigen.

Hotelovernachting ReeHorst
Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief.

Proef de sfeer van de Nursing Experience

Ervaringen van deelnemers

“Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde.”
“Het was inspirerend om het actuele onderwerpen bezig te zijn!”
“Ieder jaar weer een leuk uitje met collega’s en nog leerzaam ook”

Programma Nursing Experience donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018

09.00 – 10.00 uur Ontvangst
10.00 – 11.00 uur Ronde 1A
10.30 – 11.30 uur Ronde 1B
11.30 – 13.30 uur Lunchpauze (lunch is inbegrepen)
11.45 – 12.45 uur Ronde 2A
12.15 – 13.15 uur Ronde 2B
13.30 – 14.30 uur Plenair programma
Vrij toegankelijk, vol = vol, vooraf inschrijven is niet mogelijk
14.45 – 15.45 uur Ronde 3A
15.00 – 16.00 uur Ronde 3B
16.05 – 17.05 uur Ronde 4A
16.15 – 17.15 uur Ronde 4B

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Ervaringen van deelnemers

“Nieuwe inzichten, opfrissen van kennis, van gedachten wisselen met collega’s’.”
“De Nursing Experience is het jaarlijkse uitje met vriendinnen van de opleiding.”

De ontwikkelingen van het inhoudelijke programma van de Nursing Experience 2018 zijn in volle gang. Houd deze pagina in de gaten, de komende weken worden de workshops aangevuld. In totaal zullen er ruim 40 verschillende workshops plaats vinden. Heb je kaarten gekocht voor de Nursing Experience? Dan ontvang je enkele weken voor de Nursing Experience een e-mail en kun je je eigen programma samenstellen door 4 workshops te kiezen.
1
Lees meer Sluiten
Verpleegkundig Rekenen met MeneerMegens (Beide dagen)

In deze actieve workshop gaat MeneerMegens kijken hoe het gesteld is met de rekenvaardigheid van de aanwezigen. MeneerMegens is een ware hit op YouTube Wij zijn dan erg trots dat hij aanwezig is op de Nursing Experience. Hij zal tips en trucs geven om het Verpleegkundig Rekenen voor iedereen te verhelderen. Voorkom medicatiefouten door het verbeteren van je rekenvaardigheden. MeneerMegens biedt (de) uitkomst.
Dirk Megens, docent (verpleegkundig) Rekenen en Youtuber

2
Lees meer Sluiten
Hoe werkt ons brein en kan deze op positieve wijze geactiveerd worden? (6 december)

Inmiddels weten wij steeds meer over de werking van de hersenen en hoe deze gedrag aansturen. Bovendien kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en stress voorkomen. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan over ons gedrag en hoe ons brein hier aan bijdraagt: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.
Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie, verbonden aan de Vrije Universiteit, Amsterdam

3
Lees meer Sluiten
Hostmanship: hoe geef je iemand het gevoel welkom te zijn? (Beide dagen)

De kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn, zorgt er voor dat iemand graag door jou verpleegd, behandeld  of verzorgd wil worden. Belangrijk is hetgeen waarmee jij je richting cliënt, patiënt, mantelzorgers, vrijwilligers en collega’s onderscheidt van de rest. Tijdens deze workshop leer je hoe je leuk werk kunt creëren door het anderen naar de zin te maken.
Ron Groothuis, specialist, Hostmanship Group, Huizen

4
Lees meer Sluiten
Compassie in de ouderenzorg (6 december)

Compassie is een eigenschap die in de zorg een hoge waarde wordt toegekend. Tegelijkertijd laat het begrip zich moeilijk omschrijven. Sander de Hosson gaat in deze nieuwe presentatie op zoek naar de voorwaarden van compassie bij de zorg voor de kwetsbare oudere patiënten. Wat is professionele nabijheid precies en waar sta je zelf eigenlijk?
Sander de Hosson, longarts, Wilhelmina Ziekenhuis Assen

5
Lees meer Sluiten
De macht der gewoonte (7 december)

In de omgang met en bejegening van mensen met dementie spelen de normen en waarden van zorgverleners de hoofdrol. De mens is een gewoontedier die zich hecht aan de eigen vertrouwde dagelijkse rituelen en routines, ook wanneer men dementie heeft. Tijdens deze zeer inspirerende presentatie vol humor leer je van Gerke de Boer hoe kwetsbare mensen hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Want hoe handel je als je zo’n leven ongezond, ongepast of zelfs ongewenst vindt?
Gerke de Boer, leraar verpleegkunde en auteur

6
Lees meer Sluiten
Existentiële pijn en hoe daarmee om te gaan (Beide dagen)

Als de dood dichtbij komt raakt deze het bestaan tot in de diepste kern. De pijn die dan gevoeld wordt kan wanhopig, angstig, boos, machteloos of eenzaam maken en soms overgaan in lijden: existentieel lijden. Hoe kun je je als zorgverlener nu verhouden tot de pijn in die eenzame nacht van de ziel? Wat is belangrijk als de dood zo in het zicht komt? Hoe kun je iemand bijstaan in het loslaten van het leven? In deze workshop maken we contact met deze existentiële pijn en bespreken we handvatten om hiermee om te gaan.
Gea Arentsen, psychosociaal therapeut bij ziekte en rouw/verlies; trainer en docent palliatieve zorg

7
Lees meer Sluiten
Afscheid nemen van het leven (Beide dagen)

Afscheid nemen is een essentieel thema voor degene die gaat sterven, maar ook voor de naasten en degene die hulp of zorg verlenen. Het is een kunst om goed afscheid te nemen. Sterven is het los moeten laten van het leven. Veel mensen ervaren dit als een strijd. Misschien is deze strijd wel nodig om tot overgave te komen. Het proces van sterven is een overgangsfase en kan zelfs met alle pijn en verdriet betekenisvol zijn. Machteloosheid, de angst voor het losscheuren, de eenzaamheid van ‘het alleen verder moeten’ zijn emoties die ons mens-zijn begeleiden. Als deze er mogen zijn, kan er ruimte komen om op een andere manier om te gaan met ziekte en lijden. Een manier waarin vertrouwen, liefde en verbinding een plaats kunnen krijgen. Deze spreken de innerlijke kracht van de stervende en de naasten aan. Vanuit die innerlijke kracht kan men afscheid nemen en loslaten.  Afscheid nemen is doen wat er nog te doen is en zeggen wat er nog te zeggen is. Goed afscheid nemen is helend.

In de workshop leer je welke psychosociale problemen er spelen in de laatste levensfase en welke factoren van invloed zijn voor de manier waarop de zorgvrager ermee omgaat. Hoe kan de stervende goed afscheid nemen van het leven en hoe kun je als zorgverlener aanwezig zijn en ondersteuning bieden. En wat heb jij nodig om goed afscheid te nemen?
Gea Arentsen, psychosociaal therapeut bij ziekte en rouw/verlies; trainer en docent palliatieve zorg

8
Lees meer Sluiten
Pijnmedicatie: de ins-en outs (Beide dagen)

Rond pijnmedicatie doen de vreemdste verhalen de ronde. In de workshop gaan we in op het gebruik van pijnmedicatie bij chronische pijn, pijnmedicatie bij (kwetsbare) ouderen, en symptomatische pijnbehandeling in de palliatieve fase. Je krijgt informatie over de meest gangbare pijnmedicatie en we gaan wat dieper in op de fabels en feiten rondom opiaten. Daarnaast bespreken we wat “zo nodig” pijnmedicatie nou eigenlijk betekent en hoe je het effect van pijnmedicatie het best in kaart brengt. Na de workshop ben je in staat de meest gangbare pijnmedicatie op de juiste wijze toe te dienen en kun je de patiënt informeren en instrueren over de voorgeschreven pijnmedicatie.
Paul Vogelaar, zelfstandig verpleegkundig expert palliatieve zorg en pijn, Lux Nova, palliatieve zorg & training

9
Lees meer Sluiten
Dementie, delier en depressie (Beide dagen)

Somber, vergeetachtig en in de war? Bij ouderen zijn dementie, delier en depressie vaak lastig te onderscheiden. Je merkt wel dat er iets niet pluis is, maar wat? En wat kun je hiermee doen? In deze workshop gaan we op interactieve wijze de oorzaken, gedragingen en ook de verschillende aanpakken bespreken. We focussen op overeenkomsten, maar ook op verschillen, zodat je handvatten voor herkenning en begeleiding hebt na afloop van de workshop.
Margje Mahler, ouderenpsycholoog, eigenaar Kennis door Verbinding, Nijmegen

10
Lees meer Sluiten
Mindfulness als breingereedschap: naar een zorgprofessional in balans (Beide dagen)

Hoe je je voelt hangt voor een groot deel samen met de manier waarop je brein georganiseerd is en of je brein in balans is. Of niet natuurlijk! De positieve boodschap die je haalt uit deze workshop is dat je níet overgeleverd bent aan je stemming maar dat je hier invloed op hebt. Mindfulness is een gereedschap waarmee je deze balans of disbalans leert herkennen maar ook leert herstellen mat als gevolg een beter gemoed. Dit hoeft echt niet veel tijd te kosten. Wel geldt: oefening baart kunst. Met behulp van kleine opdrachtjes leer je het verschil te maken waardoor je meer overzicht houdt. Dit komt jezelf en hiermee de zorg ten goede.
Theo Niessen, verpleegkundige en associate lector Persoonsgerichte praktijkvoering in zorg en welzijn bij Fontys Hogeschool, Eindhoven en senior lector, VUmc

11
Lees meer Sluiten
Zorg ook goed voor je zelf! (Beide dagen)

Je werkt in de zorg. Dat is vaak best pittig. Goed voor jezelf zorgen schiet er nog wel eens bij in. Want, hoe doe je dat nou in een baan die je vraagt vooral voor anderen te zorgen? In deze workshop leer je hoe je je mentale conditie kunt verbeteren. Zodat je beter om kunt gaan met stress. Of zodat je beter kunt herstellen van je burn-out. En ook word je je bewust van de rol die jouw persoonlijke overtuigingen hierbij spelen. Stress kan namelijk heel nuttig zijn, maar als je chronische stress ervaart, ligt een burn-out op de loer. Wat heb je geleerd na het bijwonen van deze sessie?

 • Na afloop heb je inzicht in hoe je je mentale conditie kunt verbeteren en welke persoonlijke overtuigingen een rol spelen hierbij.
 • Na afloop weet je meer over stress, chronische stress, burn-out en het belang van herstel.
 • Na afloop van de workshop ken  je enkele concrete tips waarmee je je gedrag kunt veranderen; gedrag waarmee je beter voor jezelf zorgt.

Pieter van de Winckel, Community Manager, IZZ

12
Lees meer Sluiten
Probiotica; de ins en outs (Beide dagen)

De een zweert erbij, de ander moet er niets van hebben: probiotica. Wat zijn het precies en wat kunnen deze voedingssupplementen betekenen voor het welzijn van je cliënt of patiënt? In deze interactieve workshop worden alle ins en outs rond probiotica besproken. Na de workshop ben je in staat zelf te beslissen of je het gebruik van probiotica kunt inpassen in het voedingspatroon van vele verschillende patiënten.
Deze workshop wordt aangeboden door Winclove.

13
Lees meer Sluiten
Wondbedpreparatie (Beide dagen)

Chronische wondzorg kan een oneindig traject lijken waarin er geen zicht is op genezing. Maar door een ander begrippenkader te gebruiken, en op een vernieuwende naar de problematiek te kijken, zul je zien dat er toch oplossingen mogelijk zijn. In deze workshop wordt wondbedpreparatie aan de hand van casuïstiek en foto’s uitgelegd en diverse nieuwe technieken en technologieën besproken.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

14
Lees meer Sluiten
De do’s en don’ts van debridement (Beide dagen)

Let op, ervaring vereist: deze interactieve workshop is bedoeld voor verpleegkundigen die ervaring hebben met wondzorg.

Vragen die tijdens deze workshop worden beantwoord:

 • Welke typen debridement zijn er?
 • Welke methoden van debridement zijn beschreven en wat zijn de voor- en nadelen?
 • Wanneer kies je welke vorm van debridement?
 • Wat zegt de meest recente literatuur over het effect op wondgenezing van een frequent toegepast scherp debridement?

In deze workshop ga je zelf ook aan de slag met scherp debridement aan de hand van een curette, dit zal gebeuren op varkensspek.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

15
Lees meer Sluiten
Agressie (voorkomen) en onderbuik gevoelens (Beide dagen)

Veiligheid geeft voor ieder mens een gevoel van jezelf kunnen zijn. Het is een waarde die een groot maatschappelijk draagvlak kent en daar waar die in het geding is, wil je handvatten om daar mee om te kunnen gaan. Als verpleegkundige ben je erg kwetsbaar als het gaat om agressief gedrag bij jouw cliënt, agressie is helaas een veel voorkomend probleem. Tijdens deze workshop keer je huiswaarts met handvatten om met  grensoverschrijdend gedrag om te gaan én leer je hoe je agressief gedrag voor kunt zijn door je bewust te worden van je eigen houding en manier van communiceren. De workshop die Rolf geeft is een bevestiging voor iedereen. Bedenk: “Alles wat je hoort vergeet je, alles wat je ziet onthoud je, alles wat je doet begrijp je.”
Rolf Tijssen, gedragskundige trainer coaching / weerbaarheid

Onderwerpen die je o.a. kunt verwachten:

 • Dementie
 • EBP
 • Klinisch redeneren
 • Medicatieveiligheid
 • Ouderenzorg
 • Pijn
 • Palliatieve zorg
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Psychiatrie
 • Verpleegkundig leiderschap
 • Wondzorg
 • Wijkverpleging
 • Zorgtechnologie

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Het event voor verpleegkundigen mag je niet missen!

Prof. dr. Erik Scherder

Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik Scherder verzorgde in 2015 een reeks van drie colleges over het brein voor de DWDD University.

Workshop 2: Hoe werkt ons brein en kan deze op positieve wijze geactiveerd worden?

Dr. Sander de Hosson

Sander de Hosson is longarts en gespecialiseerd in longkanker en palliatieve zorg. Hij schrijft columns over palliatieve zorg in onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Zijn columns worden gebundeld in ‘Slotcouplet’, een boek dat in maart 2018 bij de Arbeiderspers verschijnt.

Workshop 4: Compassie in de ouderenzorg

Dirk Megens

MeneerMegens is docent op het ROC Nijmegen. Hij is in 2014, op verzoek van zijn BBL-studenten, begonnen met het opnemen van online rekenvideo’s. Hij was de eerste die een volledige lessenserie van alle onderwerpen van Verpleegkundig Rekenen gratis beschikbaar heeft gesteld op Youtube. Wekelijks wordt zijn kanaal tussen de 7.500 en 10.000 keer bekeken. Anno 2017 heeft MeneerMegens zijn kanaal uitgebreid met een website waarop nog allerlei gratis downloads voor (verpleegkundig) Rekenen te vinden zijn. Hij is al een aantal keer spreker geweest op diverse rekencongressen om de aanwezigen te enthousiasmeren voor zijn manier van rekenen. Daarnaast krijgt hij vrijwel dagelijks vragen uit het hele land, om hen verder te helpen met hun rekenproblemen.

Bekijk alvast een voorbeeld les Verpleegkundig Rekenen op Youtube.
Klik hier voor een artikel van MeneerMegens op Nursing.nl: “Meneer Megens maakt verpleegkundig rekenen leuk”

Workshop 1: Verpleegkundig Rekenen met MeneerMegens

Gerke de Boer

Gerke de Boer werkte vanaf 1971 als verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, de psychiatrie, de justitiële kinderbescherming en het psychogeriatrisch verpleeghuis. Hij schreef de boeken “U woont nu hier” (2008), “Zo doen we dat hier” (2010), “Zwaargewond” (2012)” en (samen met dr. Anneke van der Plaats) “Het demente brein” (2014). Zijn laatste boek over mensen met gerontopsychiatrische problematiek in het verpleeghuis heet “Die past hier niet” en is uitgekomen in 2016.

Workshop 5: De macht der gewoonte (7 december)

Gea Arentsen

Gea Arentsen werkt als psychosociaal begeleider/- therapeut met mensen die te maken hebben met ernstige ziekte, afscheid en rouw in Hospice Rozenheuvel (sinds 2004) en in haar eigen praktijk in Oosterbeek. Rond de dood is de grens tussen psychosociale en spirituele of existentiële nood dun en gaat het bijna altijd ook over levens- en zingevingsvragen. Daarnaast verzorgt ze trainingen, workshops en lezingen op het gebied van palliatieve zorg, rouw en verlies.

Workshop 6: Existentiële pijn en hoe daarmee om te gaan
Workshop 7: Afscheid nemen van het leven

Paul Vogelaar

Paul Vogelaar was een van de eerste gespecialiseerde pijnverpleegkundigen in Nederland. Daarna was hij consulent palliatieve zorg bij het Centrum voor Ontwikkeling van Palliatieve Zorg Nijmegen. Later hield hij zich bezig met de leiding over hospices in Nijmegen en Eindhoven. Vervolgens was Paul coördinator van het Netwerk Palliatieve Zorg Oost-Veluwe en bestuurslid van de Stichting Fibula, platform netwerken palliatieve zorg Nederland. In 2014 en 2015 was hij parttime verpleegkundig pijnconsulent in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam. Sinds 2016 werkt Paul als Gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg bij de Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR). Vanaf 2007 combineert hij zijn functies met werk als zelfstandig verpleegkundig expert (ZZP’er) in de palliatieve (terminale thuis-) zorg onder de naam Lux Nova, palliatieve zorg & training. Hij is als gastdocent betrokken bij vervolgopleidingen en bijscholingsactiviteiten voor verpleegkundigen en verzorgenden bij o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de VUmc Amstel Academie. Daarnaast werkt hij als verpleegkundig consulent palliatieve zorg bij het Integraal Kankercentrum Nederland.

Workshop 8: Pijnmedicatie: de ins-en outs

Margje Mahler

Margje Mahler is ouderenpsycholoog en combineert het werken in de praktijk van het verpleeghuis met als zelfstandig adviseur een bijdrage leveren aan de meer beleidsmatige kant van de zorg. Zo was zij de portefeuillehouder Kwaliteit Verpleeghuiszorg bij Zorginstituut Nederland en werkte daarin mee aan de totstandkoming van het nieuwe Kwaliteitskader. Eerder was zij verbonden aan een kennisinstituut voor de langdurende zorg en aan de vervolgopleiding tot specialisten ouderengeneeskunde. Juist de combinatie van ‘de voeten in de klei’ en de inhoudelijke betrokkenheid bij beleid maken voor haar de zorg een uitdagend en prachtig werkgebied.

Workshop 9: Dementie, delier en depressie

Theo Niessen

Theo is verpleegkundige en Associate Lector Persoonsgerichte praktijkvoering in zorg en welzijn bij Fontys Hogeschool, Eindhoven. Vanuit zijn persoonlijk passie voor zen & mindfulness vraagt hij vanuit een breed interdisciplinair perspectief aandacht voor het onderwerp mindfulness.

Workshop 10: Mindfulness als breingereedschap: naar een zorgprofessional in balans

Marco Warbout

Marco Warbout werkt sinds 2011 als wonconsulent bij de DaVincikliniek in Geldrop. Daarnaast werkt hij als freelance docent Wondzorg bij onder meer de hogeschool voor verpleegkundigen Erasmus Rotterdam en de hogeschool voor verpleegkundigen Radboud Nijmegen. Hiervoor werkte hij onder meer bij de Reinier van Arkel Kliniek als Verpleegkundig Specialist Somatiek en was hij bestuurslid van de V&VN beroepsgroep Wond Expertise. Ook heeft hij diverse onderzoeken gedaan. Onder meer naar prevalentie van decubitus binnen een psychiatrisch ziekenhuis. Marco Warbout is opinieleider in de behandeling van niet genezende ulcera in Nederland.

Workshop 13: Wondbedpreparatie
Workshop 14: De do’s en don’ts van debridement

Rolf Tijssen

Rolf Tijssen is gedragskundige en weerbaarheidstrainer. Naast trainingen in de zorg waarin Rolf angsten, onzekerheid en het voorkomen van agressie traint, is hij ook judo en jiujitsu docent. De psychosomatische trainingen geven de medewerkers in de zorg een onzichtbaar wapen. Je sterk maken, betekent jezelf ontwikkelen. De training is gericht op onze

 • Waakzaamheid (het voorkomen van problemen)
 • Weerbaarheid (het oplossen van problemen)

Een psycho-fysieke training die recht doet aan:

 • Voorkomen van problemen
 • Kwaliteiten en perspectief
 • Beweging en zelfreflectie
 • Energie in banen leiden

Kijk op www.tijssenweerbaarheid.nl

Workshop 15: Agressie (voorkomen) en onderbuik gevoelens

Pieter van de Winckel

Pieter van de Winckel is als Community Manager verantwoordelijk voor de interactie met de leden van het IZZ collectief. Op verschillende evenementen voor zorgmedewerkers heeft Pieter dan ook al workshops gegeven over gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Hij doet dit bijna altijd in samenwerking met mensen uit het “veld” om het zo praktisch en toepasbaar mogelijk te houden.

Workshop 11: Zorg ook goed voor je zelf!

De Nursing Experience: een educatieve dag uit voor het hele team!

Naast het uitgebreide aanbod aan workshops is er op de Nursing Experience nog veel meer te beleven. Op de interactieve beursvloeren doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde. Bij de ruim 80 stands krijg je gadgets, kun je advies inwinnen over jouw carrièremogelijkheden en benodigde verzekeringen, krijg je informatie van patiëntenverenigingen en kan je een welverdiende massage krijgen! Ook kan je informatie inwinnen over wondmaterialen en met vakgenoten van gedachten wisselen over jouw dagelijkse werk.

Op de beurs ontmoet je onder meer de volgende organisaties:

 
   
   
 
 
 
 

Ervaringen van deelnemers

“Van de patiëntenverenigingen op de beursvloer heb ik erg veel opgestoken, zij spreken vaak uit eigen ervaring.”

“Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde”.

Het skillslab biedt jou als verpleegkundige of verzorgende de uitgelezen mogelijkheid om voorbehouden en verpleegkundige handelingen te oefenen. Denk hierbij aan de handhygiëne-test, wondzorgvaardigheden, infuusprikken, zwachtelen, reanimeren, venapunctie en agraves verwijderen, een maagsonde inbrengen met behulp van een  omrekeningstabel en pH meting, het toedienen van zuurstof, het katheteriseren van een man en nog veel meer.

Ervaringen van deelnemers

“Het skillslab was erg leuk, heel leerzaam om verschillende praktijkoefeningen te doen.”
“Ik kreeg de nieuwste technieken te zien. Ook fijn om feedback te krijgen of je het goed doet.”

Veel gestelde vragen
Heb je een vraag over de Nursing Experience? Kijk dan eerst bij onze veel gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Mail dan naar nursingexperience@bsl.nl of bel onze klantenservice op 030 – 6 38 36 38. Wij streven er naar vragen per e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Algemeen

*
Lees meer Sluiten
Voor wie is de Nursing Experience?

De Nursing Experience is voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, docenten en studenten verpleegkunde.

*
Lees meer Sluiten
Waar vindt de Nursing Experience 2018 plaats?

De Nursing Experience vindt plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 december 2018 in de ReeHorst te Ede. Meer informatie over de locatie en een routebeschrijving vind je hier.

*
Lees meer Sluiten
Hoe laat begint de Nursing Experience?

Het ontvangst is tussen 09.00 en 10.00 uur. De laatste workshopronde is om 17.15 uur afgelopen.

*
Lees meer Sluiten
Hoeveel workshops worden er aangeboden?

Tijdens de Nursing Experience kan je kiezen uit ongeveer 40 workshops. De workshops worden in de komende weken en maanden aan het programma toegevoegd.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik parkeren bij de ReeHorst?

Wij adviseren om gebruik te maken van het openbaar vervoer (zie onderstaande vraag). De ReeHorst beschikt over een eigen parkeerterrein met een beperkt aantal plaatsen. Voor parkeren geldt vol is vol.

*
Lees meer Sluiten
Is de ReeHorst ook per trein te bereiken?

De ReeHorst ligt op slechts vijf minuten loopafstand van station Ede – Wageningen. Bussen en treinen stoppen op dit station.

*
Lees meer Sluiten
Wat zit er in het tarief van een ticket inbegrepen?

Tarieven zijn inclusief toegang tot de beursvloer, vier workshops, het skillslab, een goodiebag en uitgebreide catering.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Ontvang ik een (e)-ticket?

Na inschrijving voor de workshops ontvang je automatisch je e-ticket. Print deze uit en neem deze mee naar de Nursing Experience. Heb je geen ticket ontvang? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Is er lunch aanwezig?

Ja, tijdens de middagpauze wordt er voor lunch gezorgd. Ook gedurende de dag wordt er voor eten en drinken gezorgd.

*
Lees meer Sluiten
Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?

Heb je speciale dieetwensen i.v.m. allergieën stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Wat is er te doen op de beursvloer?

Tijdens de Nursing Experience kan je diverse workshops volgen. Ook kan je een bezoek brengen aan de twee beursvloeren met vele stands of verpleegkundige handelingen oefenen in het skillslab.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik overnachten in de ReeHorst?

Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer kom ik in aanmerking voor het studententarief?

Het studententarief geldt alleen voor voltijdstudenten mbo, hbo of universiteit, die geen dienstverband hebben.

Groepsaanmelding

*
Lees meer Sluiten
Hoe maak ik een groepsaanmelding verspreid over twee dagen?

Ik wil graag een groepsaanmelding doen van bijvoorbeeld 12 personen waarbij de helft op 6 en de andere helft op 7 december komt. Hoe kom ik dan toch in aanmerking voor de groepskorting? Onze klantenservice kan je hierbij helpen, stuur een mail naar nursingexperience@bsl.nl

*
Lees meer Sluiten
Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Accreditatie

*
Lees meer Sluiten
Kan ik ook achteraf mijn V&VN relatienummer doorgeven?

Ik ben vergeten mijn V&VN relatienummer in te vullen tijdens het kiezen van de workshops. Kan ik nog in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Wil je alsnog in aanmerking komen voor accreditatiepunten stuur dan een e-mail met je V&VN relatienummer naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Waar kan ik mijn V&VN relatienummer invullen?

Wil je in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Tijdens het kiezen van de workshops kan je ook je V&VN relatienummer doorgeven.

*
Lees meer Sluiten
Voor hoeveel punten is de Nursing Experience geaccrediteerd?

De Nursing Experience is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V voor 4 punten.

*
Lees meer Sluiten
Is de Nursing Experience geaccrediteerd?

Ja, de Nursing Experience is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V voor 4 punten.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer ontvang ik de accreditatiepunten?

Accreditatiepunten worden uiterlijk zes weken na afloop van de Nursing Experience bijgeschreven in het V&V Kwaliteitsregister.

Workshops

*
Lees meer Sluiten
Hoeveel workshops kan ik volgen op de Nursing Experience?

Er zijn vier verschillende workshoprondes, je kunt uit elke ronde één workshop kiezen.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer kan ik mijn workshopkeuzes doorgeven?

Enkele weken voorafgaand aan de Nursing Experience ontvang je een e-mail met daarin een link waarmee je je kan aanmelden voor de workshoprondes. Na het maken van je keuze ontvang je je e-ticket voor de Nursing Experience.

*
Lees meer Sluiten
Ik wil graag wijzigen van workshop, kan dat?

Het is mogelijk te wisselen van workshop indien de workshop van je keuze nog niet vol zit. Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Annuleren

*
Lees meer Sluiten
Ik kan helaas niet, kan ik mijn geld terugkrijgen?

I.v.m. de gemaakte administratiekosten is er bij een annulering geen restitutie mogelijk. Het is wel mogelijk om je ticket naar een andere dag van de Nursing Experience om te laten zetten of op een andere naam te laten zetten, tenzij de Nursing Experience is uitverkocht. Wil je een nieuwe naam doorgeven of annuleren? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Kan mijn collega mijn ticket overnemen?

Ja, het is mogelijk om je ticket op een andere naam te laten zetten. Stuur hiervoor een e-mail met de gegevens van de persoon die jouw ticket gaat overnemen (in ieder geval naam en e-mailadres) naar nursingexperience@bsl.nl.

Presentaties

*
Lees meer Sluiten
Hoe kom ik aan de link naar de presentatiepagina?

De link naar de presentaties ontvang je op de Nursing Experience in het programmaboekje en na het invullen van de online evaluatie.

*
Lees meer Sluiten
Komen de presentaties van de diverse workshops online?

Ja, na afloop van de Nursing Experience worden de presentaties online beschikbaar gesteld mits de spreker hier toestemming voor geeft.

*
Lees meer Sluiten
Waarom staat de presentatie van de door mij gevolgde workshop niet online?

Presentaties worden alleen online beschikbaar gesteld indien de spreker hier toestemming voor geeft.

Meld je nu aan voor het verpleegkunde event van het jaar!

Datum en locatie
Donderdag 6 december 2018
Vrijdag 7 december 2018

ReeHorst, Ede (klik hier voor de routebeschrijving)
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.


Tarieven
€ 64,95 p.p. (excl. btw) | Regulier tarief*
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Abonnee tarief Nursing, TvV, TvZ*
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Ledentarief Nu’ 91 of IZZ verzekerde*
€ 44,95 p.p. (excl. btw) | Studententarief (voltijdstudenten)*
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 10 personen*
€ 49,95 p.p. (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 25 personen*

*Voorwaarden
Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl


Accreditatie
Geaccrediteerd voor 4 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De Nursing Experience staat per dag gelijk aan een studiebelasting van 4 uur.


Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 36 38
E: nursingexperience@bsl.nl

Congresontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Christa van den Hurk
T: 030 – 63 83 851
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Congrescoördinator (logistieke vragen)
Manouk Mens
T: 030 – 638 36 39
E: manouk.mens@bsl.nl


Sponsormogelijkheden en aanmelden voor de beurs
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen en verzorgenden middels bijvoorbeeld een stand op de beursvloer.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Experience of bekijk hier de mogelijkheden.
Dyron Bijl
T: 010 – 7421941
E: dyron@crossmedianederland.com

Meld je nu aan voor deze educatieve dag uit voor het hele team!