Nursing Experience 2017

De Nursing Experience 2017: twee spetterende dagen speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden, met 40 workshops, een interactieve beursvloer, het skillslab, goodies, gadgets en smakelijke catering. Laat je onderdompelen in boeiende workshops en interessante lezingen over zaken die je direct kunt toepassen in jouw praktijk.

De Nursing Experiece is uitverkocht! Beiden dagen worden erg druk, kom daarom met het openbaar vervoer!

Workshopronde inschrijving geopend
Ben jij aangemeld voor de Nursing Experience? Dan heeft de hoofdboeker een uitnodiging ontvangen met de tickets waarmee jij je workshopkeuzes kunt door geven. Wacht niet te lang met kiezen, in sommige workshops is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Interactieve beursvloer
Bezoek de interactieve beursvloer met vele activiteiten, meer dan 80 stands, carrièremogelijkheden en patiëntenverenigingen!

Het skillslab 
Oefen je verpleegkundig- technische vaardigheden in het skillslab zoals reanimeren, infuusprikken, zwachtelen, venapunctie en meer! Let op: het skillslab is buiten de workshoprondes vrij te bezoeken. Tijdens de workshoprondes is het skillslab alleen te bezoeken door deelnemers die zich hebben ingeschreven voor die specifieke ronde.

Kies uit 40 workshops
Stel je eigen programma samen uit ruim 40 workshops met onderwerpen als; CanMeds-rollen, het nieuwe kwaliteitskader, Evidence Based Practice, voeding en geneesmiddelen, de palliatieve fase en compressietherapie.

De Generatieshow en het Grote Zorg Debat
Kom op 6 december tijdens het plenaire programma langs bij De Generatieshow: een interactieve voorstelling gaat over 4 generaties op een werkvloer in de zorg. Of laat je stem horen op 7 december tijdens het Grote Zorg Debat met o.a.: Marieke Schuurmans, hoogleraar verplegingswetenschap UMC Utrecht en chief nursing officer, Monique Kempff, directeur/voorzitter vakbond NU91, Kees van der Staaij, tweede kamerlid, SGP, Jan-Luuk de Groot, directeur Kwaliteit & Innovatie, VGZ, Annemiek van Nesselrooij, wijkverpleegkundige en Nuriye Cagman, verpleegkundige in het ziekenhuis.

Werk aan je carrière

De Nursing Experience biedt je de kans om actief aan je carrière en ontwikkeling te werken. Nursing vacatures, werkgevers en intermediairs zijn aanwezig op het carrière plein. Zij komen graag met je in contact en helpen je op weg met tips, professionele LinkedIn foto’s, een persoonlijkheidstest en meer. Kom je ook langs?

Een educatieve dag uit voor jou en je collega’s
Kom in contact met ruim 3300 collega verpleegkundigen. Groepstarieven zijn er al vanaf €44,95 excl. btw vanaf 10 personen!

Hotelovernachting ReeHorst
Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief: € 59,00 Classic kamer, € 69,00 Elegance /Classic met bad kamer (excl. ontbijt en toeristenbelasting).

Proef de sfeer van de Nursing Experience

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Woensdag 6 december 2017 (uitverkocht)

09.00 – 10.00 uur Ontvangst
10.00 – 11.00 uur Ronde 1A: bekijk workshops
10.30 – 11.30 uur Ronde 1B: bekijk workshops
11.30 – 13.30 uur Lunchpauze (lunch is inbegrepen)
11.45 – 12.45 uur Ronde 2A: bekijk workshops
12.15 – 13.15 uur Ronde 2B: bekijk workshops
13.30 – 14.30 uur Plenair programma: De Generatieshow
Vrij toegankelijk, vol = vol, vooraf inschrijven is niet mogelijk
14.45 – 15.45 uur Ronde 3A: bekijk workshops
15.00 – 16.00 uur Ronde 3B: bekijk workshops
16.05 – 17.05 uur Ronde 4A: bekijk workshops
16.15 – 17.15 uur Ronde 4B: bekijk workshops

Donderdag 7 december 2017

09.00 – 10.00 uur Ontvangst
10.00 – 11.00 uur Ronde 1A: bekijk workshops
10.30 – 11.30 uur Ronde 1B: bekijk workshops
11.30 – 13.30 uur Lunchpauze (lunch is inbegrepen)
11.45 – 12.45 uur Ronde 2A: bekijk workshops
12.15 – 13.15 uur Ronde 2B: bekijk workshops
13.30 – 14.30 uur Plenair programma: Het Grote Zorg Debat
Vrij toegankelijk, vol = vol, vooraf inschrijven is niet mogelijk
14.45 – 15.45 uur Ronde 3A: bekijk workshops
15.00 – 16.00 uur Ronde 3B: bekijk workshops
16.05 – 17.05 uur Ronde 4A: bekijk workshops
16.15 – 17.15 uur Ronde 4B: bekijk workshops

Bovenstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Stel je eigen programma samen en kies 4 workshops uit ruim 40 workshops.
Plenair programma 6 december | 13.30 – 14.30 uur Schouwburg
Vrij toegankelijk, vol = vol, vooraf inschrijven is niet mogelijk
De Generatieshow: bij welke generatie hoor jij?
Deze interactieve voorstelling gaat over 4 generaties op een werkvloer in de zorg. Want hoe pakt dat uit bij jou? Koestert elke generatie vooral zijn eigen idealen? Vindt men de oudjes inspirerend of juist hopeloos ouderwets? Worden de jonge Einsteiners uitgedaagd door de Babyboomers? Vindt de nieuwe generatie leidinggevenden hun eigen stijl? Hoe kunnen organisaties jong talent vasthouden? Zijn de Einsteiners over het paard getild? Hebben de Y-ers last van keuzestress. Worden de kansen binnen jouw organisatie/afdeling voldoende benut? Kom je ook?
Plenair programma 7 december | 13.30 – 14.30 uur Schouwburg
Vrij toegankelijk, vol = vol, vooraf inschrijven is niet mogelijk
Het grote Zorg Debat
Discussieer mee met:
  • Marieke Schuurmans, hoogleraar verplegingswetenschap UMC Utrecht en chief nursing officer
  • Monique Kempff, directeur/voorzitter vakbond NU91
  • Kees van der Staaij, tweede kamerlid, SGP
  • Jan-Luuk de Groot, directeur Kwaliteit & Innovatie, VGZ
  • Annemiek van Nesselrooij, wijkverpleegkundige
  • Nuriye Cagman, verpleegkundige in het ziekenhuis

Alle aanwezigen in de zaal kunnen hun vragen en opmerkingen delen via hun smartphone, dus jouw mening telt! Het debat wordt geleid door Joost Hoebink, een bekende moderator en dagvoorzitter die de wereld van verpleging goed kent.

 

 

Workshops

1.Van CanMeds-rol naar persoonlijke werkstijl (6 en 7 december)
Iedereen in de gezondheidszorg kent ze: de CanMeds-rollen, maar hoe vertaal je deze rollen naar leerpunten waar je écht iets mee kan? Waar zit jouw kracht en wat is jouw profiel? Maar ook: hoe kun je jouw valkuilen en competenties herkennen en gebruiken? In deze workshop gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. We nemen een testje af waaruit blijkt wat jouw krachten en ontwikkelpunten zijn. Dit vertalen we naar de CanMeds-rollen, zodat je goed inzicht krijgt in waar jouw prioriteiten liggen als het gaat om de ontwikkeling van je vak. Zo kun je hier de volgende dag al mee aan de slag!
Marjan Minderhoud, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, trainer, docent verpleegkunde, Avans+, Breda
Deze workshop wordt aangeboden door Avans+.

2.De macht der gewoonte (6 en 7 december) (duur: 5 kwartier)
In de omgang met en bejegening van mensen met dementie spelen de normen en waarden van zorgverleners de hoofdrol. De mens is een gewoontedier die zich hecht aan de eigen vertrouwde dagelijkse rituelen en routines, ook wanneer men dementie heeft. Tijdens deze zeer inspirerende presentatie vol humor leer je van Gerke de Boer hoe kwetsbare mensen hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Want hoe handel je als je zo’n leven ongezond, ongepast of zelfs ongewenst vindt?
Gerke de Boer, Leraar verpleegkunde en auteur

3.Voeding en geneesmiddelen: slikken of stikken? (6 en 7 december)
Voeding en geneesmiddelen spelen een rol bij het behouden van een goede gezondheid. Er is een ook een bepaalde wisselwerking tussen voeding en geneesmiddelen. Hoe ziet die wisselwerking eruit en wat kan je daarmee in de praktijk? We zullen tijdens deze workshop onder meer inzoomen op de allergische reacties en slikproblemen. Wat zijn dan mogelijke oplossingen? Deze en andere vragen komen tijdens deze workshop aan bod.
Nina Janssen, Apotheker ouderenzorg bij Pharmbition, Bussum

4.De status van compressietherapie en de nazorg (6 en 7 december)
Zwachtelen volgens de laatste richtlijnen. Je leert het tijdens deze workshop, waarin de hedendaagse principes en regels van compressietherapie op een rijtje worden gezet, uiteraard met veel praktische tips en tricks. Je krijgt ook inzicht in het belang van compressietherapie en de nazorg.
Katinka Rutjens, Manager educatie en innovatie compressietherapie, Varodem BV, Horn
Deze workshop wordt aangeboden door Varodem BV.

5.Rouwverwerking: hulpverlening bij verlies (6 en 7 december)
Verliesverwerking is niet alleen belangrijk bij een overlijden. Je kunt ook denken aan andere situaties zoals verlies van de gezondheid, van het werk, of van een toekomstperspectief. Tijdens deze workshop zal Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking, jou inspireren door te laten zien dat verdriet óók perspectieven biedt om opnieuw te leren houden van het leven.
Manu Keirse, Klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en deeltijds hoogleraar verliesverwerking, faculteit Geneeskunde K.U. Leuven

6.Het nieuwe Kwaliteitskader Wijkverpleging: maar nu praktisch (6 en 7 december)
Het nieuwe Kwaliteitskader Wijkverpleging moet in september gereed zijn. Daarmee ontstaat een duidelijke landelijke kwaliteitsstandaard voor wijkverpleging, waar jij en de je team aan moeten (gaan) voldoen. Het kwaliteitskader is geen vinklijstje, maar bedoeld om samen met de kwetsbare cliënten, hun mantelzorgers en de collega’s de zorg beter te maken. De nadruk ligt op samen leren en verbeteren. De naleving van de normen uit het kwaliteitskader wordt getoetst door IGZ. Hoe geef je dit concreet handen en voeten? In deze workshop krijg je inzichten en handvatten om praktisch aan de slag te gaan met het kwaliteitskader in je eigen wijkteam.
Mathilde van Mil is opleider, trainer en coach bij de ZorgAcademieen en Annetje Mol, Adviseur/trainer GrowWork
Deze workshop wordt aangeboden door GrowWork.

7.Het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg: maar nu praktisch (6 en 7 december)
Begin 2017 is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg verschenen: dé kwaliteitsstandaard voor de verpleeghuiszorg, waar jij en de je team aan moeten (gaan) voldoen. Het kwaliteitskader is geen vinklijstje, maar bedoeld om samen met de kwetsbare cliënten, hun mantelzorgers en de collega’s de zorg beter te maken. De nadruk ligt op samen leren en verbeteren. De naleving van de normen uit het kwaliteitskader wordt getoetst door IGZ. Hoe geef je concreet handen en voeten aan dit kwaliteitskader? In deze workshop krijg je inzichten en handvatten om praktisch aan de slag te gaan met het kwaliteitskader in je eigen team in het verpleeghuis.
Annetje Mol – Adviseur/trainer GrowWork
Deze workshop wordt aangeboden door GrowWork

8.Verpleegkundig Rekenen met Meneer Megens (6 en 7 december)
In deze actieve workshop gaat Meneer Megens kijken hoe het gesteld is met de rekenvaardigheid van de aanwezigen. Meneer Megens is een ware hit op you tube. Wij zijn dan erg trots dat hij aanwezig is op de Nursing Experience. Hij zal tips en trucs geven om het Verpleegkundig Rekenen voor iedereen te verhelderen. Voorkom medicatiefouten door het verbeteren van je rekenvaardigheden. Meneer Megens biedt (de) uitkomst.
Dirk Megens – Docent (verpleegkundig) Rekenen en Youtuber

9.Agressie en geweld in de zorg; houd zelf de controle (6 en 7 december)
Geweld en agressief gedrag op de werkvloer door gefrustreerde cliënten, emotionele familieleden, of intimiderende leidinggevenden. Het komt best vaak voor. Wat doet dat met jou als zorgprofessional? Vaak horen we dat het cliëntenbelang voorop staat en dat jouw veiligheid daarna pas aan bod komt. Hoe ga je om met de dreiging van geweld en welk effect heeft dat op jouw gezondheid en vitaliteit? Tijdens deze workshop geven we je aan de hand van de cijfers en ervaringen, inzichten, tips en praktische tools hoe je omgaat met agressie en geweld in de zorg en hoe je je het gevoel van veiligheid kunt vergroten.
Pieter van de Winckel – Community manager Stichting IZZ en Nicole Daudey-van der Aa, veiligheidscoach, Nijmegen
Deze workshop wordt aangeboden door Stichting IZZ.

10.Gezond werken na een ingrijpend incident (6 en 7 december)
Een ingrijpend incident op het werk kan iedereen overkomen. Het overvalt je, zoals bijvoorbeeld het onverwacht overlijden van een patiënt of cliënt, het maken van een fout, maar ook een bedreiging. Hoe verwerk je dit en pak je daarna de draad op om weer gezond te werken en te leven? Tijdens deze workshop geven we je inzicht in de achtergrond van ingrijpende incidenten en bieden we tips en tools om hiermee om te gaan en post traumatische stress klachten te voorkomen of te verhelpen. Een van de belangrijkste onderdelen is het bieden van goede ondersteuning zoals collegiale opvang.
6 december: Anouk ten Arve – Programmamanager Stichting IZZ & Christianne van der Meer Psycholoog en onderzoeker AMC psychotrauma team Psycholoog en Traumaopvang OLVG
7 december: Anouk ten Arve & Anne Bakker (post-doctoraal onderzoeker bij het AMC, psychotrauma team)
Deze workshop wordt aangeboden door Stichting IZZ.

11.Voorkom ondervoeding (6 en 7 december)
Het effect van ondervoeding is erg groot. Denk aan een groter valrisico bij ouderen. Daarnaast leidt het tot een slechtere kwaliteit van leven, langer ziekenhuisverblijf, trager herstel van ziekte, sneller ziek worden en vervroegde opnames in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Ondervoeding vroegtijdig signaleren is dus van groot belang. Tijdens deze workshop leer je hoe je dat kunt doen.
Canan Ziylan – Docent verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam en voedingswetenschapper   

12.Opleiding afgerond en nu? (6 en 7 december) 
Als je de opleiding verpleegkunde hebt afgerond sta je aan het begin van een boeiende carrière, maar dan kan het lastig zijn bepaalde keuzes te maken. Wat moet je nu precies gaan doen? In deze workshop nemen we je mee aan de hand van de ervaringen van verpleegkundige Anne Siemons (schrijfster van het boek Gediplomeerd; en nu?!) en de professionele tips van Tempo-Team. Welke keuzes maakte Anne na haar studie verpleegkunde? Je krijgt antwoord op vele vragen, om je te ondersteunen bij je loopbaan als verpleegkundige, ook helpen we je nu al na te denken over je verdere ontwikkeling binnen het vakgebied.
Anne Siemons – Verpleegkundige en schrijfster van het boek Gediplomeerd; en nu?!; Anja Rath-Van Zele, senior adviseur lijn, Tempo-Team, Diemen
Deze workshop wordt aangeboden door Tempo-Team.

13.Het demente brein (6 en 7 december)
‘Hij lijdt aan dementie, zij heeft het’, zo luidde eens de treffende slogan van Alzheimer Nederland. Het aanvaarden van de dementie van je partner is zwaar, en het zorgen evenzeer. De mantelzorger moet leren omgaan met de gevolgen van de ziekte voor de partner, voor zichzelf en voor hun sociale relaties. GZ-psycholoog en specialist dementiezorg Frans Hoogeveen gaat op deze kwesties in en geeft je in deze workshops tips voor goede ondersteuning van de mantelzorger.
Frans Hoogeveen – GZ/psycholoog en specialist dementiezorg  

14.Dementie en de mantelzorger (6 en 7 december)
Hij lijdt aan dementie, zij heeft het’, zo luidde eens de treffende slogan van Alzheimer Nederland. Het aanvaarden van de dementie van je partner is zwaar, en het zorgen evenzeer. De mantelzorger moet leren omgaan met de gevolgen van de ziekte voor de partner, voor zichzelf en voor hun sociale relaties. GZ-psycholoog en specialist dementiezorg Frans Hoogeveen gaat op deze kwesties in en geeft je in deze workshops tips voor goede ondersteuning van de mantelzorger.
Frans Hoogeveen, GZ/psycholoog en specialist dementiezorg

15.Dementie en palliatieve zorg (6 en 7 december)
Palliatieve zorg bij dementie leunt op twee uitgangspunten: het optimaliseren van de kwaliteit van leven door 1) het voorkomen en verlichten van lijden en 2) het bevorderen van positieve ervaringen. Een belangrijk thema is het behouden en versterken van de belangrijkste sociale relaties. Maar uiteraard komen er mee zaken aan bod. In deze workshop geeft GZ/psycholoog en specialist dementiezorg Frans Hoogeveen je handvatten om goede palliatieve zorg voor mensen met dementie vorm te geven.
Frans Hoogeveen – GZ/psycholoog en specialist dementiezorg

16.Alle ins-en outs van de ruggenprik voor de verpleegkundige praktijk (6 en 7 december)
In deze workshop wordt aandacht gegeven aan de ruggenprik in het algemeen. Wat moet je écht weten als verpleegkundige als iemand een ruggenprik krijgt. Is epiduraal hetzelfde als intrathecaal of spinaal? Wat zijn de indicaties voor een ruggenprik en wanneer wordt iemand juist niet geprikt. De anatomie van de rug, veel gebruikte materialen en medicijnen, maar ook complicaties en bijwerkingen komen aan bod. Welke rol speelt cola bijvoorbeeld in dit proces.
Eric de Roode – Verpleegkundig specialist anesthesiologie en pijnbestrijding, Noordwest ziekenhuisgroep, E-nursing

17.Pijn bij kwetsbare groepen (7 december)
Steeds meer hebben verpleegkundigen te maken met zorg voor patiënten die meerdere aandoeningen tegelijk hebben, een hoge leeftijd, cognitieve- of uitingsbeperkingen, psychische aandoeningen of een combinatie van deze factoren. Deze factoren zorgen ook voor een hoger risico op pijn en maken dat pijn soms lastiger te herkennen en te begrijpen is. Maar ook ogenschijnlijk eenvoudige problemen zoals verstoorde slaap, stemming en angst hebben effect op het overgevoelig worden van het pijnsysteem. In deze workshop krijg je inzicht in de werking van het pijnsysteem en hoe je dit kunt beïnvloeden met verpleegkundige, medische en andere interventies.
Marion Giesberts – Opleider, trainer en adviseur HAN VDO domein Pijn, Palliatieve zorg en Complementaire zorg Hogeschool Arnhem en Nijmegen

18.EBP: wat is het ook alweer? (6 en 7 december)
Het woord EBP (Evidence Based Practice) galmt door de Nederlandse gezondheidszorg, maar wat wordt er ook alweer mee bedoeld? De Raad van Volksgezondheid uitte recent kritiek op de term, maar is dat wel terecht? In deze workshop gaan we even terug naar de basis van EBP. Op interactieve wijze behandelen we de definitie van EBP en hoe we dit praktisch kunnen toepassen in onze dagelijkse bezigheden. Ook bespreken we de verschillende rollen die zorgverleners kunnen hebben ten aanzien van EBP en wat het verschil is tussen een klinische onzekerheid (‘EBP-vraag’) en klinisch redeneren. Tot slot oefen je zelf met de eerste stap van EBP: het stellen van een beantwoordbare vraag.
6 december: Peter Vink, docent/adviseur EBP & stafadviseur Kwaliteit & Veiligheid, Omni Cura & AMC Ziekenhuis; 7 december: Karin Kaub, senior dialyseverpleegkundige, Spaarne Gasthuis

19.EBP: aan de slag! (6 en 7 december)
Ben je al bekend met de term EBP? Heb je de definitie vaak genoeg gehoord en ben je er klaar voor om de eerste stappen te ondernemen? Dan is deze workshop helemaal voor jou! Op interactieve wijze bespreken we wat er allemaal verkeerd kan gaan bij wetenschappelijk onderzoek en hoe je deze fouten kan herkennen. Want als het onderzoek fout is uitgevoerd, kan je de conclusie dan wel gebruiken? Daarna gaan we gezamenlijk op zoek naar een richtlijn en kijken we naar de sterke en zwakke punten. Tot slot besluiten we samen of we de aanbeveling uit de richtlijn kunnen gebruiken in de dagelijkse praktijk.
6 december: Peter Vink, docent/adviseur EBP & stafadviseur Kwaliteit & Veiligheid, Omni Cura & AMC Ziekenhuis; 7 december: Karin Kaub, senior dialyseverpleegkundige, Spaarne Gasthuis

20.Praktijkcasus: Zinvolle daginvulling zoals de cliënt dat wil! (6 en 7 december)
‘We zitten hier maar de hele dag en hebben niks te doen’.  Helaas ervaren veel mensen die zorg nodig hebben een gebrek aan zinvolle daginvulling. Wat is er nodig om een fijne dag te hebben? Welke mogelijkheden heb je als organisatie om bij te dragen aan kwaliteit van leven en hoe doe je dat dan? Zorgfederatie Oldenzaal heeft hier een project van gemaakt. In deze workshop hoor je ervaringen, succesfactoren en aandachtspunten. Je ontvangt makkelijk uitvoerbare tips voor de praktijk.
Marijke de Blaauw, adviseur en trainer, Cerein
Deze workshop wordt aangeboden door Cerein en BTSG.

21.Cliëntgestuurd werken; hoe doe je dat? (6 en 7 december)
De cliënt of patiënt gaat zijn eigen zorgverlening steeds meer bepalen. En dus zal je als verpleegkundige meer cliëntgestuurd moeten gaan werken. Dat vraagt om een bepaalde manier van ondernemerschap. Belangrijk hierin is dat je initiatieven neemt en inspringt op het ‘wel-zijn’ van de cliënt: ‘hoe wil mijn cliënt zijn of haar dag invullen’? In deze workshop willen wij jou graag laten nadenken over vragen als: Vanuit welke overtuiging werk ik?
Willem Rietberg, adviseur en trainer, BTSG
Deze workshop wordt aangeboden door Cerein en BTSG

22.Euthanasie: jouw zorg? (6 december)
Euthanasie is zorgbreed aan de orde. Niet alleen mensen in terminaal stadium van een ziekte verlangen naar de dood en vragen hulp hierbij. Ook vooruitzichten op ernstig lijden kan een reden zijn om euthanasie te vragen. En deze hulp wordt steeds meer verleend. Wat is jouw rol hierin? Krijg je de rol die je wilt? Of word je een rol opgedrongen die je niet wil? Hoe zijn je ervaringen? Vind je dat er te weinig of te veel ruimte is voor deze stervenshulp? Hoe ervaar je de ontwikkelingen rondom euthanasie? Deze en andere vragen komen in deze op de praktijk gerichte workshop aan de orde. Zorgbreed, dus ook vragen rondom mensen met dementie en mensen met een psychiatrische ziekte.
Hans van Dam, docent en consulent hersenletsel en levenseindevragen, gespecialiseerd verpleegkundige (neurologie) en publicist

23.Wondbedpreparatie (6 en 7 december)
Chronische wondzorg kan een oneindig traject lijken waarin er geen zicht is op genezing. Maar door een ander begrippenkader te gebruiken, en op een vernieuwende naar de problematiek te kijken, zul je zien dat er toch oplossingen mogelijk zijn. In deze workshop wordt wondbedpreparatie aan de hand van casuïstiek en foto’s uitgelegd en diverse nieuwe technieken en technologieën besproken.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

24.De do’s en don’ts van debridement (6 en 7 december) (max 60)
Let op, ervaring vereist: deze interactieve workshop is bedoeld voor verpleegkundigen die ervaring hebben met wondzorg. Vragen die tijdens deze workshop worden beantwoord:

  • Welke typen debridement zijn er?
  • Welke methoden van debridement zijn beschreven en wat zijn de voor- en nadelen?
  • Wanneer kies je welke vorm van debridement?
  • Wat zegt de meest recente literatuur over het effect op wondgenezing van een frequent toegepast scherp debridement?

In deze workshop ga je zelf ook aan de slag met scherp debridement aan de hand van een curette, dit zal gebeuren op varkensspek.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

25.Communicatie en de palliatieve fase (6 en 7 december)
Praten over de dood is voor veel mensen niet gewoon. Ook niet voor hulpverleners. Hoe communiceer je het beste met patiënten en diens naasten? Hoe ga je om met artsen of andere hulpverleners die moeilijk over de dood praten? En welke rol kun jij hierin nemen? Problematiek rondom communiceren in de palliatieve zorg komt in deze interactieve workshop aan de orde. Na het deelnemen aan deze workshop kun je de praktische voorbeelden gelijk toepassen in de praktijk.
6 december: Marijke Tonino, arts palliatieve zorg, hospice-arts, en consulent 7 december: Margot Verkuylen, specialist ouderengeneeskunde, kaderarts palliatieve zorg, docent, Hospice de Duinsche Hoeve, Radboudumc

26.Wat we over vergeten moeten weten (6 en 7 december)
Bij het ouder worden gaan sommige geheugenfuncties achteruit: geheugen voor namen, woordvinding en prospectief geheugen. Dit zijn leeftijdsafhankelijke veranderingen in het geheugen. Soms veroorzaakt die achteruitgang problemen in de omgang met patiënten. Hoe pak je dat aan? Krijg tijdens deze presentatie een beter inzicht in het geheugen, zodat je je patiënt beter zal begrijpen.
Douwe Draaisma, psycholoog en filosoof, Universiteit Groningen – bij het programma Topsprekers in de Ouderenzorg in 2017 beoordeeld met een 8,5!

27.Diversiteit op de werkvloer: hoe ga je met culturele verschillen en gebruiken om? (6 en 7 december)
Diversiteit op de werkvloer gaat om meer dan alleen culturele diversiteit, het gaat bijvoorbeeld ook om empathisch vermogen en de behoefte om persoonlijk meer te leren van andere culturen. Hassan El Haouari is zelf Marokkaans-Nederlands en werkt via TMI in verschillende Nederlandse ziekenhuizen. Hij deelt zijn persoonlijke ervaringen omtrent verschillen in de zorg voor patiënten tussen de Nederlandse en Arabische/Islamitische culturen die hij als senior IC verpleegkundige in Nederlandse ziekenhuizen tegenkomt. Aan bod komen onderwerpen als taalbarrières, culturele waarden en normen, gedragscodes en gebruiken (sociale verschillen), het opbouwen van vertrouwensbanden met patiënten en aan het einde zal Hassan een aantal stellingen met jullie bespreken.
Tessa Bonhof, recruiter, TMI Interim, Amsterdam en Hassan El Haouari, senior IC verpleegkundige en TMI medewerker
Deze workshop wordt aangeboden door TMI Interim.

28.Complementaire zorg in de praktijk: wat moet je weten? (6 en 7 december)
Bijna alle ziekenhuizen bieden een vorm van complementaire zorg: van eenvoudige ontspanningsoefeningen en muziek tot mindfulness en hypnose. In de ouderenzorg en de palliatieve zorg wordt vaak massage, aromazorg en therapeutic touch aangeboden. Meestal om pijn, angst en onrust te verminderen. Patiënten maken er zelf ook veel gebruik van, maar vertellen dit lang niet altijd aan de arts of verpleegkundige. Wat moet je als verpleegkundige weten om complementaire zorg verantwoord te bespreken en aan te bieden? In deze workshop hoor je over recente ontwikkelingen, krijg je praktische tips en ervaar je zelf wat ontspanning kan betekenen.
6 december: Martine Busch, directeur Van Praag Instituut
7 december: Nancy Strybol, adviseur afdeling Complementaire Zorg V&VN  

29.CSI was nog nooit zo dichtbij; ontdek de forensische pathologie (6 december)
De forensische pathologie staat wellicht wat ver af van de dagelijkse werkzaamheden als verpleegkundige, maar het is een boeiend specialisme waarvan je bijvoorbeeld heel goed van kunt leren hoe je heel nauwgezet kunt observeren. Niets is wat het lijkt. Ook al ligt de doodsoorzaak nog zo voor de hand, als je goed leert kijken, liggen de zaken misschien wel heel anders. In deze wervelende workshop maak je kennis met Frank van de Goot, geregistreerd klinisch en forensisch patholoog. Met veel humor en opzienbarende foto’s neemt hij je mee in de wereld van de forensische pathologie. CSI was nog nooit zo dichtbij.
Frank van de Goot, forensisch patholoog, Centrum voor Forensische Pathologie

30.Eten en drinken en bewust stoppen met eten en drinken (6 en 7 december)
Nut en noodzaak van eten en drinken is algemeen bekend. En dan komt er een moment dat het niet meer lukt. Iemand kan niet meer kauwen of slikken, wat kan leiden tot verslikken of verstikking. Of snapt niet meer hoe hij een lepel moet hanteren, heeft geen trek meer, of geen smaak. Of wil niet verder; niet meer eten en niet meer drinken. Dit kan bewust zijn, om op die manier sneller te sterven. En daar sta je dan. Wat kun je, wat mag je en wat moet je doen?  Hoe bepaal je wat er aan de hand is? En tegelijk: wat doet het met jou, wat is goede zorg?
Marijke Tonino, arts palliatieve zorg, hospice-arts, en consulent

31.Revalideren is leren om mee te blijven doen (6 en 7 december)
Revalideren gaat over opnieuw leren meedoen in de maatschappij. Maar dat is makkelijker dan gezegd. Dat vraagt van jou als professional een andere mindset; een focusverschuiving van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om te focussen op het leerproces van je revalidant. Aan de hand van het Meedoen Model© wordt ingezoomd op revalidatiedoelen en leer je hoe je samen met de revalidant effectief aan zijn doelen kunt werken.
Inge Vuijk, Rehab Academy, auteur ‘Revalideren is leren’
Deze workshop wordt aangeboden door SVOZ opleidingen in de zorg.

32.Verpleegkundig leiderschap: hoe zet je succesvol een verandering in? (6 december)
Als verpleegkundige heb je een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van deskundigheid, motivatie en overtuigingskracht. In het kader daarvan neem je zelf het initiatief om verbetertrajecten in te zetten en je patiënten, hun netwerk en je collega’s te motiveren. Denk bijvoorbeeld aan het werken met EBP, aansluiten bij zelfmanagement van de patiënt/cliënt en het inzetten van e-health tools. In deze workshop krijg je kennis en inzicht in de nieuwe aspecten die een rol spelen bij het motiveren van anderen bij veranderingen. We gaan werken met jouw “veranderkleuren” en wat dat betekent voor de samenwerking met anderen. Wat helpt om te motiveren en wat niet? Hoe ga je om met weerstand?
Manon van Dinther, opleider, NCOI Opleidingen, Hilversum
Deze workshop wordt aangeboden door NCOI.

33.Aan de slag met medicatieveiligheid (7 december)
Hoe let je op medicatieveiligheid als je daarnaast ook nog 101 verschillende andere taken hebt? Tijdens deze workshop vertelt een aantal verpleegkundigen over hun ervaringen met de innovatieve, unieke technologie van MedEye een systeem waarmee je efficiënt en veilig medicatie kunt delen aan bed. Daarnaast laten zij zien op welke manier risicovolle medicatie op een veilige en eenvoudige manier dubbel gecontroleerd kan worden zonder dat dit al teveel tijd kost.
Elze Bent, kliniekmanager en voorzitter VAR Deventer Ziekenhuis; Suzan Tutert, regie verpleegkundige Deventer Ziekenhuis; Janneke Vos, accountmanager MedEye
Deze workshop wordt aangeboden door MedEye.

34.Jonge mensen met dementie en de praktijk (6 en 7 december) 5% van alle mensen met dementie krijgt de ziekte voor zijn 65e levensjaar. Op dat moment spreken we van jonge mensen met dementie, een daadwerkelijk andere doelgroep dan de psychisch geriatrische zorgvrager. In deze workshop willen we jullie meenemen in de wereld van de ‘jonge’ mens met dementie in het verpleeghuis. Hoe gaan we om met deze doelgroep en welke plek nemen zij in in de verpleeghuispopulatie?
Sophie van Dijk en Jasper Meursing, coördinerend verpleegkundige, Beweging 3.0, Amersfoort
Deze workshop wordt aangeboden door Beweging 3.0.

35.Extramurale kind- en jeugdzorg (6 en 7 december)
Van verpleegkundige naar gespecialiseerd kinderverpleegkundige extramurale zorg? Van indiceren via klinisch redeneren naar innoveren van zorg in de extramurale kindzorg. Hoe doe je dat nou eigenlijk?
Tijdens deze workshop zullen wij aan de hand van een casuïstiek, specifiek gericht op de kindzorg in de extramurale setting, aan de slag gaan met het indiceren en beargumenteren van kindzorg. Hierbij maken wij gebruik van het medisch kindzorg systeem en de stappen van het klinisch redeneren. Vervolgens worden de aanwezigen meegenomen in de eerste stappen van het EBP handelen binnen de extramurale  kindzorg aan de hand van een klinische onzekerheid. Op welke wijze kan je al op kleinschalig niveau starten met innoveren in de extramurale kindzorg?
Pamela Abendanon, coördinerend docent VVOE Kind  & Jeugd, ExperTcare/VEC, Nieuwegein
Deze workshop wordt aangeboden door ExperTcare/VEC.

36.Probiotica; de ins en outs (6 en 7 december)
De een zweert erbij, de ander moet er niets van hebben: probiotica. Wat zijn het precies en wat kunnen deze voedingssupplementen betekenen voor het welzijn van je cliënt of patiënt? In deze interactieve workshop worden alle ins en outs rond probiotica besproken. Na de workshop ben je in staat zelf te beslissen of je het gebruik van probiotica kunt inpassen in het voedingspatroon van vele verschillende patiënten.
Marjan Schellinger, manager healthcare, Winclove Probiotics Amsterdam
Deze workshop wordt aangeboden door Winclove.

37.Help je team met klinisch redeneren (7 december)
Voor verpleegkundige professionals die het klinisch redeneren in praktijk willen brengen of anderen willen ondersteunen bij het leren klinisch redeneren is deze workshop een ‘must’. Deze infoshop geeft de deelnemer een beeld van hoe je met behulp van MOOS kunt leren klinisch redeneren. MOOS is het, geheel nieuw ontwikkeld, online kennis en sociaal leerplatform van ProActive Nursing. MOOS wordt in de loop van 2018 gelanceerd. Gaat MOOS jou en je teamgenoten straks ook helpen bij het in praktijk brengen van klinisch redeneren?
Marc Bakker, expert lecturer clinical reasoning en Ingena Visser, expert social learning technonolgy, VUmc Academie

38.De Verpleegkundige Adviesraad (VAR) van de toekomst adviseert niet meer!? (6 december)
Wat doet de VAR van de toekomst? Adviseert die nog? Of doet die iets anders en waarom? Waar draagt deze VAR aan bij? Heet de VAR nog wel VAR? Hoe is deze samengesteld? Waar is deze VAR verantwoordelijk voor? Met wie werkt deze VAR samen? Wat zijn succesfactoren? Ben je lid van een VAR of overweeg je dat? In deze workshop sta je stil bij waar jouw VAR staat en hoe deze zich verhoudt tot de VAR van de toekomst. Daarnaast ontmoet je in deze workshop de VAR van ziekenhuis Bernhoven. Een VAR die in korte tijd zich ontwikkelt tot een ‘VAR van de toekomst’.
Roland Peppel, partner, senior adviseur, CC zorgorganisatie, Woerden; Hanneke Peters – Siskens, voorzitter VAR Ziekenhuis Bernhoven; Leonie Muis – van de Hulsbeek, vice-voorzitter VAR Ziekenhuis Bernhoven

39.Wils(on)bekwaamheid in de zorg (6 december)
Als zorgprofessional zal je regelmatig situaties tegenkomen waarin je te maken krijgt met wilsonbekwame cliënten. In de workshop wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk toegelicht 1) wat wilsonbekwaamheid betekent voor cliënt en zorgverlener 2) wat de taken zijn van een (wettelijk) vertegenwoordiger 3) wat de waarde is van een wilsverklaring. Deze voorbeelden bieden je een handvat om jouw zorg zo goed mogelijk af te stemmen op een specifieke situatie.
Renée Smid, zelfstandig juriste gezondheidsrecht
Deze workshop wordt aangeboden door PGGM&CO.

40.Op weg naar persoonlijke ontwikkeling (6 en 7 december)
Verpleegkundigen blijken massaal behoefte te hebben aan ondersteuning bij hun professionele groei en persoonlijke ontwikkeling. Dat bleek onder meer uit het Groot Nationaal Verpleegkundigen Onderzoek dat detacheringsbureau Maandag® dit jaar in samenwerking met Nursing liet uitvoeren. Zo’n 2.000 verpleegkundigen namen deel aan het onderzoek. Maandag® wil gehoor geven aan de wens van deze verpleegkundigen door tijdens deze workshop in te zoomen op verschillende manieren waarop je je persoonlijke ontwikkeling een impuls kunt geven en je je professionele groei bevordert. Of je nou voor Maandag® werkt of niet.
Nico Rijkhoff, directeur marketing bij Maandag®
Deze workshop wordt aangeboden door Maandag.

41.Zzp’er worden; hoe doe je dat? (7 december)
Denk je erover na om zzp’er te worden in de zorg, maar weet je nog niet goed hoe je hier handen en voeten aan moet geven? Dan is deze workshop van PGGM&CO iets voor jou. Aan bod komen zaken als het opstarten van een volledige thuiszorgorganisatie tot de praktische invulling van het zzp-schap.
Leontien van Leeuwen, verzorgende IG, Multi-zorg Leontien, Rilland
Deze workshop wordt aangeboden door PGGM&CO

42.Ouderenpsychiatrie: hulpmiddelen bij het herkennen en signaleren (6 en 7 december)
In deze interactieve workshop worden methoden aangereikt om psychiatrische problemen bij ouderen zo vroeg mogelijk te signaleren en die bij collega-zorgprofessionals onder de aandacht te brengen. Aan de orde komen vragen als: Wat hoort nu bij psychische veranderingen tijdens het normale verouderingsproces en hoe zijn deze te onderscheiden van de belangrijkste psychiatrische ziekten die we kennen bij ouderen. Voorproefje? Bekijk deze tedtalk.
Martin Kat, vrijgevestigd psychiater/psychotherapeut in Amsterdam en werkt als ouderenpsychiater in de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, afdeling Klinische Geriatrie.

43.Muziek in de zorg (7 december)
Hoe kun je met muziek iets betekenen voor de kwaliteit van het leven jouw patiënt/cliënt? Tijdens deze inspirerende workshop draait het om het terugverdienen van tijd voor persoonsgerichte zorg. Met muziek in de hoofdrol.
Manon Bruinsma, neurologisch muziektherapeut, docent ArtEZ conservatorium en voorzitter Music & Memory NL  

44.Seksuele intimidatie #metoo (6 december)
Seksueel getinte opmerkingen van patiënten of collega’s: doe je het af met een grapje of voel je je er wekenlang rot over? Je staat letterlijk en figuurlijk heel dichtbij elkaar. Dit is iets moois, maar kan ook verwarrende, grensoverschrijdende en zelfs ongewenste situaties in de hand werken. Hoe kun je er mee omgaan als dat zo is of hoe kun je dit voorkomen?
Mathilde Bos, docent en trainer, Hogeschool Utrecht en trainer agressiehantering

45.Vaardigheden beoefenen in het skillslab (6 en 7 december)
Oefen je verpleegkundig- technische vaardigheden in het skillslab zoals reanimeren, infuusprikken, zwachtelen, venapunctie en meer! Let op: Het skillslab is net als andere jaren vrij te bezoeken tijdens de pauzes. Je kunt er ook voor kiezen om het skillslab te volgen tijdens de workshoprondes. Je oefent je vaardigheden dan in een kleinere groep.

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Naast het uitgebreide aanbod aan workshops is er op de Nursing Experience nog veel meer te beleven. Op de beursvloer kun je advies inwinnen over jouw carrièremogelijkheden als verpleegkundige of benodigde verzekeringen. Je krijgt informatie over wondmaterialen en je kunt met vakgenoten van gedachten wisselen over jouw dagelijkse werk.

Hoofdsponsoren:
De IZZ Zorgverzekering is de zorgverzekering van mensen in de zorg. Met ruime vergoedingen voor zorg waar zorgmedewerkers meer behoefte aan hebben, zoals mantelzorg en fysiotherapie. De IZZ Zorgverzekering wordt mogelijk gemaakt door belangenbehartiger Stichting IZZ en zorgverzekeraar VGZ voor de Zorg (onderdeel van Coöperatie VGZ). Dat doen ze al 40 jaar samen voor iedereen in de zorg.

Samen in de zorg Voor de leukste banen!

Wij bezorgen jou je droombaan! Wij maken de verbinding tussen jou en de baan die bij jou past. Hierbij kijken wij naar jouw ambities. Door ons grote netwerk kennen wij veel opdrachtgevers door heel Nederland in diverse branches van ziekenhuis tot wijkverpleging, van ggz tot verpleeghuiszorg. Onze aanpak bestaat uit persoonlijk contact en oprechte betrokkenheid.

Wij zijn een jong team dat ambitieus en doelgericht te werk gaat. We verwelkomen je graag in onze stand en bij de stroopwafelkraam op de Nursing Experience op 6&7 december!

Kijk voor meer informatie en vacatures op: www.samenindezorg.nl


Kennispartners:
IZZ is het ledencollectief van mensen in de zorg. Als belangenbehartiger maakt Stichting IZZ zich sterk voor de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het Gezond werken in de zorg programma. Op www.izz.nl leest u er alles over. De IZZ Zorgverzekering wordt door IZZ samengesteld, zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg optimaal verzekerd is. De IZZ Zorgverzekering wordt uitgevoerd door VGZ voor de Zorg.

NU’91 is de enige onafhankelijke organisatie van verpleegkundigen en verzorgenden die zowel de beroepsinhoudelijke als de arbeidsvoorwaardelijke belangen van gezondheidszorgers – en van haar leden in het bijzonder – behartigt.

Sponsoren:
GrowWork helpt zorgprofessionals, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheidsinstellingen om goede en betaalbare zorg te realiseren. Onze diensten bestaan uit detachering, opleiding en advies rond de thema’s wijkverpleging, verpleeghuiszorg en bedrijfsvoering. Dat doen wij met verstand van zorg.

Als uitgeverij van het Nursing tijdschrift, maar ook van het Tijdschrift voor Verzorgenden, het Tijdschrift voor Verpleegkundig experts, geaccrediteerde e-learnings en toetsen voor verpleegkundigen en verzorgenden, boeken en mooie congressen kan Bohn Stafleu van Loghum natuurlijk niet achterblijven op de Nursing Experience. Je kunt ons op beide dagen vinden bij de BSL stand met mooie aanbiedingen. Op www.BSL.nl/shop kun je het hele jaar door terecht voor alles over EBP, wondzorg en vele andere verpleegkundige thema’s.

  IMS medical ontwikkelt, produceert, en levert innovatieve producten voor en aan de zorgsector. Deze innovaties hebben als doel de werkdruk te verlagen en kosten te besparen

  Ontplooi levert professionele producten die een makkelijke en snelle enkel arm index meting mogelijk maken. Hierdoor kunt u zonder tussenkomst van derden een objectieve meting verrichten om perifeer arterieel vaatlijden uit te sluiten of juist te bevestigen. Daarnaast zijn wij ook uw leverancier van randproducten die met de ABPI MD van doen hebben.

  VHP-Zorg is een vakbond die individuele en collectieve ondersteuning biedt aan alle medewerkers in de zorg- en de welzijnssector. Naast zelfstandigen (ZZP-ers) kunnen ook leden van de beroepsverenigingen in deze sectoren bij ons terecht met vragen. De VHP-Zorg staat bekend om zijn snelle manier en doeltreffende manier van werken, niet alleen bij de eigen leden, maar ook bij de zorg- en welzijnsorganisaties.

  De Apneu Vereniging is een patiëntenvereniging. Wij willen de kennis over slaapapneu in Nederland verbeteren bij het publiek en bij professionals. Dit moet er voor zorgen dat de ziekte op tijd wordt gesignaleerd en dat iedereen de behandeling krijgt die daarvoor nodig is.

  Maandag® detacheert professionals in de zorg. Mensen met werklust, die van aanpakken weten en eigenzinnig zijn. Zo werken onze professionals bij ziekenhuizen, ouderen- en gehandicapten zorg (VVT) of bij GGZ, GZ en JZ-instellingen.

EHOB, onderdeel van WAFFLE ® Brand, specialiseert zich in producten die speciaal zijn ontworpen voor de preventie, het verzachten en de behandeling van decubitus. EHOB is al lange tijd een waardevolle partner voor verpleegkundigen en verzorgers.

TMI is een (inter)nationaal detacherings- en bemiddelingsbureau in de zorg. Naast Nederland zijn we ook actief in Engeland, Ierland Duitsland, Zwitserland, Scandinavië, Suriname, het Midden-Oosten en op de Antillen. Een netwerk van bijna 200 ziekenhuizen en klinieken binnen Nederland maakt van TMI de grootste detacheerder in de zorg en geeft zorgprofessionals een groot aantal mogelijkheden!

Varodem® richt zich bewust en volledig op de markt voor oedeem gerelateerde medische compressie. Onze producten worden breed ingezet bij de behandeling van onder andere lymfoedeem, lipoedeem, veneus oedeem, chronische veneuze insufficiëntie en post-trombotisch syndroom.Daarnaast spelen onze producten een grote rol bij wondzorg zoals bij de compressiebehandeling van een ulcus cruris.

De missie van de Dutch Brain Council: het voor patiëntenorganisaties van hersenaandoeningen mogelijk maken en stimuleren van overleg en het eventueel collectief ondernemen van actie ten behoeve van aandoening-overschrijdende zaken (bijvoorbeeld projecten zoals eerstelijnsgericht projecten, medicijnsubstitutie en rijvaardigheid).

De vereniging F.E.S. stelt zich ten doel de belangen te behartigen van een ieder die direct of indirect met fibromyalgie te maken heeft. Deze doelstelling is uitgewerkt in een zestal speerpunten, dit zijn o.a.: Het bevorderen van lotgenotencontact en het geven van voorlichting aan patiënten. Al deze activiteiten zijn erop gericht om de positie van de mensen met fibromyalgie te verbeteren.

De Levensboom, gevestigd in het Brabantse Wernhout, is al 20 jaar expert op het gebied van complementaire zorg in de zorg. Complementaire zorg gaat uit van de holistische visie op ziekte en gezondheid, waarbij aandacht is voor lichaam, geest en ziel.

NursesDNA is dé webwinkel met een groot aanbod aan producten speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden. Onderscheid jezelf op de werkvloer door een paar medische klompen met leuke print, mooie stethoscoop, gegraveerde scharenset of een trendy verpleegkundehorloge te dragen. Natuurlijk in combinatie met een gepersonaliseerde mok, sleutelhanger, jojo en de verpleegkunde agenda! Neem vooral een kijkje bij de stand van NursesDNA tijdens de Nursing Experience en ontvang een leuke verrassing!

Winclove Probiotics is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar gespecialiseerd is in onderzoek naar en ontwikkeling en productie van multispecies probiotica per indicatie.

Qwiek: de naam zegt het al: vitaal, levenskrachtig, gezond, kras en fit! En dat is Qwiek ook, producten vol vitaliteit gestoken in een eigentijds jasje. Qwiek: Een combinatie van slimme technologische toepassingen die minder mobiele mensen moet prikkelen om vooral in beweging te zijn en te blijven. Op een eenvoudige manier in hun eigen woonomgeving, met medebewoners of wie weet, met bezoek!

Werkend Nederland sterk maken en sterk houden, dat is waar NCOI voor staat. Jaarlijks vergroten we de kennis, vaardigheden en competenties van tienduizenden werkenden. Onze aanpak is sterk gericht op uw eigen werkpraktijk en biedt een hoge mate van flexibiliteit. Wij bieden meerdere startmomenten, verschillende studievarianten, topdocenten, klassikale lessen en een waardevol diploma.

We worden steeds ouder in Nederland. Een mooie ontwikkeling, maar dit betekent voor alle zorgorganisaties in Nederland een nog belangrijkere en zwaardere taak. Door continue onderzoek is er steeds meer kennis over ouderdom beschikbaar. Sinds 1983 zijn wij (BTSG) actief in het verbinden van de nieuwste wetenschappelijke kennis met de praktijk. Deze verbinding zorgt voor beweging binnen uw organisatie en helpt ouderen in beweging te krijgen!

Met passie leven is het mooiste wat er is. Passie kleurt je thuis, je werk, je omgeving. Deze kleur wil Cerein bieden: wij zijn een klantencratie waar we met passie werken voor onze klanten. Klanten in de ouderenzorg, in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en in de sector welzijn. Met klantencratie bedoelen wij dat Cerein voor haar klant een gespreks- en kennispartner wil zijn in vraagstukken die gaan over leren, bewegen, mantelzorg, kleinschaligheid en ook die gaan over het omgaan met zelforganiserende teams, met bezuinigingen en met ouder wordende cliënten binnen de zorgsector.

De Tovertafel Original is een speels product voor ouderen in de midden tot late fasen van dementie. Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. De Tovertafel Original is ontwikkeld tijdens het vierjarige promotieonderzoek van Hester Le Riche, voor een groot deel in samenwerking met de doelgroep zelf.

De Vereniging Nederland – Davos is de patiëntenvereniging voor mensen met ernstig en – of moeilijk behandelbaar astma. Zowel voor de patiënt die een behandeling in het hooggebergte nodig heeft, als voor de patiënt in Nederland.

De vereniging HOOFD-HALS is ontstaan uit een fusie van de patiëntenvereniging NSvG voor stembandlozen en Stichting Klankbord. Je kunt bij de vereniging terecht voor informatie over alle vormen van hoofd-halskanker en de gevolgen ervan: amandelkanker, keelkanker, lipkanker, mondkanker, neuskanker, schildklierkanker, speekselklierkanker, strottenhoofdkanker en tongkanker.

De vereniging V.A.P. heeft ten doel: te fungeren als platform voor onderling contact tussen allergiepatiënten en geïnteresseerden; de belangenbehartiging van allergiepatiënten in het algemeen en voor de leden in het bijzonder; het bevorderen en ondersteunen van allergologisch en immunologisch onderzoek; het geven van voorlichting in algemene zin en het leveren van een bijdrage aan de bevordering van ontwikkelingen op het medisch gebied van allergologie en immunologie en aanverwante gebieden.

Jouw voorsprong begint bij Aethon. Jouw talent in goede banen leiden; dat is wat wij voor jou kunnen doen. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte (bij)banen bij zorginstellingen. We dagen je uit, leiden je op en zorgen ervoor dat jouw carrière in de zorg in versnelling komt.

De stichting Bekkenbodem4all heeft als doel patiënten met bekkenbodemklachten en vrouwen met gynaecologische klachten steun en informatie te bieden om een weloverwogen keuze te kunnen maken bij voorkoming en behandeling van deze klachten, zowel vanuit ervaringsdeskundigheid als professionele kennis, alsmede het stimuleren van onderzoek naar behandelmogelijkheden.

Door kennis en informatie op een leuke en begrijpelijke manier over te brengen, worden patiënten gestimuleerd tot een betere mondhygiëne. Oral Company loopt voorop met innoverende en kwalitatief hoogstaande producten en diensten, die bijdragen tot het vergroten van een efficiëntere mondhygiëne. Door onze langdurige en persoonlijke relatie met de dentale professie delen wij kennis en ervaring op weg naar een betere (bacteriële) balans in de praktijk!

REBACARE® is een inventief bedrijf dat medische hulpmiddelen ontwikkelt en produceert voor de gezondheidszorg. Onze hulpmiddelen bieden comfort en ontlast een patiënt (preventief en curatief) die lijdt aan decubitus. REBACARE® biedt de patiënt meer mobiliteit. De EPUAP norm gaat daarbij hand in hand.

Touch for Care voor zorgprofessionals is voor verpleegkundigen, paramedici en verzorgenden die hun zorg graag willen verbreden met liefdevolle aanraking en massage gegeven vanuit het hart.

Het Verpleegkundig Expertise Centrum (VEC) is verantwoordelijk voor de verbinding, ontwikkeling en scholing van verpleegkundigen die werkzaam zijn in de thuisverpleging. Wanneer je kiest voor een baan als thuisverpleegkundige ben je vaak op jezelf aangewezen bij de cliënt thuis. Dit vraagt om andere verpleegkundige vaardigheden dan bij andere verpleegkundige velden. Je moet communicatief en creatief zijn, vooruit kunnen denken en stevig in je schoenen staan.

Samen met vele dermatologen en brancheorganisaties werkt U-Consultancy aan opleidingen en trainingen rondom huidproblemen voor zeer diverse doelgroepen om een vroegtijdige signalering van huidproblemen en een goede samenwerking met huisartsen en dermatologen te stimuleren. Er zijn hoog gekwalificeerde dermatologen verbonden aan U-Consultancy waarmee opleidingen worden gegeven voor alle ziekenhuizen en ZBC’s in Nederland.

BENU Direct is leverancier van de medische hulpmiddelen. Wij geven deskundig advies op maat, biedt de beste materialen die passen bij de persoonlijke situatie van de klant en zorgt ervoor dat de klant nooit ongewenst zonder hulpmiddelen komt te zitten.

Kanker.nl is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, patiëntenbeweging Levenmetkanker en IKNL (kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg). Zij hebben de handen ineen geslagen om betrouwbare informatie, ervaringskennis en het ondersteuningsaanbod rond kanker op één plek te bundelen en aan te bieden.

De Parkinson Vereniging is meer dan alleen een patiëntenvereniging, zij zet zich in voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Zo kunnen niet alleen patiënten, maar ook mantelzorgers, kinderen van patiënten en professionals terecht bij de vereniging voor lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging. Daarnaast stimuleert de vereniging (wetenschappelijk) onderzoek.

Uitzendorganisatie Happy Nurse levert verpleegkundigen en verzorgenden aan zorginstellingen door heel het land vanuit 17 uitzendvestigingen. Sinds 1 januari 2015 levert HappyNurse ook thuiszorg. HappyNurse gelooft in kleine zelfstandige teams en in ondernemerschap. Wij zetten dus samen met ondernemende een hoog opgeleide verpleegkundigen, volgens het HappyNurse Thuiszorg model wijkteams op. Wij begeleiden de verpleegkundigen in hun ondernemerschap en zorgen voor hoge kwaliteit zorg waar HappyNurse voor staat.

Fietslabyrint is een beeldscherm dat voor een home- of bewegingstrainer geplaatst wordt en veel wordt toegepast in de revalidatie en ouderenzorg. Op dit beeldscherm kan via een duidelijk menu een keuze worden gemaakt uit één van de vele beschikbare fietsroutes door steden in Nederland en het buitenland. Voor wie niet meer buiten kan fietsen, is Fietslabyrint een mogelijkheid om de buitenwereld te blijven verkennen.

Pijnloos ontharen met de Kristalpad, haartjes blijven langer weg en komen zachter terug. Het geheim van de Allure Kristalpad zit in het ultra-fijne kristalachtige ontwerp, ontwikkeld in Zwitserland. Nooit meer scheren, harsen of epileren! De Kristalpad is zacht genoeg om de huid niet te beschadigen en krachtig genoeg om de meest hardnekkige haren tot aan de wortel te verwijderen. Ontharen met de Kristalpad is pijnloos, gaat veel dieper dan een mesje en is 100% natuurlijk

Avans+ is toonaangevend in de verbetering van prestaties van mensen en organisaties. Door middel van innovatieve ontwikkeltrajecten, gekenmerkt door een persoonlijke benadering en praktisch toepasbare kennisverwerving, realiseert Avans+ meetbare performanceverbetering van individuen en organisaties. We coachen u om uw ambities en die van uw organisatie waar te maken.

De Academie Gezondheidszorg van de CHE ziet goede zorg niet als utopie. Goede zorg geven we met hoofd, hart en handen en daarvoor zijn professionals nodig die denken, dienen en durven. Ruim 30 jaar leidt de CHE verpleegkundigen op en scholen we de verpleegkundige beroepsgroep bij. Studenten Verpleegkunde studeren af met een combinatie van daadkracht, dienstbaarheid en innovatie.

Bij de Hiv Vereniging staat iedereen die leeft met hiv centraal. De vereniging is er voor actieve belangenbehartiging, betrouwbare en onbevooroordeelde informatievoorziening, ondersteunen van preventie en onderling contact en ondersteuning.

Medipoint is de grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland. Of het nu gaat om advies, lenen, huren of kopen: bij Medipoint kunt u terecht met uw zorgvragen. We helpen u graag persoonlijk en nemen daarvoor de tijd.

Stichting Wielewaal organiseert vakantiedagopvang (kinderthemaweken), logeerweekenden, campingrecreatie en groepsvakanties voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Er zijn vakantieactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en/of met ADHD/ASS. De activiteiten worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

De kerntaak van Bijwerkingencentrum Lareb is het signaleren van risico’s van het gebruik van geneesmiddelen en vaccins in de dagelijkse praktijk en het verspreiden van kennis hierover. Voor deze kerntaak ontvangt Bijwerkingencentrum Lareb subsidie van het ministerie van VWS. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt: de databank. Zo wordt de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in heel Nederland bewaakt.

In Nederland zijn meer dan 20.000 chronische patiënten met Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) en jaarlijks krijgen minstens 5.000 mensen deze diagnose te horen. Veel CRPS-patiënten dreigen door onbegrip, pijn, beperkingen en handicap in een sociaal isolement te raken. De vereniging CPRS, met 2500 leden, wil meer bekendheid geven aan het ziektebeeld CRPS om herkenning en erkenning te bevorderen.

De patiënt staat centraal in de zorgverlening van Dianet. Met ongeveer 350 professionals op diverse gebieden adviseren en behandelen we nierpatiënten op het centrum en thuis, werken we aan de beste zorgverlening en ontwikkelen we behandelvormen waar nierpatiënten behoefte aan hebben.

Abena is sinds 1953 een toonaangevende en innovatieve Deense producent van incontinentiemateriaal en bijbehorende verzorgingsproducten. Bij ons ben je dus aan het juiste adres voor verschillende soorten incontinentiemateriaal en producten voor de basisverzorging. En dat allemaal van de beste kwaliteit en bovendien duurzaam geproduceerd.

Tempo-Team is een brede HR-dienstverlener, met hart voor uw organisatie. Onze dienstverlening is het middel en onze mensen zijn de sleutel tot uw succes. Wij zijn de tweede arbeidsbemiddelaar van Nederland en voelen ons sterk betrokken bij zowel onze klanten, flexwerkers en eigen mensen als bij de wereld waarin wij ons werk doen.

De BelevenisTafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden. Het belangrijkste kenmerk van de BelevenisTafel is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. De BelevenisTafel biedt bewoners van woonzorginstellingenontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. Bovendien helpt de BelevenisTafel de apathie van de dementerende oudere te doorbreken.

CPLD Vereniging is een patiëntenvereniging voor mensen die CPLD (Chronische Polymorfe Licht Dermatose), PLE, PLME oftewel zonneallergie of last van straling hebben. De vereniging is opgericht op 15 juni 1998 en is aangesloten bij de Huidpatiënten Nederland, Zorg Belang Gelderland en Iederin en is er voor iedereen die zich voor de huidaandoening CPLD interesseert.

  Zorgcollege is dé mbo-opleider voor de zorgsector
Voor de zorgsector bieden wij erkende opleidingen Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG en Verpleegkunde en bijscholingen op mbo niveau 2, 3 en 4. De mbo-opleidingen van Zorgcollege zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het diploma van Zorgcollege is daarmee wettelijk erkend. De mbo-bijscholingen zijn V&VN geaccrediteerd.

De vereniging ziekte van Hirschsprung zet zich in om te kennis over de aandoening te vergroten en te verspreiden onder medisch personeel, zodat de ziekte sneller herkend wordt bij pasgeborenen. Toch is de vereniging bovenal een patiëntenvereniging die de belangen van haar leden behartigt.

MediCheck is een digitaal platform dat het toedienproces van a tot z vastlegt voor alle
zorgpartners in de medicatieketen. Veilig en
efficiënt. Dat levert tijdwinst op die direct in de patiëntenzorg gestoken kan worden. En de cliënt weet zeker dat alles rondom de medicatie veilig is georganiseerd.MediCheck “EENVOUDIG TOEPASBARE INNOVATIE VOOR BETERE ZORG”

HR Via Care Zorg is een uitzend- en detacheringsspecialist actief binnen de zorg.  Wij hebben onze aandachtsgebieden onderverdeeld in 4 disciplines: verpleegkundigen, ambulancepersoneel, medisch specialisten en paramedici. Zorgprofessionals kunnen bij ons terecht voor een vaste, tijdelijke of flexibele baan.

SPITS BV is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Dit systeem ondersteunt apotheken in het zorg verlenen aan hun patienten in zowel de thuissituatie als in een instelling.

Met circa 240 gedreven vakmensen en 23 moderne ambulances staat Ambulance Oost garant voor professionele ambulancezorg en dienstverlening voor meer dan 37.000 patiënten per jaar in de regio Twente.

NControl BV ontwikkelt innovatieve (software) concepten voor zelfstandige apotheken en ondersteunt deze met een onderscheidend aanbod dat perfect beantwoordt aan de zorgvraag van de patiënt. Ook wordt gestreefd naar de ondersteuning van andere zorgverleners die aanpalend zijn aan de apotheek in het streven naar een optimale kwaliteit van leven van de patiënt tegen een acceptabele prijs.

ExperTcare biedt gespecialiseerde verpleging in de thuissituatie aan kinderen en volwassenen. Onze ambitie is het onmogelijke mogelijk maken. Zodat iedereen, die ondanks ziekte en/of behoefte aan verpleging, toch in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven en een zo normaal en zelfstandig mogelijk leven kan leiden.

Zorgorganisatie Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). Ruim 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor onze cliënten. In de thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, dagcentra, maatschappelijke zorg, dienstverlening en welzijnswerk (WELZIN) en particuliere diensten en producten (Leef3.nu)

De PVVN zet zich in voor haar leden en geïnteresseerden door landelijk en regionaal bijeenkomsten te organiseren (o.a. Inloopuur of Informatie avond in Ziekenhuizen), lotgenotencontact te onderhouden, een periodiek blad uit te geven en met haar aanwezigheid op publieks- en vakbeurzen.

De vereniging NVVR wil de individuele en gemeenschappelijke belangen van rugpatiënten behartigen en hen, naar vermogen, een houvast bieden om ‘overeind’ te blijven. De NVVR brengt een ledenblad uit met nieuws, tips, handige adressen en wetenswaardigheden. De vereniging organiseert regionale gespreksgroepen; organiseert informatieavonden door het land; neemt deel aan manifestaties, beschikt over een documentatiecentrum en maakt eigen foldermateriaal.

Skills Meducation is uitgegroeid tot landelijk marktleider in educatieve materialen voor de medische sector. We werken met goed geschoolde medewerkers die weten wat er in het medisch vaardigheidsonderwijs speelt. Om een vlotte implementatie te bevorderen, verzorgen ze praktijkgerichte demonstraties en geven ze daar waar nodig extra uitleg over het gebruik van de door u aangeschafte materialen. Verder dragen we actief bij aan een permanente uitwisseling van nieuwe inzichten en ervaringen tussen klanten, leveranciers en kennisinstituten.

Opleidingsinstituut KMBV is al ruim 25 jaar dé opleider voor de zorgsector. Voor zorgprofessionals biedt KMBV vele geaccrediteerde opleidingen (in het Kwaliteitsregister V&V) aan. KMBV organiseert meerdere malen per jaar de Vaardigheidstraining, Basisleergang, Hercertificering en de Leergang Trainen en Toetsen. Deze scholingen zijn zowel open als incompany te volgen. Daarnaast verzorgt KMBV diverse ontwikkelprogramma’s voor zowel intramurale als extramurale medewerkers.

Van Heek Medical is uw deskundige partner in producten voor wond-, continentie-, diabetes- en acute (EHBO en BHV) -zorg.Wij bieden u een uitgebreid assortiment aan medische producten. U kunt rekenen op producten van goede kwaliteit aangezien wij continu onze producten doorontwikkelen. Bij ons bent u ook verzekerd van een goed productadvies dat aansluit bij de markt en past bij uw organisatie.

SCIOPENG is de carriere partner voor startende en ervaren verpleegkundigen in de zorg. SCIOPENG biedt de leukste opdrachten bij verschillende zorginstellingen en ondersteunt je ontwikkeling door opleiding en begeleiding. Werken bij SCIOPENG, dat merk je meteen aan onze energie en ons sociaal ondernemerschap. Wij willen jou inspireren, zodat jij goede, toegankelijke en betaalbare zorg kunt regisseren.

De Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen (BRV) is een vereniging voor verpleegkundigen met belangstelling voor de postoperatieve zorg. Via onze website kun je het laatste nieuws, standpunten en informatie over opleidingen lezen. Door je aan te sluiten bij de BRV ondersteun je de professionalisering en de erkenning van de Recovery verpleegkundige als gedifferentieerd verpleegkundige. Wij houden je op de hoogte van de de ontwikkelingen en nieuwtjes op recovery gebied. Tijdens de Nursing Experience dagen zijn wij aanwezig met een stand. Wij hopen jullie daar te zien zodat wij de gelegenheid hebben om meer over het vak Recovery verpleegkundige te kunnen vertellen.

Stichting De Zonnebloem zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten.  De stichting organiseerd afdelingsvakanties. Deze vakanties kunnen door onze regionale én lokale afdelingen onder eigen regie worden georganiseerd, zodat ze nog sneller en beter in kunnen spelen op de vakantiewensen van hun deelnemers. En dus ook van jou als vakantiegast. Afdelingen bepalen namelijk zelf wanneer, waar, hoe vaak, hoe lang en met hoeveel deelnemers (en vrijwilligers) ze op vakantie gaan.

Voor de beste kwaliteit en veiligheid in de Zorg is het belangrijk altijd overal eenvoudig te beschikken over het juiste instrument, het juiste product of het juiste medicijn. Logimedical zorgt er voor dat alles wat jij als Zorgverlener nodig hebt, altijd binnen handbereik is. Ons complete, naar eigen inzicht en voorkeur te configureren productenpakket, is ontworpen om daar waar het er toe doet, alles wat je nodig hebt overzichtelijk en gemakkelijk beschikbaar te hebben.

Als je in een inspirerende omgeving wilt zijn, waar gedreven mensen het verschil kunnen maken en aangemoedigd worden een stapje extra te zetten om iets bijzonders te creëren, op elk gebied, dan is St. Antonius Ziekenhuis the place to be.

PGGM&CO brengt leden bij elkaar in een positieve sfeer. Samen vinden we antwoorden en komen we met oplossingen voor zorg en welzijn. In de opbouw van onze ledenclub staan jij en jouw collega’s centraal. Doe jij mee?

Hechten bij Windkracht 10? Stel: je bent in een militair veldhospitaal waar 4 zwaargewonden worden binnengebracht, maar er is maar één arts. Dan moet jij als Verpleegkundige toch écht aan de bak. Of je zit op een schip met windkracht 10 en er moet iemand worden gehecht. Wie pakt dan die naald, denk je? Precies; jij als Verpleegkundige. Die zelfstandigheid maakt je werk anders dan in een gewoon ziekenhuis. Kun jij dat aan? Dan zoekt het Ministerie van Defensie jou.


  Dit is Vilans. Specialist in het ontwikkelen en helpen toepassen van kennis die de langdurende zorg blijvend verbetert. Samen met zorgaanbieders houden we de zorg betaalbaar en van goede kwaliteit.

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Het Skillslab biedt jou als verpleegkundige of verzorgende de uitgelezen mogelijkheid om voorbehouden en verpleegkundige handelingen te oefenen. Denk hierbij aan de handhygiëne-test, wondzorgvaardigheden, infuusprikken, zwachtelen, reanimeren, venapunctie en agraves verwijderen, een maagsonde inbrengen met behulp van een  omrekeningstabel en pH meting, het toedienen van zuurstof, het katheteriseren van een man en nog veel meer.

Het Skillslab is net als andere jaren vrij te bezoeken tijdens de pauzes. Je kunt er ook voor kiezen om het Skillslab te kiezen tijdens de workshoprondes. Je oefent je vaardigheden dan in een kleinere groep.

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Gerke de Boer

Gerke de Boer werkte vanaf 1971 als verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, de psychiatrie, de justitiële kinderbescherming en het psychogeriatrisch verpleeghuis. Hij schreef de boeken “U woont nu hier” (2008), “Zo doen we dat hier” (2010), “Zwaargewond” (2012)” en (samen met dr. Anneke van der Plaats) “Het demente brein” (2014). Zijn laatste boek over mensen met gerontopsychiatrische problematiek in het verpleeghuis heet “Die past hier niet” en is uitgekomen in september 2016.

Manu Keirse

Manu Keirse is klinisch psycholoog en werkzaam als emeritus hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven. Hij is gespecialiseerd in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is auteur van verschillende boeken over rouw en rouwverwerking, o.a. ‘Vingerafdruk van verdriet’, ‘Stil verdriet’ en zijn eerste boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ werd een bestseller, deze is in mei 2017 herschreven.

Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen is ouderenpsycholoog, met als specialisatie psychogeriatrie. Hij werkte o.a. voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, tijdschrift voor psychogeriatrie.

Nina Janssen

Nina Janssen is als apotheker ouderenzorg werkzaam bij Pharmbition. In deze functie houdt zij zich voornamelijk bezig met de zorg voor kwetsbare ouderen op het gebied van medicijnen. Zij komt vaak in aanraking met voedingsgerelateerde problematiek rond medicatiegebruik, in het bijzonder slikproblemen. Daarnaast krijgt ze ook vragen over de wisselwerking tussen voeding en geneesmiddelen en allergieën voor medicatie.

‘Ik vind het belangrijk dat de patiënt de beste zorg krijgt, ook op het gebied van medicatie. De combinatie van voedingsmiddelen en medicatie kunnen in sommige gevallen de effecten van geneesmiddelen beïnvloeden. Ik neem jullie graag mee in dit onderwerp, zodat jullie de opgedane kennis de volgende dag al mee kunnen nemen in de praktijk!’

Katinka Rutjens

Katinka is in ‘85 opgeleid als niveau 5 verpleegkundige. Vanaf ‘06 werkzaam bij Varodem, met compressietherapie als specialisme. Varodem is producent van o.a. therapeutisch elastische kousen en VaroCare klittenbandzwachtels. Katinka is vanaf ‘08 betrokken bij de interne ontwikkeling van bestaande en nieuwe producten en leidt ze het expertise team van Varodem. Vanaf ‘15 werkzaam als directeur innovatie en educatie en reist ze de wereld rond om de zorg in Nederland te voorzien van nog betere producten voor de patiënt en de professional. De Varodem Academy heeft in ’15 zo’n 450 mensen getraind of opgeleid in dit vakgebied. Het leven van de zorgprofessional aangenamer maken staat op een gedeelde eerste plaats met zelfbeschikking, zelfredzaamheid, participatie dus QOL van de patiënt.

Annetje Mol

Annetje Mol is adviseur/trainer bij GrowWork. Zij houdt zich bezig met vraagstukken rondom persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Zij geeft vorm en uitvoering aan de rolontwikkelingsprogramma’s van GrowWork voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in zowel de wijkverpleging als het verpleeghuis. Verpleegkundigen kunnen door deze aanvullende competentie-ontwikkeling en expertise hun beoogde rollen goed vormgeven in de praktijk.

Martin Kat

Martin is vrijgevestigd psychiater/psychotherapeut in Amsterdam en werkt als ouderenpsychiater in de Noordwest Ziekenhuisgroep, afdeling Klinische Geriatrie. Daarnaast is hij consulent ouderenpsychiatrie in verpleeghuizen en bij het CCE. Een specifiek aandachtsgebied is de Psychiatrie bij (vroege) Dementie en het ontwikkelen van meet- en behandelinstrumenten hierbij.

Canan Ziylan

Canan Ziylan is als voedingswetenschapper gepromoveerd aan Wageningen Universiteit op het voorkomen van ondervoeding bij thuiswonende ouderen door de inzet van eiwitrijke maaltijden. Daarvóór heeft zij onder andere onderzoek gedaan naar onder andere het voorkomen van ondervoeding in verpleeghuizen door het verbeteren van de maaltijdambiance. Op dit moment is zij werkzaam aan Hogeschool Rotterdam als docent bij de opleiding Verpleegkunde, waarbij ze onderwijs geeft in onderzoekvaardigheden, en als onderzoeker bij het Kenniscentrum Zorginnovatie, waarbij ze onderzoek doet naar onder andere het verbeteren van de kwaliteit van geriatrische revalidatiezorg en het ontwikkelen van innovatief onderwijs voor betere dementiezorg.

Dirk Megens

MeneerMegens is docent op het ROC Nijmegen. Hij is in 2014, op verzoek van zijn BBL-studenten, begonnen met het opnemen van online rekenvideo’s. Hij was de eerste die een volledige lessenserie van alle onderwerpen van Verpleegkundig Rekenen gratis beschikbaar heeft gesteld op Youtube. Wekelijks wordt zijn kanaal tussen de 7.500 en 10.000 keer bekeken. Anno 2017 heeft MeneerMegens zijn kanaal uitgebreid met een website waarop nog allerlei gratis downloads voor (verpleegkundig) Rekenen te vinden zijn. Hij is al een aantal keer spreker geweest op diverse rekencongressen om de aanwezigen te enthousiasmeren voor zijn manier van rekenen. Daarnaast krijgt hij vrijwel dagelijks vragen uit het hele land, om hen verder te helpen met hun rekenproblemen.

 

Bekijk een voorbeeld les Verpleegkundig Rekenen van Dirk Megens op Youtube.

Lees het artikel: “Meneer Megens maakt verpleegkundig rekenen leuk” op Nursing.nl.

Anouk ten Arve

Is als programma manager bij Stichting IZZ inhoudelijk verantwoordelijk voor het onderzoeksprogramma Gezond werken in de zorg. Dit programma onderzoekt de mogelijkheden om de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers te verbeteren. Daarvoor werkt zij samen met sociale partners en zorgorganisaties. De verkregen inzichten en kennis worden vervolgens gedeeld met de zorgsector.
Anouk heeft inmiddels een jarenlange ervaring met gezond werken. Zo werkte zij bij het Centrum voor Gezondheidsbevordering op de Werkplek en bij KLM Health Services. Zij is opgeleid als ergotherapeut, arbo-manager, re-integratiewetenschapper en heeft drie post-masters van de opleiding Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit, waaronder strategische innovatie in cure en care, gevolgd. Haar drive is dat het creëren van een gezond organisatieklimaat leidt tot vitale, gezonde werknemers en gezonde werkprocessen.

Christianne van der Meer

Werkt, na het behalen van haar master psychologie, als promovenda (onderzoeker) bij het Academisch Medisch Centrum op de afdeling Psychiatrie en als psycholoog Traumaopvang OLVG. Als promovenda werkt zij aan het proefschrift over veerkracht en de effectiviteit van innovatieve tools in het verminderen van psychische klachten na trauma. Bij de afdeling Traumaopvang OLVG biedt zij zorgprofessionals (o.a. artsen, verpleegkundigen, ambulance medewerkers) opvang en ondersteuning na (werk-gerelateerde) ingrijpende incidenten.
Christianne is gedreven in het begeleiden van personen met psychische problematiek, voornamelijk stress gerelateerde problematiek en angststoornissen. Ze hecht waarde aan evidence-based werken en is bedreven in het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op het ontwikkelen en onderzoeken van innovatieve tools (zoals mobiele apps) ter preventie en vermindering van psychische klachten.

Pieter van den Winckel

Pieter is als community manager werkzaam bij IZZ, het ledencollectief van mensen in de zorg. Hier is hij verantwoordelijk voor de interactie met en tussen de ruim 400.000 leden van IZZ. In deze rol probeert hij zowel on- als offline medewerkers in de zorg te informeren en stimuleren dat gezond werken in de zorg bijdraagt aan de eigen inzetbaarheid. De informatie die hij gebruikt in de theoretische onderbouwing van de workshop komt uit IZZ onderzoek onder zorgmedewerkers. Pieter heeft de Akademie Mens en Arbeid gevolgd en werkt al ruim 20 jaar op het grensvlak van Gezondheid en Arbeid.

Marjan Minderhoud

Marjan is verpleegkundige niveau 5, docent verpleegkunde en sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Ze heeft ervaring in vele vlakken van de gezondheidszorg en sinds 5 jaar werkt ze als zelfstandig trainer / docent vanuit haar eigen bedrijf. Ze geeft les bij diverse opleidingen, verzorgt incompany trainingen en begeleidt supervisiegroepen in de huisartsenpraktijk.

Nicole Daudey - van der Aa

Nicole heeft de opleiding Sociaal Pedagogische hulpverlening gevolgd. Ze was bij Siza werkzaam met groepen cliënten met een ernstig verstandelijke handicap in combinatie met ernstige gedragsproblematiek. Hier is de interesse gewekt voor het thema agressie in de zorg. Sinds 2007 werkzaam binnen de RIBW met mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.  Eerst was ze vooral werkzaam op woongroepen en sinds een aantal jaren in het ambulante werkveld. Omdat agressie en veiligheid in het werk altijd belangrijke thema’s zijn gebleven, is Nicole veiligheidstrainer geworden binnen de RIBW NR. Uiteindelijk doel is om organisatie, medewerkers en cliënten verantwoordelijk te laten zijn voor het verminderen van agressie, het bevorderen van een veilig werkklimaat, vermindering ziekteverzuim en vergroten van de kwaliteit van zorg. Sinds 2016 heeft Nicole ook haar eigen adviesbureau op dit gebied.

Peter Vink

Peter Vink is een echte EBP-fanaat. Als leerlingverpleegkundige stelde hij (soms op bijdehandse wijze) de tradities en rituelen in de zorg al aan de kaak. Want wat als iets beter, veiliger, vriendelijker kan voor de patiënt? Of als het werk makkelijker en efficienter kan voor de verpleegkundig? Met deze vragen in het achterhoofd verschoof hij van de directe patiëntenzorg naar klinisch onderzoeker en stafadviseur Kwaliteit & Veiligheid. Met plezier brengt hij zijn eigen passie voor de praktische invulling van wetenschappelijk onderzoek over op anderen, want ‘EBP is voor iedereen’.

Marijke de Blaauw

Marijke de Blaauw is adviseur en trainer in de ouderenzorg bij Cerein. Bijdragen aan het benutten en ontwikkelen van ieders eigenheid en talenten, dat is mijn uitdaging. Haar drijfveer is de ontwikkeling van mensen. De centrale vraag die daarbij leidend is: ‘Hoe gaat het in de praktijk en wat werkt?’ Een theorie kan nog zo goed klinken, als je die in de praktijk niet kunt toepassen heb je er geen klap aan.
Ze sluit graag aan bij de kracht en talenten van mensen. Daar zit de bron voor persoonlijke groei. Eigen ervaring heeft uitgewezen: Het inzetten en uitbreiden van je eigen mogelijkheden is van directe invloed op je resultaten en werkplezier. En het leuke is dat dit uitstraalt naar je omgeving.

Willem Rietberg

Willem Rietberg is ondernemer in Leren & Ontwikkelen en onder andere eigenaar van Cerein en BTSG. Hij is in 1987 begonnen als leraar economie en heeft daarna een aantal directiefuncties vervuld in met name het particuliere onderwijsveld, waarbij hij diverse sectoren heeft leren kennen (o.a. ministeries, gemeenten in de regio IJsselvecht, UWV, SVB, accountancy, zorginstellingen en het MKB in haar grote diversiteit). Zijn leven lang heeft hij gestudeerd. Binnen de zorg houdt hij zich voornamelijk bezig met thema’s als zelforganisatie, positionering van de organisatie, oplossingsgericht werken & doen en marketing. Rietberg is op dit moment directeur en adviseur gehandicaptenzorg/ouderenzorg bij Cerein waar hij zich bezig houdt met de opleiding en ontwikkeling van mensen.

Anne Siemons

Anne Siemons is in 2015 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool als verpleegkundige. Ze is gelijk na diplomering gaan werken in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven als flex verpleegkundige. Als flex werkte ze op verschillende afdeling indien er zieken waren of pieken in de zorg. Na een jaar heeft ze een switch gemaakt en is ze gaan werken in het Amphia ziekenhuis in Breda. Hier is ze gestart met een traineeship. Dit houdt in dat je langere tijd gedetacheerd wordt op een afdeling. Anne koos hiervoor zodat ze meer kennis en ervaring kon op doen binnen het ziekenhuis.

Daarnaast heeft Anne ook tijdens en na haar studie verschillende baantjes gehad binnen de zorg. Onder andere heeft ze bij EMS gewerkt. EMS verzorgd de EHBO-posten op festivals. Ze heeft dus veel ervaring opgedaan in verschillende sectoren binnen de zorg.

Vanaf het moment dat Anne gediplomeerd was begon het idee voor een boek te kriebelen en is ze daar mee aan de slag gegaan. Het doel is om volgend jaar het boek uit te geven en hiermee andere, net gediplomeerde, verpleegkundige een handje te helpen.

Anja Rath – Van Zele

Anja Rath – Van Zele is arbeidsmarktdeskundige bij Tempo-Team Medisch. Zij volgt de ontwikkelingen binnen de medische sector op de voet en vertaalt deze naar de personele gevolgen voor zorginstellingen en hun medewerkers.

De gespannen arbeidsmarkt vraagt niet alleen veel creativiteit van de zorginstellingen maar ook van de kandidaten die zich op deze markt begeven. Hoe hier vorm aan te geven, welke middelen gebruikt kunnen worden om jezelf goed te presenteren en vooral welke keuzes je kunt maken, daarbij kunnen Anja en haar collega’s een helpende hand in bieden.

Marco Warbout

Marco Warbout werkt sinds 2011 als wonconsulent bij de DaVincikliniek in Geldrop. Daarnaast werkt hij als freelance docent Wondzorg bij onder meer de hogeschool voor verpleegkundigen Erasmus Rotterdam en de hogeschool voor verpleegkundigen Radboud Nijmegen. Hiervoor werkte hij onder meer bij de Reinier van Arkel Kliniek als Verpleegkundig Specialist Somatiek en was hij bestuurslid van de V&VN beroepsgroep Wond Expertise. Ook heeft hij diverse onderzoeken gedaan. Onder meer naar prevalentie van decubitus binnen een psychiatrisch ziekenhuis. Marco Warbout is opinieleider in de behandeling van niet genezende ulcera in Nederland.

Hans van Dam

Hans van Dam (1957) is docent en consulent Niet Aangeboren Hersenletsel. Al jaren verzorgt hij door het hele land cursussen en doet hij consultaties, ondermeer voor het CCE. Ook is hij betrokken bij opvang van nabestaanden die een dierbare door suïcide hebben verloren. Verder publiceert hij over zijn werk en over vragen rondom het (zelfgekozen) levenseinde. Hans werd onlangs benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau.

Manon van Dinther

Mijn naam is Manon van Dinther. Van 1990 t/m 1999 heb ik gewerkt als verpleegkundige. Tijdens mijn werk als verpleegkundige ben ik altijd bezig geweest met het ontwikkelen van mezelf, het implementeren van veranderingen op de werkvloer en het laten ontwikkelen van studenten. De keuze om vervolgens als bedrijfsopleider te gaan werken was dan ook voor mij een logische. Dit heb ik 15 jaar met veel plezier en passie gedaan. Tijdens deze periode heb ik veel verandertrajecten mogen begeleiden. Sinds 2013 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer, waardoor ik de combinatie van mijn vak als verpleegkundige en opleider optimaal combineer. Voor mij is veranderen,  je zelf ontwikkelen en je zelf ontwikkelen is leren…..

Joost Hoebink

Als dagvoorzitter, presentator en gespreksleider heb ik sinds 2002 ruim duizend keer het podium beklommen. Ik vind het geweldig om een bijeenkomst in goede banen te leiden, evenementen te presenteren en de kern van een discussie naar boven te halen. Altijd: heel interactief. Stilzitten kan niet! Joost stond onder meer op podia voor Insight, ICT Media, CPNB, Monsterboard, ABN Amro, Shell, NTR, MBO Raad, Unicef, Zorgverzekeraars Nederland en de Pensioenfederatie.

Sophie van Dijk en Jasper Meursing

Wij zijn twee jonge verpleegkundigen (28 en 29 jaar) bij Beweging 3.0 in Amersfoort met grote ambities in de verpleeghuiszorg. Samen met onze collega’s willen wij zorg dragen voor een zo aangenaam mogelijk leven en een aangename woonplek voor jonge mensen met dementie.

Marijke Tonino

Arts voor verstandelijk gehandicapten en arts  en consulent Palliatieve zorg. In de loop der jaren diverse bijdragen geleverd in woord en geschrift voor uitdragen opgedane kennis en kunde.

In de combinatie van beide specialismen ligt de mooiste uitdaging. Iedereen heeft recht op goede palliatieve zorg.  Voor de meest kwetsbare mensen (met een verstandelijke beperking, een dementieel beeld en/of psychiatrische stoornissen) horen  daar specifieke aandachtspunten bij, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, aangeven van klachten. Maar ook  het zoeken naar het best passende behandel- en begeleidingstraject voor die persoon met die geschiedenis kan een hele uitdaging zijn. Liefst samen met de patiënt zelf, de familie en de mensen er om heen.

Margot Verkuylen

Ruim 20 jaar heb ik als specialist ouderengeneeskunde in verpleeg-en verzorgingshuizen gewerkt en tijdens deze jaren heb ik me als kaderarts gespecialiseerd in palliatieve zorg. Momenteel werk ik alweer een jaar of 6 jaar als hoofdbehandelaar in een hospice, als medebehandelaar voor kwetsbare ouderen in een huisartspraktijk en als docent aan de vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Na al die jaren oefen ik mijn vak nog steeds met hart en ziel uit. Het mooie van mijn vak is dat je kijkt naar de mens en wat voor die persoon waardevol is. In het leven, maar ook rond het sterven.

Marc Bakker

Marc Bakker wordt beschouwd als autoriteit op het gebied van het klinisch redeneren voor verpleegkundigen. Sinds 1980 is hij werkzaam als verpleegkundige. Zijn werkervaring strekt zich uit van intensive care tot spoedeisende hulp, van cardiac care tot anesthesie en van psychogeriatrie tot psychiatrie. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het onderwijs en is momenteel werkzaam als Expert Lecturer in het Expertisecentrum ProActive Nursing van het VUmc.

Pamela Abendanon

Pamela Abendanon is opgeleid als Hogeschool docent Verpleegkunde en High-Care gespecialiseerd Kinderverpleegkundige. In die hoedanigheid is Pamela werkzaam geweest bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, HVA en als praktijkopleider van de kinderafdeling in het MCHaaglanden /Bronovo. Haar passie voor haar vakgebied en drive om de door haar opgedane kennis en ervaring te delen met (kinder-) verpleegkundigen maakt dat zij ervoor gekozen heeft om de zorg aan bed te verlaten en zich volledig te richten op het docentschap. Het constant zoeken naar de brug tussen het verpleegkundig onderwijs, de verpleegkundige praktijk met oog voor kwaliteit van zorgverlenen en het optimaliseren van de begeleiding van studenten in de zorgsetting is voor Pamela de leukste uitdaging binnen haar functie.

Ingena Visser

Ingena Visser is collega van Marc Bakker in het Onderwijs Innovatie team van VUmc Academie. Ze houdt zich bezig met de toepassing van sociale technologie in het gezondheidszorgonderwijs. Momenteel is Ingena hard bezig met het functionele, didactische en technische ontwerp van MOOS.

Martine Busch

Martine Busch is als directeur van het Van Praag Instituut al ruim 20 jaar betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van complementaire zorg in Nederland. Zij doceert hierover aan verschillende verpleegkundige vervolgopleidingen, is auteur/redacteur van het verpleegkundig leerboek Inleiding Complementaire Zorg en van de Richtlijnen Complementaire Zorg in de landelijke Richtlijnen Palliatieve Zorg. Busch is adviseur van de V&VN Complementaire Zorg en lid van de ZonMw Begeleidingscommissie rond de oprichting van een consortium complementaire zorg. In 2015 deed zij een landelijke inventarisatie van complementaire zorg in Nederlandse zorginstellingen, in 2016 gevolgd door een inventarisatie van complementaire zorg in de hospicezorg.

Leontien van Leeuwen

Leontien van Leeuwen (32) is sinds 5,5 jaar werkzaam als zzp’er in de thuiszorg de sector ouderen zorg en gehandicapten zorg. Daarnaast werkt ze momenteel als instructeur verpleegtechnische vaardigheden op zzp basis binnen 2 scholen. De verschillende combinaties maken haar werk iedere dag weer tot een enorme uitdaging. De verschillende mogelijkheden en combineren van sectoren vindt zij de ultieme uitdaging.

Roland Peppel

Roland Peppel werkte als verpleegkundige, studeerde verplegingswetenschap en is sinds 2000 nauw betrokken bij de ontwikkeling van Verpleegkundige adviesraden (VAR’s). Hij trainde en adviseerde vele VAR’s. Hij begeleidt zorgorganisaties hoe zo goed mogelijk verpleegkundige zeggenschap te organiseren. Hij is van mening dat de verpleegkundige beroepsgroep veel kan bieden dan gebeurt. Niet alleen in de dagelijkse zorg maar ook in het zorgbeleid. Daarvoor is professionele zeggenschap nodig en dient beroepsgroep zich verder professioneel te ontwikkelen.

Eric de Roode

Eric de Roode is werkzaam als Verpleegkundig Specialist Anesthesie bij de Acute Pijn Service van het NWZ (Noordwest Ziekenhuisgroep) te Alkmaar. Hij is lid van de werkgroep acute en postoperatieve pijnbestrijding van V&VN pijnverpleegkundigen en lid (voormalig voorzitter) van de commissie pijnbestrijding van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesie Medewerkers (NVAM). Daarnaast was hij lid van het landelijk expertteam Pijn van het VMS Veiligheidsprogramma van de NVZ. Verbonden aan E-nursing (platform voor online zorgcursussen) is hij mede verantwoordelijk voor de vakinhoudelijke scholingen met betrekking tot pijnbestrijding. Eric de Roode is vakdocent op een aantal ROC’s en hogescholen en is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale symposia en congressen.

Mathilde Bos

Mathilde Bos is verpleegkundige en docent aan de Hogeschool van Utrecht. Tevens traint zij teams in instellingen bij het omgaan met agressie. Mathilde schreef het boek ‘Seksuele intimidatie in de zorg’. In vele artikelen en in dit boek beschrijft ze wat seksuele intimidatie is en hoe je het op de werkvloer kunt herkennen en aanpakken. De publicaties zijn gratis te downloaden van mathildebos.nl

Mathilde van Mil

Mathilde van Mil is opleider, trainer en coach bij de ZorgAcademie van GrowWork. Zij verzorgd de opleidingen (Kwaliteits) verpleegkundige in het verpleeghuis en de talentprogramma`s Regisseur van wijkzorg. Vanuit haar eerdere ervaringen als (wijk)verpleegkundige en manager in diverse werkvelden van de gezondheidzorg coacht zij met name verpleegkundigen en teammanagers/teamcoaches om benodigde aanvullende competenties en expertise rond o.a. persoonsgerichte zorg te ontwikkelen. Hierin staat de vernieuwing van verpleeghuiszorg en hoe zij dit kunnen implementeren en borgen in de dagelijkse praktijk centraal.

Renée Smid

Renée Smid is zelfstandig juriste gezondheidsrecht en als zodanig werkzaam. Sinds 2014 is ze redacteur voor ‘Schild’, het magazine van Schildklier Organisaties Nederland. Binnen het gezondheidsrecht is zij onder meer gespecialiseerd in de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, Wet maatschappelijke ondersteuning, medisch beroepsgeheim en patiëntenrechten. Daarnaast schrijft ze regelmatig blogs over ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Veel gestelde vragen
Heb je een vraag over de Nursing Experience? Kijk dan eerst bij onze veel gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Mail dan naar nursingexperience@bsl.nl of bel onze klantenservice op 030 – 6 38 36 38. Wij streven er naar vragen per e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

LET OP: de Nursing Expericence 2017 is uitverkocht.


Algemeen

Voor wie is de Nursing Experience?
De Nursing Experience is voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, docenten en studenten verpleegkunde.

Waar vindt de Nursing Experience 2017 plaats?
De Nursing Experience vindt op woensdag 6 en donderdag 7 december 2017 plaats in de ReeHorst te Ede. Meer informatie over de locatie en een routebeschrijving vind je hier.

Hoe laat begint de Nursing Experience?
Het ontvangst is tussen 09.00 en 10.00 uur. De laatste workshopronde is om 17.15 uur afgelopen.

Hoeveel workshops worden er aangeboden? 
Tijdens de Nursing Experience kan je kiezen uit ongeveer 40 workshops. De workshops worden in de komende weken en maanden aan het programma toegevoegd.

Kan ik parkeren bij de ReeHorst?
Wij adviseren om gebruik te maken van het openbaar vervoer (zie onderstaande vraag). De ReeHorst beschikt over een eigen parkeerterrein met een beperkt aantal plaatsen. Voor parkeren geldt vol is vol.

Is de ReeHorst ook per trein te bereiken? 
De ReeHorst ligt op slechts vijf minuten loopafstand van station Ede – Wageningen. Bussen en treinen stoppen op dit station.

Wat zit er in de prijs van een ticket inbegrepen?
Prijzen zijn inclusief toegang tot de beursvloer, vier workshops, het Skills Lab, een goodiebag en uitgebreide catering.

Kan ik op factuur betalen?
Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Ontvang ik een (e)-ticket?
Na inschrijving voor de workshops ontvang je automatisch je e-ticket. Print deze uit en neem deze mee naar de Nursing Experience. Heb je geen ticket ontvang? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

E-ticket niet ontvangen?
Wellicht is het e-ticket in de spamfolder terechtgekomen. Is dit niet het geval stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Is er lunch aanwezig?
Ja, tijdens de middagpauze wordt er voor lunch gezorgd. Ook gedurende de dag wordt er voor eten en drinken gezorgd.

Kan er rekening worden gehouden met mijn dieetwensen i.v.m. allergieën?
Heb je speciale dieetwensen i.v.m. allergieën stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Wat is er te doen op de beursvloer?
Tijdens de Nursing Experience kan je diverse workshops volgen. Ook kan je een bezoek brengen aan de twee beursvloeren met vele stands of verpleegkundige handelingen oefenen in het Skillslab.

Kan ik overnachten in de ReeHorst
Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief: € 59,00 Classic kamer, € 69,00 Elegance /Classic met bad kamer (excl. ontbijt en toeristenbelasting).


Groepsaanmelding

Ik wil graag een groepsaanmelding doen van 12 personen waarbij de helft op 6 en de andere helft op 7 december komt. Hoe kom ik dan toch in aanmerking voor de groepskorting?
Onze klantenservice kan je hierbij helpen, stuur een mail naar nursingexperience@bsl.nl

Kan ik op factuur betalen?
Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.


Accreditatie    

Is de Nursing Experience geaccrediteerd?
Accreditatie is aangevraagd bij het kwaliteitsregister V&VN.

Voor hoeveel punten is de Nursing Experience geaccrediteerd?
Accreditatie is aangevraagd bij het kwaliteitsregister V&VN voor 4 punten.

Waar kan ik mijn V&VN relatienummer invullen?
Wil je in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Tijdens het kiezen van de workshops kan je ook je V&VN relatienummer doorgeven.

Ik ben vergeten mijn V&VN relatienummer in te vullen tijdens het kiezen van de workshops. Kan ik nog in aanmerking komen voor accreditatiepunten?
Wil je alsnog in aanmerking komen voor accreditatiepunten stuur dan een e-mail met je V&VN relatienummer naar nursingexperience@bsl.nl.

Wanneer ontvang ik de accreditatiepunten?
Accreditatiepunten worden uiterlijk zes weken na afloop van de Nursing Experience bijgeschreven in het V&VN kwaliteitsregister.


Workshops

Wanneer ontvang ik de uitnodiging voor het maken van mijn workshopkeuze?
Uiterlijk vier weken voorafgaand aan de Nursing Experience ontvang je een e-mail met daarin een link waarmee je je kan aanmelden voor de workshoprondes.

Hoeveel workshops kan ik volgen op de Nursing Experience?
Er zijn vier verschillende workshoprondes, je kunt uit elke ronde één workshop kiezen.     Wijzigen van workshops. Het is mogelijk te wisselen van workshop indien de workshop van je keuze nog niet vol zit. Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.


Annuleren

Ik heb een ticket gekocht maar ik kan deze dag niet, kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen?
I.v.m. de gemaakte administratiekosten is er bij een annulering geen restitutie mogelijk. Het is wel mogelijk om je ticket naar een andere dag van de Nursing Experience om te laten zetten of op een andere naam te laten zetten, tenzij de Nursing Experience is uitverkocht. Wil je een nieuwe naam doorgeven of annuleren? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Mijn collega wil mijn ticket voor de Nursing Experience overnemen, kan dat?
Ja, het is mogelijk om je ticket op een andere naam te laten zetten. Stuur hiervoor een e-mail met de gegevens van de persoon die jouw ticket gaat overnemen (in ieder geval naam en e-mailadres) naar nursingexperience@bsl.nl.


Presentaties

Komen de presentaties van de diverse workshops online?
Ja, na afloop van de Nursing Experience worden de presentaties online beschikbaar gesteld mits de spreker hier toestemming voor geeft.

Hoe kom ik aan de link naar de presentatiepagina?
De link naar de presentaties ontvang je op de Nursing Experience in het programmaboekje en na het invullen van de online evaluatie.

Waarom staat de presentatie van de door mij gevolgde workshop niet online?
Presentaties worden alleen online beschikbaar gesteld indien de spreker hier toestemming voor geeft.

Beiden dagen worden erg druk, kom daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer!

Datum en locatie
Woensdag 6 december 2017 UITVERKOCHT
Donderdag 7 december 2017 UITVERKOCHT

ReeHorst, Ede (klik hier voor de routebeschrijving)
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.


Tarieven
De Nursing Experience is uitverkocht, er zijn geen kaarten meer beschikbaar.
€ 44,95 per persoon (excl. btw) | Eerste 250 snelle beslissers
€ 59,95 per persoon (excl. btw) | Regulier tarief
€ 49,95 per persoon (excl. btw) | Abonnee tarief Nursing, TvV, TvZ*
€ 49,95 per persoon (excl. btw) | Ledentarief Nu’ 91 of IZZ verzekerde*
€ 39,95 per persoon (excl. btw) | Studententarief*
€ 49,95 per persoon (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 10 personen*
€ 44,95 per persoon (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 25 personen*

*Voorwaarden
Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl


Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij het kwaliteitsregister V&VN. Je BIG-registratienummer wordt gevraagd tijdens het kiezen van de workshops.


Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 36 38
E: nursingexperience@bsl.nl

Congresontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Christa van den Hurk
T: 030 – 63 83 851
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Congrescoördinator (Logistieke vragen)

Manouk Mens
T: 030 – 638 36 39
E: manouk.mens@bsl.nl


Sponsormogelijkheden en aanmelden voor de beurs
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen en verzorgenden middels bijvoorbeeld een stand op de beursvloer.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Experience of bekijk hier de mogelijkheden.
Dyron Bijl
T: 010 – 7421941
E: dyron@crossmedianederland.com