Nursing Experience

Een educatieve dag uit voor jou en je collega's!

Zien we jou dit jaar op de Nursing Experience? Twee bruisende dagen speciaal voor verpleegkundigen, met ruim 50 sessies, een interactieve beursvloer, een skillslab, goodies, gadgets, accreditatie en smakelijke catering! Hét event van het jaar voor verpleegkundigen. Mis het niet!

Proef de sfeer van de Nursing Experience

Kies uit ruim 50 sessies
Stel je eigen programma samen en kies uit ruim 50 sessies met uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de Nursing Experience spreekt onder meer een selectie van de best beoordeelde sprekers van het afgelopen Nursing Congressen seizoen!

Interactieve beursvloer
Bezoek de interactieve beursvloer met vele activiteiten, meer dan 90 stands met de laatste gadgets, carrièremogelijkheden en patiëntenverenigingen! Hier doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde.

Het skillslab
Oefen je verpleegkundig- technische vaardigheden in het skillslab zoals reanimeren, infuusprikken, zwachtelen, venapunctie en meer!

Werk aan je carrière
De Nursing Experience biedt je de kans om actief aan je carrière en ontwikkeling te werken. Kom langs voor tips, professionele LinkedIn foto’s, persoonlijkheidstests en meer.

Een educatieve dag uit!
Geniet samen met 4000 collega verpleegkundigen van een educatief dagje uit met heerlijk eten en drinken.

Tipje van de sluier..
Nieuwsgierig naar wat Olympisch zwemkampioen en ervaringsdeskundige Maarten van der Weijden jou op de Nursing Experience gaat vertellen? Bekijk hier alvast een tipje van de sluier!

Ervaringen van deelnemers

‘Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde’
‘Het was inspirerend om het actuele onderwerpen bezig te zijn!’
‘Ieder jaar weer een leuk uitje met collega’s en nog leerzaam ook’

Programma Nursing Experience 6 & 7 december 2019
Breng tussen de sessies door een bezoek aan de beursvloer of het skillslab.

Vrijdag 6 december (dag 1)

09.00 – 10.00 uur Ontvangst

10.00 – 11.00 uur Sessie ronde 1a
10.30 – 11.30 uur Sessie ronde 1b

11.30 – 13.30 uur      Lunchpauze (lunch is inbegrepen)

12.00 – 13.00 uur Sessie ronde 2a
12.30 – 13.30 uur Sessie ronde 2b

14.00 – 15.00 uur Sessie ronde 3a
14.30 – 15.30 uur Sessie ronde 3b

15.45 – 16.45 uur Sessie ronde 4a
16.00 – 17.00 uur Sessie ronde 4b

Zaterdag 7 december (dag 2)

08.30 – 09.30 uur Ontvangst

09.30 – 10.30 uur Sessie ronde 1a
10.00 – 11.00 uur Sessie ronde 1b

11.30 – 13.30 uur      Lunchpauze (lunch is inbegrepen)

11.30 – 12.30 uur Sessie ronde 2a
12.00 – 13.00 uur Sessie ronde 2b

13.30 – 14.30 uur Sessie ronde 3a
14.00 – 15.00 uur Sessie ronde 3b

15.15 – 16.15 uur Sessie ronde 4

De sessies voor de Nursing Experience 2019 worden steeds verder aangevuld. Bekijk de sessies hier.

Ervaringen van deelnemers

‘Nieuwe inzichten, opfrissen van kennis, van gedachten wisselen met collega’s’
‘De Nursing Experience is het jaarlijkse uitje met vriendinnen van de opleiding’

De komende tijd worden de sessies aangevuld. Tijdens de Nursing Experience spreekt onder meer een selectie van de best beoordeelde sprekers van het afgelopen Nursing Congressen seizoen! In totaal zullen er ruim 50 verschillende sessies plaats vinden. Heb je kaarten gekocht voor de Nursing Experience? Dan ontvang je enkele weken voor de Nursing Experience een e-mail en kun je je eigen programma samenstellen door vier sessies te kiezen. Tussen de sessies door heb je de mogelijkheid om de beursvloer of het skillslab te bezoeken.

Uitgelichte sessies

1
Lees meer Sluiten
Het Grote Zorg Debat (6 en 7 december)

Verpleegkundigen in debat met grote spelers in de zorg tijdens het grote Nursing Zorgdebat, zorg dat je er bij bent! We gaan in op de ontwikkelingen die gaande zijn. Alle aanwezigen in de zaal kunnen hun vragen en opmerkingen delen via de smartphone, dus jouw mening telt! Het debat wordt geleid door Joost Hoebink, een bekende moderator en dagvoorzitter die de wereld van verpleging goed kent.

2

Ontdek hoe je de beste kwaliteit van leven voor de patiënt en diens omgeving kunt bieden in de laatste levensfase. Zorg niet gericht is op genezing, maar op verzachting van lijden. Wat zie je aan iemand die sterft? Hoe ga je daar mee om en wat kan het met jezelf doen? Mis deze zeer inspirerende sessie van Sander de Hosson zeker niet!
Sander de Hosson, longarts en specialist palliatieve zorg, Wilhelmina Ziekenhuis Assen en auteur van het boek “Slotcouplet”.

3

Wat gebeurt er in je hersenen als je muziek luistert? Prof. dr. Erik Scherder heeft aangetoond dat muziek een positief effect heeft op de verbindingen tussen gebieden in het brein. Hoe kun je muziek inzetten als hulpmiddel in de zorg? Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. Tijdens dit onderdeel beschrijft prof. dr. Erik Scherder hoe en je zal het zelf ervaren door de aanwezigheid van pianist Cor Bakker: het belooft een muzikale belevenis te worden! Be there!
Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische neuropsychologie van de Vrije Universiteit (VU) en Cor Bakker, pianist

4
Lees meer Sluiten
Inspiratieverhaal: Maarten van der Weijden (7 december)

Als mens willen we graag geloven dat we controle hebben op ons eigen leven, jij als zorgprofessional weet als geen ander; dat dat niet de werkelijkheid is. Hoe ver kun jij zelf komen met doorzettingsvermogen, ambitie, doelen stellen, omgang met tegenslagen, innovatie en succesvol samenwerken? Laat je inspireren door Maarten van der Weijden zijn persoonlijke verhaal waarin zijn ziekteproces een hele grote rol speelt.
Maarten van der Weijden, ervaringsdeskundige

5
Lees meer Sluiten
Sportschool voor je geest (6 en 7 december)

Een goede gezondheid begint niet in de sportschool maar in je hoofd
Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong verwelkomt je in zijn Sportschool voor je geest en laat zien hoe je je mentale conditie kunt verbeteren. Gebaseerd op positieve psychologie, mindfulness, aandacht- en compassie training is zijn sportschool als een proteïne shake voor je hersenen. In de ‘sportschool voor je geest’ leer je onder andere: Waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is, Je relatie met vrienden en collega’s te versterken en Meer gedaan te krijgen in minder tijd. Mis deze sessie zeker niet!
Wouter de Jong, trainer, spreker, voorheen acteur

6
Lees meer Sluiten
Hoe ga je om met verandering?

Verandering is iets dat hoort bij ons leven en werken. Maar hoe ga je daarmee om? Hoe vind je licht in het donker? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? De visie van deze spreker is een eye-opener, laat je verrassen en inspireren en mis dit optreden zeker niet.

Dit was een van de hoofdacts tijdens de Nursing Experience 2018, gemist? Dit is je kans! Deelnemers vorig jaar hebben dit onderdeel beoordeeld met een 8,8, de reacties waren lovend:
‘Hij was zo inspirerend en dit kwam zo hard binnen. Het heeft mijn hart geraakt.’
‘Op een spontane en duidelijke manier werd iedereen even stilgezet. Heel mooi!’

7
Lees meer Sluiten
De wereld van de pathologie: hoe is het echt? (6 en 7 december)

Een van de breedste vakken binnen de geneeskunde, een spil in het ziekenhuis; pathologie. Iets met lijken hoor je dan vaak. Wellicht staat het ver van je af, maar het is een specialisme waar je veel van kunt leren. Wat veel mensen vergeten of gewoon niet weten is dat de pathologie als een onzichtbare spil in het ziekenhuis elke dag ziektes bij de levende patiënten een naam geeft. Borstkanker, prostaat- of darmkanker maar ook anatomische nierinsufficiëntie, hersentumoren, bijholte ontstekingen en uitstrijkjes. Het aanbod bij de pathologie is extreem breed. Laat je tijdens deze workshop door Nederlandse bekendste forensisch patholoog Frank van de Goot op humoristische wijze meenemen in de wereld van de pathologie, maar dan hoe het echt is. Een prachtige medische specialisatie die helaas veel te weinig zichtbaar is voor zowel de buitenwereld als voor de zorgprofessional.

Forensisch patholoog Frank van de Goot nodigt jou uit: bekijk zijn oproep!

Frank van de Goot is Nederlandse bekendste forensisch patholoog

8

Verliesverwerking is niet alleen belangrijk bij een overlijden. Je kunt ook denken aan andere situaties zoals verlies van de gezondheid, van het werk, of van een toekomstperspectief. Tijdens deze sessie zal Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking, jou inspireren door te laten zien dat verdriet óók perspectieven biedt om opnieuw te leren houden van het leven.
Manu Keirse, klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar Geneeskunde Katholieke Universiteit Leuven

Overige sessies

9
Lees meer Sluiten
Voorkom ondervoeding (7 december)

Het effect van ondervoeding is erg groot. Denk aan een groter valrisico bij ouderen. Daarnaast leidt het tot een slechtere kwaliteit van leven, langer ziekenhuisverblijf, trager herstel van ziekte, sneller ziek worden en vervroegde opnames in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Ondervoeding vroegtijdig signaleren is dus van groot belang. Tijdens deze workshop leer je hoe je dat kunt doen.
Canan Ziylan, docent verpleegkunde Hogeschool Rotterdam en voedingswetenschapper 

10
Lees meer Sluiten
Leverziekten (6 en 7 december)

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van leverziekten? Tijdens deze workshop bespreken we hoe we de oorzaken en gevolgen van leverlijden kunnen herkennen en behandelen. Wat kan er allemaal misgaan in het ziektebeloop? Het doel van de workshop: de belangrijkste valkuilen bij de zorg voor deze patiënten herkennen (en ontwijken..).
Matthijs Kramer, MDL-arts en hepatoloog

11
Lees meer Sluiten
Anatomie en fysiologie: maag, darm, lever (6 en 7 december)

Hoe zit het ook al weer precies met het maag- en darmstelsel? Tijdens dit college word je meegenomen in een lesje anatomie van de mond en speekselklieren tot de rectum en sfincters.
Annuska Schoorlemmer, verpleegkundig specialist, Pancreas en Galweg Oncologie, AMC

12
Lees meer Sluiten
Verpleegkundig Rekenen met Meneer Megens (6 en 7 december)

In deze actieve workshop gaat Meneer Megens kijken hoe het gesteld is met de rekenvaardigheid van de aanwezigen. Meneer Megens is een ware hit op YouTube Wij zijn dan erg trots dat hij aanwezig is op de Nursing Experience. Hij zal tips en trucs geven om het Verpleegkundig Rekenen voor iedereen te verhelderen. Voorkom medicatiefouten door het verbeteren van je rekenvaardigheden. Meneer Megens biedt (de) uitkomst.
Dirk Megens, docent (verpleegkundig) Rekenen en Youtuber

13
Lees meer Sluiten
Brein College (6 en 7 december)

Laat je meenemen in de anatomie van de hersenen, waarin de kwetsbaarheid van het brein naar voren komt. In deze workshop kijken we aan de hand van casuïstiek naar de koppeling tussen het hersenletsel en cognitie. Een boek lezen lukt niet meer, afspraken worden vergeten en de bereiding van een simpele maaltijd loopt in de soep. Wat gebeurt er dan allemaal in de hersenen? Daarnaast kruip je zelf in de huid van de patiënt.
Simon Bakker, neuropsycholoog, Daan Theeuwes Centrum

14
Lees meer Sluiten
Taalgebruik en je imago (6 en 7 december)

Taalgebruik en je imago: het is een combinatie die onvoldoende de verdiende aandacht krijgt, die het behoeft. Sterker nog, taal is vaak een ondergewaardeerd instrument bij de vorming van je imago. En dat terwijl taal juist hét middel is om mensen te beïnvloeden, een richting in te begeleiden en over te halen. In hoeverre dragen we met onze competentie – onze kennis – bij aan het beantwoorden van de vragen van onze collega’s en patiënten? Worden we door onze gesprekspartners gezien als een betrouwbare en relevante, gelijkwaardige en patiëntvriendelijke bron? Als je iets wilt bereiken en overtuigend wilt overkomen, let dan ook op je woordkeuze. Werk aan je linguïstische vingerafdruk, het is een belangrijk onderdeel van je imago!
Anke van Luyt, trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming

15
Lees meer Sluiten
Omgaan met eenzaamheid (6 en 7 december)

Je constateert dat je cliënt eenzaam is, je popelt om er iets aan te doen. Maar wat is een goede mix van interventie en terughoudendheid en respect voor eigenheid? Wil iedereen wel iets met de eigen eenzaamheid doen? In deze sessie verdiepen we ons in eenzaamheid, wat is het, hoe te signaleren, welke factoren zijn van invloed. Wat kunnen we betekenen voor de eenzame, en waar liggen de grenzen? Waar moet je op letten als je in gesprek gaat met de eenzame cliënt? Eenzaamheid vraagt om maatwerk, er is geen cure for all. Na deze sessie sta je steviger met betrekking tot het probleem.
Emmy Davids, humanistisch raadvrouw en trainer, eigenaar van Davids Training & Support

16
Lees meer Sluiten
De uitdagende omgeving bij dementie (6 en 7 december)

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer en kunnen ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in ‘beweging’ te krijgen. Op de vraag ‘wilt u helpen aardappels schillen?’ is het antwoord regelmatig ‘dat heb ik m’n hele leven al gedaan!’. Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Zowel thuis als in een zorginstelling. Hoe? Door het creëren van een uitdagende omgeving, met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie. Tijdens deze workshop maak je kennis met een andere manier van denken.
Barbara Oppelaar, mede-eigenaar en trainer, Ervarea

17
Lees meer Sluiten
In gesprek met mensen met dementie (6 en 7 december)
18
Lees meer Sluiten
Onbegrepen gedrag bij dementie (6 en 7 december)
19
Lees meer Sluiten
Wondbedpreparatie (6 en 7 december)

Chronische wondzorg kan een oneindig traject lijken waarin er geen zicht is op genezing. Maar door een ander begrippenkader te gebruiken, en op een vernieuwende naar de problematiek te kijken, zul je zien dat er toch oplossingen mogelijk zijn. In deze workshop wordt wondbedpreparatie aan de hand van casuïstiek en foto’s uitgelegd en diverse nieuwe technieken en technologieën besproken.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

20
Lees meer Sluiten
De do’s en don’ts van debridement (let op, ervaring vereist) (6 en 7 december)

Let op, ervaring vereist: deze interactieve workshop is bedoeld voor verpleegkundigen die ervaring hebben met wondzorg.

Vragen die tijdens deze workshop worden beantwoord:

 • Welke typen debridement zijn er?
 • Welke methoden van debridement zijn beschreven en wat zijn de voor- en nadelen?
 • Wanneer kies je welke vorm van debridement?
 • Wat zegt de meest recente literatuur over het effect op wondgenezing van een frequent toegepast scherp debridement?

In deze workshop ga je zelf ook aan de slag met scherp debridement aan de hand van een curette, dit zal gebeuren op varkensspek.
Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

21

In deze sessie is aandacht voor de meest voorkomende soorten pijnmedicatie, zoals die worden gebruikt in zowel de intramurale als de extramurale gezondheidszorg. Welke medicatie gebruik je wanneer en wat moet je als verpleegkundige weten bij dit soort middelen. Denk aan: paracetamol, NSAID’s en opioïden. En wat is de rol van anti-epileptica en anti-depressiva bij neuropathische pijn? Ook verschillende toedieningsvormen en pijnbestrijdingstechnieken komen aan bod. Aan de hand van casussen worden begrippen als nociceptieve en neuropathische pijn behandeld. Daarnaast worden de meest recente richtlijnen met betrekking tot pijnbestrijding besproken.
Eric de Roode, verpleegkundig specialist anesthesiologie en pijnbestrijding, Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar, E-nursing

22
Lees meer Sluiten
Zorg ook goed voor jezelf - de overgang (6 en 7 december)

Je werkt in de zorg. Dat is vaak best pittig. Goed voor jezelf zorgen schiet er nog wel eens bij in. Want, hoe doe je dat nou in een baan waarin je vooral voor de ander zorgt? In deze workshop krijg je inzicht in de nut en noodzaak van zelfzorg bij de overgang. In de zorg werken veel vrouwen van tussen de 40 en 65 jaar oud. Bijna 70% van deze vrouwen heeft last van overgangsklachten. Sommigen ervaren lichte klachten, anderen hebben zwaardere klachten die ook van invloed zijn op hun werk in de zorg. Er is weinig herkenning en erkenning van overgangsklachten bij vrouwen zelf en bij werkgevers in de zorg. En dat terwijl iedere vrouw er mee te maken krijgt! Sommige huis- en bedrijfsartsen zijn ook onvoldoende bekend met de klachten die het gevolg kunnen zijn van de overgang. Zo kunnen hartkloppingen en depressieve gevoelens zo maar een gevolg zijn van een verstuurde hormoonbalans die veroorzaakt wordt door de overgang. IZZ wil dit thema graag bespreekbaar maken met zorgmedewerkers en bij zorgorganisaties. We geven je in deze workshop inzicht en concrete tips om beter voor jezelf te zorgen. We bespreken hoe jij op een goede manier door de overgang kunt gaan en hoe je jouw kennis en ervaring kunt blijven inzetten in de zorg tijdens deze periode.

Wat heb je geleerd na het bijwonen van deze sessie?

 • Na afloop weet je meer over de overgang en welk type klachten een gevolg kunnen zijn van een verstoorde hormoonbalans
 • Na afloop van de workshop heb je praktische informatie over hoe jij in gesprek kunt met je huisarts, bedrijfsarts en/of werkgever over de overgang.
 • Na afloop van de workshop heb je enkele concrete tips waarmee je je overgangsklachten wellicht kunt verminderen.

Pieter van de Winckel, community manager, stichting IZZ en Desirée van Cleef, verpleegkundig overgangsconsulent

23
Lees meer Sluiten
Medicatieveiligheid - de basis voor een veilig proces (6 en 7 december)

Medicatieveiligheid is een heel omvangrijk begrip. In deze sessie komen de basisprincipes van een veilig medicatieproces en beleid aan bod. Ook wordt er in gaan op veelvoorkomende praktijkvoorbeelden waarbij de medicatieveiligheid in het geding komt en hoe we hier met elkaar praktische oplossingen voor kunnen bedenken.

Leerdoelen:

 • Basisprincipes voor een veilig medicatieproces
 • Praktijkvoorbeelden met handvaten
 • Interactieve uitwisseling

Chiara van Rodijnen, apotheker ouderenzorg

24
Lees meer Sluiten
Als verpleegkundige werkzaam in een gevangenis (6 en 7 december)

Tijdens deze sessie wordt een beeld gegeven van de werkzaamheden van de drie verpleegkundige functies binnen detentie (Dienst Justitiële Inrichtingen). Deze functies zijn alle drie verschillend; de justitieel verpleegkundige is werkzaam op de Medische Dienst binnen een gevangenis, de VPK ZBIW- er (verpleegkundig zorg-behandeling inrichtingswerker) is werkzaam op een psychiatrische afdeling in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). Tot slot werken er ook verpleegkundigen in het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg. Zorg en veiligheid staan binnen alle drie de functies centraal. Enerzijds gaan zorg en veiligheid goed samen, anderzijds bijten ze elkaar soms. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de beperkingen? Aan de hand van casuïstiek lichten we verschillende praktijksituaties nader toe. Ben je nieuwsgierig naar de zorg ‘binnen de muren’, kom dan naar deze boeiende sessie! We vertellen je er graag meer over!
Monique van Groen, plaatsvervangend Hoofd Zorg PI Vught; Angela Meijer, justitieel verpleegkundige PI Vught

Deze workshop wordt aangeboden door Dienst Justitiële Inrichtingen.

25
Lees meer Sluiten
Voorkomen en laten uitdoven van probleemgedrag (6 en 7 december)

In deze sessie staan we stil bij de oorzaken van probleemgedrag in de zorg: het onophoudelijk roepen of tikken, het aanklampen, de voortdurende ontreddering of de agressie. Hoe ga je daarmee om? Daarnaast gaan we in op de mogelijkheden om het gedrag te voorkomen of uit te laten doven. Deze sessie verlaat je met concrete handvatten om morgen al mee aan de slag te gaan.
Gerben Bergsma, Training Advies en Zorginnovatietraining, van oorsprong verpleegkundige

26
Lees meer Sluiten
Samenspel met mantelzorgers en sociaal netwerk (6 en 7 december)

Mantelzorgers, familieleden en vrienden krijgen een steeds grotere rol binnen de zorg. Maar wat betekent dat voor jou? Naast het directe zorg verlenen, krijg je de rol om in gesprek te gaan met mantelzorgers. Hoe kun je aansluiten op wat mantelzorgers al doen in de zorg en ook anderen uit de omgeving betrekken bij de zorg voor de cliënt? En hoe zorg je voor een evenwichtig samenspel tussen de cliënt, mantelzorger en jezelf? Met goede samenwerking en vroegtijdige ondersteuning door zorgverleners, zijn mantelzorgers beter in staat de zorg vol te houden. Deze sessie biedt handreikingen en tips om er direct mee aan de slag te gaan.
Gerben Bergsma, Training Advies en Zorginnovatietraining, van oorsprong verpleegkundige

27
Lees meer Sluiten
De verpleegkundige ins en outs van het pgb (6 en 7 december)

Als verpleegkundige heb je te maken met mensen die voor een pgb kiezen. In deze sessie komen de volgende onderwerpen aanbod:

 • Wat is een pgb
 • Waarom wil iemand een pgb
 • Waar vraag men een pgb aan
 • Zorgverlener uit het sociale netwerk? Hoe zit het dan met de hoogte van de indicatie en de kwaliteit van de zorg?
 • Hoe zit het met de overgang naar langdurige zorg
 • Wat zijn dan de mogelijkheden met een pgb bij ‘overbruggingszorg’

Wil jij ook meer kennis over het pgb? Kom dan naar deze sessie!
Margot Bos, trainer/voorlichter, Per Saldo

28
Lees meer Sluiten
Warme technologie: een nieuwe perspectief (6 en 7 december)

Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren verder toenemen. Technologie kan helpen om het leven voor hen (en voor hun omgeving) aangenamer en makkelijker te maken. Maar dan moet het wel ‘warme technologie’ zijn, die de behoefte van de mensen met dementie als uitgangspunt neemt. Dr. Ir. Rens Brankaert vertelt wat ‘warme technologie’ is, en waar en hoe het wordt ingezet. Denk aan een kompas dat altijd naar huis wijst voor mensen met beginnende dementie die de weg kwijt raken in de publieke ruimte. Daarnaast zal hij verder in gaan op het ontwerp proces van warme technologie, waarbij input uit de praktijk onmisbaar is. Warme technologie kan alleen succesvol zijn als het samen met de verschillende mensen in de zorg wordt ontwikkeld.
Dr. Ir. Rens Brankaert, assistant Professor of Healthy and Active ageing, TU Eindhoven

29
Lees meer Sluiten
Probiotica bij ouderen

In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Samen worden ze het microbioom genoemd. Gebruik van antibiotica kan effect hebben op het microbioom. Met name ouderen kunnen last hebben van diarree en buikpijn. In deze sessie worden onderzoeksresultaten gedeeld over wat de invloed kan zijn van probiotica op het microbioom, bij antibioticagebruik bij ouderen. En op welke wijze probiotica een bijdrage kan leveren aan een prettiger kwaliteit van leven.
Marjan Schellinger, manager healthcare, Winclove Probiotics

Deze workshop wordt aangeboden door Winclove.

Onderwerpen die je o.a. verder kunt verwachten:

 • EBP
 • Klinisch redeneren
 • Wijkverpleging
 • Niet-aangeboren hersenletsel
 • Psychiatrie
 • E-Health

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Het event voor verpleegkundigen mag je niet missen!

Op de interactieve beursvloer van de Nursing Experience doe je kennis op over de nieuwste ontwikkelingen, technieken en producten op het gebied van verpleegkunde.

Bij de ruim 90 stands krijg je gadgets, kun je advies inwinnen over jouw carrièremogelijkheden en benodigde verzekeringen, krijg je informatie van patiëntenverenigingen en kan je een welverdiende massage krijgen! Ook kan je informatie inwinnen over wondmaterialen en met vakgenoten van gedachten wisselen over jouw dagelijkse werk.

Deze organisaties ontmoeten jou graag op de beursvloer:

Hoofdsponsoren
Kennispartner
Sponsoren

Ervaringen van deelnemers

‘Van de patiëntenverenigingen op de beursvloer heb ik erg veel opgestoken, zij spreken vaak uit eigen ervaring’

‘Dé dag gericht op alle ‘kanten’ van de verpleegkunde’

Het skillslab, dit jaar nóg groter dan eerdere jaren, biedt jou als verpleegkundige of verzorgende de uitgelezen mogelijkheid om voorbehouden en verpleegkundige handelingen te oefenen. Denk hierbij aan:

 • de handhygiëne-test
 • wondzorgvaardigheden,
 • infuusprikken,
 • zwachtelen,
 • reanimeren,
 • venapunctie en agraves verwijderen,
 • een maagsonde inbrengen met behulp van een omrekeningstabel en pH meting,
 • het toedienen van zuurstof,
 • het katheteriseren van een man
 • en nog veel meer

Ervaringen van deelnemers

‘Het skillslab was erg leuk, heel leerzaam om verschillende praktijkoefeningen te doen’
‘Ik kreeg de nieuwste technieken te zien. Ook fijn om feedback te krijgen of je het goed doet’

De Nursing Experience: een educatieve dag uit voor het hele team!

Op de Nursing Experience spreken de beste sprekers van het het afgelopen jaar. Bekijk hier een overzicht van wie je allemaal kan ontmoeten op de Nursing Experience.

Veel gestelde vragen
Heb je een vraag over de Nursing Experience? Kijk dan eerst bij onze veel gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Mail dan naar nursingexperience@bsl.nl of bel onze klantenservice op 030 – 6 38 36 38. Wij streven er naar vragen per e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Algemeen

*
Lees meer Sluiten
Voor wie is de Nursing Experience?

De Nursing Experience is voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, docenten en studenten verpleegkunde en overige geïnteresseerden.

*
Lees meer Sluiten
Waar vindt de Nursing Experience 2019 plaats?

De Nursing Experience vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2019 in de ReeHorst te Ede. Meer informatie over de locatie en een routebeschrijving vind je hier.

*
Lees meer Sluiten
Hoe laat begint de Nursing Experience?

Het ontvangst is tussen 09.00 en 10.00 uur. De laatste sessieronde is om 17.15 uur afgelopen.

*
Lees meer Sluiten
Hoeveel sessies worden er aangeboden?

Tijdens de Nursing Experience kan je kiezen uit ongeveer 50 sessies. De sessies worden in de komende tijd aan het programma toegevoegd.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik parkeren bij de ReeHorst?

Wij adviseren om gebruik te maken van het openbaar vervoer (zie onderstaande vraag). De ReeHorst beschikt over een eigen parkeerterrein met een beperkt aantal plaatsen. Voor parkeren geldt vol is vol.

*
Lees meer Sluiten
Is de ReeHorst ook per trein te bereiken?

De ReeHorst ligt op slechts vijf minuten loopafstand van station Ede – Wageningen. Bussen en treinen stoppen op dit station.

*
Lees meer Sluiten
Wat zit er in het tarief van een ticket inbegrepen?

Tarieven zijn inclusief toegang tot de beursvloer, vier sessies, het skillslab, een goodiebag en uitgebreide catering.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Ontvang ik een (e)-ticket?

Na inschrijving voor de workshops ontvang je automatisch je e-ticket. Print deze uit en neem deze mee naar de Nursing Experience. Heb je geen ticket ontvang? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Is er lunch aanwezig?

Ja, tijdens de middagpauze wordt er voor lunch gezorgd. Ook gedurende de dag wordt er voor eten en drinken gezorgd.

*
Lees meer Sluiten
Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?

Heb je speciale dieetwensen i.v.m. allergieën stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Wat is er te doen op de beursvloer?

Tijdens de Nursing Experience kan je diverse sessies volgen en een bezoek brengen aan diverse interactieve beursvloeren met vele stands. Ook kan je verpleegkundige handelingen oefenen in het skillslab.

*
Lees meer Sluiten
Kan ik overnachten in de ReeHorst?

Kom je beide dagen? Of wil je een voorovernachtig? Boek dan een overnachting in de ReeHorst. Vermeld daarbij dat je deelneemt aan de Nursing Experience en profiteer van een gereduceerd tarief.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer kom ik in aanmerking voor het studententarief?

Het studententarief geldt alleen voor voltijdstudenten mbo, hbo of universiteit, die geen dienstverband hebben.

Groepsaanmelding

*
Lees meer Sluiten
Hoe maak ik een groepsaanmelding verspreid over twee dagen?

Ik wil graag een groepsaanmelding doen van bijvoorbeeld 12 personen waarbij de helft op 6 en de andere helft op 7 december komt. Hoe kom ik dan toch in aanmerking voor de groepskorting? Onze klantenservice kan je hierbij helpen, stuur een mail naar nursingexperience@bsl.nl

*
Lees meer Sluiten
Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen kan, stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Accreditatie

*
Lees meer Sluiten
Kan ik ook achteraf mijn V&VN relatienummer doorgeven?

Ik ben vergeten mijn V&VN relatienummer in te vullen tijdens het kiezen van de workshops. Kan ik nog in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Wil je alsnog in aanmerking komen voor accreditatiepunten stuur dan een e-mail met je V&VN relatienummer naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Waar kan ik mijn V&VN relatienummer invullen?

Wil je in aanmerking komen voor accreditatiepunten? Tijdens het kiezen van de workshops kan je ook je V&VN relatienummer doorgeven.

*
Lees meer Sluiten
Voor hoeveel punten is de Nursing Experience geaccrediteerd?

Er is accreditatie aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V voor 4 punten.

*
Lees meer Sluiten
Is de Nursing Experience geaccrediteerd?

Er is accreditatie aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V voor 4 punten.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer ontvang ik de accreditatiepunten?

Accreditatiepunten worden uiterlijk zes weken na afloop van de Nursing Experience bijgeschreven in het V&V Kwaliteitsregister.

Workshops

*
Lees meer Sluiten
Hoeveel workshops kan ik volgen op de Nursing Experience?

Er zijn vier verschillende workshoprondes, je kunt uit elke ronde één workshop kiezen.

*
Lees meer Sluiten
Wanneer kan ik mijn sessiekeuzes doorgeven?

Enkele weken voorafgaand aan de Nursing Experience ontvang je een e-mail met daarin een link waarmee je je kan aanmelden voor de sessierondes. Na het maken van je keuze ontvang je je e-ticket voor de Nursing Experience.

*
Lees meer Sluiten
Ik wil mijn sessies wijzigingen, kan dat?

Het is mogelijk om je sessies te wijzigen mits je nieuw gekozen sessies nog niet vol zitten. Stuur hiervoor een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

Annuleren

*
Lees meer Sluiten
Ik kan helaas niet, kan ik mijn geld terugkrijgen?

I.v.m. de gemaakte administratiekosten is er bij een annulering geen restitutie mogelijk. Het is wel mogelijk om je ticket naar een andere dag van de Nursing Experience om te laten zetten of op een andere naam te laten zetten, tenzij de Nursing Experience is uitverkocht. Wil je een nieuwe naam doorgeven of annuleren? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl.

*
Lees meer Sluiten
Kan mijn collega mijn ticket overnemen?

Ja, het is mogelijk om je ticket op een andere naam te laten zetten. Stuur hiervoor een e-mail met de gegevens van de persoon die jouw ticket gaat overnemen (in ieder geval naam en e-mailadres) naar nursingexperience@bsl.nl.

Presentaties

*
Lees meer Sluiten
Hoe kom ik aan de link naar de presentatiepagina?

De link naar de presentaties ontvang je op de Nursing Experience in het programmaboekje en na het invullen van de online evaluatie.

*
Lees meer Sluiten
Komen de presentaties van de diverse sessies online?

Ja, na afloop van de Nursing Experience worden de presentaties online beschikbaar gesteld mits de spreker hier toestemming voor geeft.

*
Lees meer Sluiten
Waarom staat de presentatie van de door mij gevolgde sessie niet online?

Presentaties worden alleen online beschikbaar gesteld indien de spreker hier toestemming voor geeft.

Meld je nu aan voor het verpleegkunde event van het jaar!

Wanneer?
Vrijdag 6 december 2019
Zaterdag 7 december 2019

Waar?
De ReeHorst, Ede (klik hier voor de routebeschrijving)
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.


Tarieven*
€ 74,95 p.p. (excl. btw) | Regulier tarief
€ 64,95 p.p. (excl. btw) | Abonnee tarief Nursing, TvV, TvZ
€ 64,95 p.p. (excl. btw) | Ledentarief Nu’ 91 of IZZ verzekerde
€ 54,95 p.p. (excl. btw) | Studententarief (voltijdstudenten)
€ 64,95 p.p. (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 10 personen
€ 59,95 p.p. (excl. btw) | Groepstarief p.p. vanaf 25 personen

Voorwaarden
Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar nursingexperience@bsl.nl


Accreditatie
Geaccrediteerd voor 4 punten door het Kwaliteitsregister V&V. De Nursing Experience staat per dag gelijk aan een studiebelasting van 4 uur.


Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Contact
Klantenservice (inschrijving / aanmelding)
T: 030 – 638 36 38
E: nursingexperience@bsl.nl

Congresontwikkelaar (inhoudelijke vragen)
Christa van den Hurk
T: 030 – 63 83 851
E: christa.van.den.hurk@bsl.nl

Congrescoördinator (logistieke vragen)
Manouk Mens
T: 030 – 638 36 39
E: manouk.mens@bsl.nl


Sponsormogelijkheden en aanmelden voor de beurs
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen in Nederland. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen middels bijvoorbeeld een stand op de beursvloer.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Experience of bekijk de mogelijkheden hier.
Dyron Bijl
T: 010 – 7421941
E: dyron@crossmedianederland.com

Meld je nu aan voor deze educatieve dag uit voor het hele team!