Topsprekers over Kwetsbare Ouderen

Topsprekers in de ouderenzorg
Topsprekers Ouderenzorg

Het aandeel kwetsbare ouderen neemt de komende jaren alleen maar toe en daarmee ook het aantal ouderen met lichamelijke, psychische en sociale problemen en ongemakken. Tijdens dit congres bespreken topsprekers de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van de kwetsbare oudere patiënt.

Topsprekers brengen je in één dag op de hoogte van de problemen en ongemakken waar deze patiënten vaak mee te maken hebben. Daarnaast bieden ze je de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van ouderenzorg. Met de kennis die je deze dag opdoet kun je beter omgaan met de problemen en ongemakken van de kwetsbare oudere patiënt en veel bijdragen aan de levenskwaliteit van jouw patiënten.

Nieuw programma met inspirerende Topsprekers over ouderenzorg!

Deze dag wordt op inspirerende wijze gebracht door visionairs uit de zorg. Leer van hen over de praktijk waar jij als zorgprofessional iedere dag mee te maken hebt.

Hoog gewaardeerd! 
“ Elke spreker heeft mijn aandacht van begin tot eind vast kunnen houden. Ik heb mooie inspirerende verhalen gehoord.”
“Fantastische dag. Goed ingedeeld qua tijd. Prachtige sprekers. Prima verzorgd”

Meer ervaringen van deelnemers? Bekijk hier de video terugblik van de vorige editie.

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | Programma

09.00 uur
Ontvangst met koffie en thee
09.30 uur
Opening door dagvoorzitter Jesper Rijpma
09.45 uur
Lees meer Sluiten
Hoe is het om kwetsbaar en oud te zijn?

Een ervaringsdeskundige, Mevrouw Schneider (92),  aan het woord onder leiding van dagvoorzitter Jesper Rijpma.

10.10 uur

Wat gebeurt er met het brein bij kwetsbare ouderen? Hoe werkt het met het geheugen? Tijdens deze zeer inspirerende openingspresentatie word je meegenomen in de anatomie van de hersenen van de kwetsbare ouderen.

11.10 uur
Koffie- en theepauze
11.40 uur

Is veroudering een ziekte? De belangrijkste risicofactor voor ziektes op oudere leeftijd is chronologische leeftijd. Wat kunnen we hiervan leren? De tijd terug draaien zal moeilijk zijn, maar de gebruiksschade beperken die we oplopen met de jaren, zou een optie zijn. Kunnen we dan ook ziektes op oudere leeftijd voorkomen? Als muizen medicijnen ontvangen die hun schade door veroudering opruimen, verjongen zij. Is veroudering ook bij mensen te vertragen? Verouderingsonderzoeker Andrea Maier neemt je op inspirerende wijze mee in deze interessante ontwikkelingen.

Topspreker: Andrea Maier, Hoogleraar Veroudering aan de Vrije Universiteit Amsterdam en University of Melbourne, Devisie voorzitter Interne Geneeskunde en Transmurale Zorg Royal Melbourne Hosptial, Australia

12.40 uur
Lunchpauze
13.40 uur
Lees meer Sluiten
De uitdagende omgeving bij dementie

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer, kunnen ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in ‘beweging’ te krijgen. Op de vraag ‘wilt u helpen aardappels schillen?’ is het antwoord regelmatig ‘dat heb ik m’n hele leven al gedaan!’. Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Hoe? Door het creëren van een uitdagende omgeving, met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie. Tijdens deze interactieve presentatie maak je kennis met een andere manier van denken.

14.40 uur
Koffie- en theepauze
15.10 uur

Bij palliatieve zorg heb je grote invloed op de mate waarop jouw patiënt de laatste fase van zijn of haar leven beleeft. Palliatieve zorg vraagt om een specifieke begeleiding voor de kwetsbare ouderen én zijn naasten. Het is meer dan alleen liefdevol de hand vasthouden, het is vaak zeer complexe zorg: TOPzorg! Praktijkervaringen anno 2019, dilemma’s en dromen voor de toekomst – je hoort het van: Topspreker: Margot Verkuylen.

16.10 uur
Afsluiting door dagvoorzitter Jesper Rijpma
16.15 uur
Netwerkborrel

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | De Topsprekers

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | Terugblik

Topsprekers over kwetsbare ouderen was vorig jaar een groot succes, daarom herhalen we het event. Dit jaar met nieuwe inspirerende sprekers op het programma! Ben je benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers van vorig jaar?

Hoog gewaardeerd! Dit vonden de deelnemers van 2018 ervan:

    • “De hele dag was prima georganiseerd.Goede en leerzame presentatie.Ik kom graag volgend jaar weer!”
    • “Inderdaad TOP sprekers. Non stop sprekers en non stop genoten! Niet verveeld en niet geslapen!- Behulpzaamheid personeel van de Reehorst was heel prettig!- Prachtig op terras gezeten naderhand. – Uitstekende bereikbaarheid OV.”
    • Ik was aangenaam verrast door de sprekers. Niet alleen mijn hoofd werd geprikkeld, maar vooral mijn hart. Geeft weer energie om door te gaan voor goede zorg.”
    • “Al mijn verwachtingen zijn overtroffen, 4 zeer gedreven, leerzame en ook ontroerende ( 2 ervan) presentaties, ik heb weer een droom…..en daar word ik blij van.”
    • “Alles positief. Heb nog nooit een congres meegemaakt wat zo aan mijn verwachtingen voldeed en waar ik zoveel aan heb gehad!”

Terugblik video Topsprekers over Kwetsbare Ouderen 2018:

Ben jij er dit jaar ook (weer) bij?

Topsprekers over Kwetsbare Ouderen | Praktische informatie

Locatie
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (klik hier voor de routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Accreditatie
Dit congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur. Voorbereiding is niet noodzakelijk.

Het Kwaliteitsregister V&VN en Register Zorgprofessional heeft 5 punten aan dit congres toegekend.
Daarnaast is er accreditatie voor 5 punten aangevraagd bij het Verpleegkundig Specialisten Register.

Doelgroep
Alle verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners, verzorgenden en overige geïnteresseerden.

Tarieven
279,- per persoon (btw-vrij) | Regulier tarief
239,- per persoon (btw-vrij) | Abonneetarief Nursing, TVV, TVZ*
239,- per persoon (btw-vrij) | Ledentarief NU ’91*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

Contact

Klantenservice (inschrijving / aanmelding)

Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar.

T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Congres ontwikkelaar (inhoudelijke vragen)

Christa van den Hurk
T: 030 – 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.vandenhurk@bsl.nl

Eventcoördinator (logistieke vragen)

Yvette de Jager
T: 030 – 638 37 05
E: yvette.dejager@bsl.nl

Sales (sponsormogelijkheden)

Dyron Bijl
T: 010 – 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.