Het Wondzorg congres

Het Wondzorg congres mei 2020_Nursing

Of je nu verpleegkundige bent in een algemeen ziekenhuis, wijkverpleegkundige of verpleegkundige in de wijk, in jouw werk kom je vaak in aanraking met wondzorg. Een belangrijk facet van jouw werk, want deskundige wondbehandeling en wondpreventie kan de patiënt veel leed besparen.  

Actuele kennis en vaardigheden rondom wondzorg zijn dan ook essentieel. De nieuwste technieken en behandelmethodes ontdek je op het Wondzorg congres! In één dag leren we je alles over de laatste ontwikkelingen met een directe vertaalslag naar de praktijk.

Op het Wondzorg congres ontdek je:

  • Alles over de nieuwste wondzorgproducten en de toepassingen
  • Van de laatste inzichten rondom deskundige wondbehandeling en wondpreventie
  • Hoe je adequaat compressietheraptie toepast
  • De do’s en don’ts van debridement en ga zelf aan de slag
  • Op welke manier je diabetische wonden herkent en ga aan de slag met de juiste behandeling

Bekijk hier het complete programma >

Al jouw vragen worden beantwoord en je gaat naar huis met nieuwe kennis en praktische vaardigheden voor de dagelijkse praktijk!

Het Wondzorg congres | Programma

09:00
Ontvangst met koffie & thee
09:40
Lees meer Sluiten
Zinnige wondzorg of baarlijke nonsense: ZEGG het maar……

Met het programma ZEGG (ZorgEvaluatie en Gepast Gebruik) wil onze overheid de ‘zinnig- en zuinigheid’ van alle medisch specialistische zorg in Nederland verbeteren. Daarbij wordt evidence-based medicine (EBM), gebruikt, een beweging die nu ruim een kwart eeuw bestaat. Maar EBM is een systematiek, een machine, met als eindproduct de aanbevelingen die in richtlijnen terechtkomen. Deze voordracht toont je waarom deze systematiek niet leidt tot een toename van onze inzichten en kennis rond wondzorg, maar juist tot verwarring en misleiding. Tenslotte wordt je een voorstel gedaan hoe je wél tot zinvolle aanbevelingen voor goed wondzorg kunt komen!

10:10

In deze lezing wordt aandacht besteed aan wondbehandeling en de inzet van de meest voorkomende soorten pijnmedicatie. Wanneer is er sprake van neuropathische pijn en wanneer van nociceptieve pijn en welke middelen worden gebruikt om deze pijn te bestrijden. Wat moet je echt weten als verpleegkundige over deze soorten pijn en pijnmedicatie. Ook de verschillende toedieningsvormen en pijnbestrijdingstechnieken komen aan bod. Aan de hand van casussen worden bovenstaande begrippen besproken met daarbij de behandeling volgens de meest recente richtlijnen.

Na deze workshop kan je zelf beredeneren of er sprake is van nociceptieve of neuropathische pijn bij wonden en kan de mogelijke behandeling hierbij benoemen

Door Eric de Roode, verpleegkundig specialist anesthesiologie en pijnbestrijding, Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar, E-nursing

10:40 uur
Koffie & thee pauze
11:10
Lees meer Sluiten
Plenaire lezing

Meer informatie volgt spoedig.

11:40
Lees meer Sluiten
Plenaire lezing

Meer informatie volgt spoedig.

12:15
Lees meer Sluiten
Lunchpauze

Lunchpauze en gelegenheid om de beursvloer te bezoeken

13:10
14:15
15:15
Koffie & thee pauze
15:45
16:45
Einde programma

Het Wondzorg congres | Workshops

1.
Lees meer Sluiten
Wondzorgproducten - vandaag en morgen

Schuimverbanden, alginaten, wondreinigers, hydrocolloiden en folies. Moderne materialen voor de zorg voor wonden. Deze producten kennen we zo onderhand wel. Atmosferisch gasplasma, het melken van stamcellen, levende huidequivalenten en ‘smart dressings’, dat klinkt al wat futuristischer. Maar dat is het niet; ook deze materialen zijn al volop in gebruik, zij het wat vaker in de expertise centra. Met moderne  wondzorg als uitgangspunt krijg je een inkijkje in hoe de toekomst op dit moment wordt vormgegeven. Binnen enkele tot een tiental jaren zullen ook die producten de dagelijkse praktijk bereiken.

2.
Lees meer Sluiten
Aan de slag met diabetische wonden (eerder beoordeeld met een 8,5!)

Veel mensen met diabetes mellitus krijgen last van wonden. De diabetische voet en decubitus als complicatie zijn daar voorbeelden van. Als een cliënt diabetes mellitus heeft, genezen wonden minder snel. Dat maakt de behandeling ervan extra moeilijk. Wondexperts laten zien dat als je wondzorg op een goede en consequente manier aanpakt, wonden sneller dicht gaan en de kwaliteit van leven sterk verbetert. Dat het ook tijd en geld bespaart is mooi meegenomen.

Met de kennis van de theorie ga je in deze workshop zelf actief aan de slag. Dit kun je doen met de wondverbandmiddelen van Biatain en de wondapplicatie van B-overall. B-overall wordt als een overall aangetrokken. In deze overall wordt de wondapplicatie verwerkt waarop wondbehandeling kan worden uitgevoerd. Daarnaast kun je kennis maken met de draagbare wonden.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Het Wondzorg congres | Sprekers

Het Wondzorg congres | Terugblik vorige edities

Terugblik Wondzorg Congres 14 december 2017:

Het Wondzorg congres | Praktische informatie

Doelgroep
Verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners, doktersassistenten, studenten, docenten en overige zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg, thuiszorg, verpleeghuizen, verzorgingshuizen, ziekenhuizen en maatschappelijke hulpverlening.

Tarieven
279,- per persoon (btw vrij) | Regulier tarief
239,- per persoon (btw vrij) | Vroegboektarief* t/m 29 februari 2020
239,- per persoon (btw vrij) | Abonneetarief* Nursing, TVV, TVZ
239,- per persoon (btw vrij) | Ledentarief* NU ’91

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

Accreditatie
Accreditatie is goedgekeurd voor 5 punten bij het Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals, de NVvPO (nascholing praktijkondersteuners) en bij het Verpleegkundig Specialisten Register.

Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.
Het congres staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Henriëtte Boven (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
M: 06 53 97 99 13
E: henriette.boven@bsl.nl

Manouk Mens (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 3639
E: manouk.mens@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com


Annuleren

Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.