Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Consumentenbond: ‘EPD moet veiliger’

De Consumentenbond is tegen de invoering van het Elektronisch patiëntendossier (EPD) als de beveiliging van privégegevens niet beter geregeld wordt.
Consumentenbond: 'EPD moet veiliger'

Webwereld meldt dat de Consumentenbond dit heeft gezegd tijdens een bijeenkomst van experts over het EPD in de Eerste Kamer. De Tweede Kamer is al akkoord met het EPD. De Eerste Kamer twijfelt nog en hoorde daarom diverse experts.

‘Privacy EPD moet beter’
De Consumentenbond staat in principe positief tegenover de invoering van een elektronisch dossier. Maar: de beveiliging moet worden geregeld vóór het EPD in gebruik wordt genomen, vindt de bond: ‘Consumenten en patiënten hebben in het EPD weliswaar zeggenschap over hun privé-gegevens, maar het is onduidelijk wie aansprakelijk is als de informatie in verkeerde handen valt én waar mensen in zo’n geval kunnen aankloppen. Er moet eerst aan enkele belangrijke voorwaarden worden voldaan op het terrein van privacy, veiligheid en aansprakelijkheid’, aldus de bond.

Door: redactie Nursing
Webwereld

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.