Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan belooft medewerkers 40 extra handen

De Raad van Bestuur van zorginstelling Cordaan heeft verpleegkundigen en verzorgenden in de instelling beloofd dat er 40 fte extra vrij komt voor extra collega's aan het bed.

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling luidden afgelopen dinsdag de noodklok over de kwaliteit van de zorg in de verpleeghuizen. Verpleegkundigen en verzorgenden boden ruim zeshonderd protesthandtekeningen aan aan de Raad van Bestuur van de Amsterdamse zorginstelling.

Kwaliteit van zorg
De reden van de petitie is de kwaliteit van zorg. Door de steeds krappere bezetting en minder gekwalificeerd vast personeel, ontstaan onverantwoorde situaties. Daarnaast is de werkdruk onacceptabel hoog, laten de medewerkers weten. Naast de petitie hebben de medewerkers de Raad van Bestuur ook een wasmand met spandoeken overhandigd. Dit om aan te geven dat het niet hun doel is om de vuile was buiten te hangen, maar zij willen aankaarten dat de grens bereikt is en er nu echt oplossingen moeten komen.

Problemen oplossen
De Raad van Bestuur gaf in haar reactie op de petitie aan dat ze per direct jaarlijks 1,5 miljoen euro extra vrij maakt voor goed opgeleide zorgmedewerkers. Dat is een goede eerste stap. ‘De vraag is echter of dit genoeg is om de grote problemen rondom kwaliteit van zorg en de veel te hoge werkdruk op te lossen,’ zegt Lilian Marijnisse van AbvakaboFNV. ‘We gaan er de komende tijd dan ook strikt op toezien dat de afspraken worden nageleefd.’

Na een vorige actie van het personeel werd een van de medewerkers op non-actief gesteld. Marijnissen: Haar collega’s hebben dit niet geaccepteerd en collectief actiegevoerd. Gelukkig is deze dame nu weer teruggekeerd op haar werkplek.’

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.