Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan maakt afspraken over extra zorgpersoneel

Om de kwaliteit van het werk in de verpleging- en verzorgingshuizen van Cordaan (Noord Holland) te verbeteren, is er door de vakbonden en de werkgever de overeenkomst 'Intramurale Verpleging & Verzorging Cordaan' opgesteld.
Cordaan maakt afspraken over extra zorgpersoneel

In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de bezetting, continuïteit van de zorg, begeleiding van leerlingen en stagiaires, scholing, betrokkenheid van teams bij de werkzaamheden en respect en waardering.

Beloning
Zo wordt er anderhalf miljoen euro beschikbaar gesteld om voor het verpleeghuis zo’n veertig extra gediplomeerde zorgmedewerkers aan te stellen. Dat gebeurt ook middels een beloningssysteem: eigen medewerkers die een nieuwe, gekwalificeerde collega aandragen, krijgen 250 euro netto als dit tot een arbeidscontract leidt. Deze manier van verpleegkundigen werven wordt ook al gebruikt door het Wit-Gele Kruis.

Behoud werknemers
Het is de bedoeling dat uiteindelijk de werkdruk van de huidige verpleegkundigen en verzorgenden van Cordaan afneemt, zodat de kwaliteit van het werk toeneemt. Dat is volgens de bonden en Cordaan van cruciaal belang voor het behoud van hun zorgmedewerkers en het aantrekken van nieuwe werknemers.  

Lees hier de concept overeenkomst ‘Intramurale Verpleging & Verzorging Cordaan

CNV Publieke Zaak
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.