Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan vermindert werkdruk verzorgenden

De werkdruk van zorgmedewerkers in verpleeghuizen en verzorgingshuizen van zorginstelling Cordaan wordt lager. Cordaan investeert dit jaar onder meer 1,5 miljoen in zo'n 40 volledige banen voor zorgmedewerkers extra, laat vakbond Abvakabo FNV weten

Cordaan en de vakbond ondertekenden donderdag in Amsterdam een overeenkomst. Vermindering van de werkdruk moet leiden tot meer tijd voor de cliënt. Sinds februari voerde zorgpersoneel van Cordaan actie. Medewerkers klaagden over onderbezetting en hoge werkdruk. In april luidden anonieme medewerkers de noodklok over de bejaardenzorg in een uitzending van de Amsterdamse nieuwszender AT5. De personeelsleden stelden dat het voorkomt dat ouderen die niet incontinent zijn, wel 24 uur per dag incomateriaal moeten dragen. Dit omdat er te weinig tijd is om met ze naar de wc te gaan. Ook zouden ouderen weinig buiten komen. Een man zou zelfs twee jaar niet buiten zijn geweest.

 

Bron: Abvakabo FNV
Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.