Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ sluit tien ziekenhuizen uit voor blaaskankerzorg

Zorgverzekeraar CZ zal bij tien ziekenhuizen volgend jaar geen blaaskankerzorg meer inkopen. Deze ziekenhuizen bieden onvoldoende zorg bij blaaskanker en voeren de operaties niet vaak genoeg uit.

Naast een volumennorm, een ziekenhuis moet minimaal 10 operaties uitvoeren, hanteert het CZ een norm voor de kwaliteit van zorg. De zorgverzekeraar kijkt ondermeer of er een gespecialiseerd verpleegkundige betrokken is bij het pre- en postoperatieve traject, die voorlichting geeft, de zorg coördineert en de patiënt kan ondersteunen bij de besluitvorming over de behandeling.  ‘Ook het screenen op psychosociale problematiek (met de zg. lastmeter) behoort tot de taken van deze verpleegkundigen’, aldus CZ in haar verantwoording. Wanneer een ziekenhuis geen gespecialiseerd verpleegkundige heeft voor de patiënten met blaaskanker, dan belandt het ziekenhuis in ieder geval in categorie 3: ‘kan beter’. Een ziekenhuis in categorie 4 wordt niet gecontracteerd.

 

Lees verder op Zorgvisie.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.