Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

D66 krijgt hoogste cijfer V&VN Zorgmeetlat

D66 scoort een 8 op de Zorgmeetlat van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). Daarmee scoort de partij van het hoogste cijfer.
D66 krijgt hoogste cijfer V&VN Zorgmeetlat

Op de tweede plaats volgt de SP met een 7. Veel andere partijen komen niet verder dan een matige 6 of scoren (licht) onvoldoende. Download ook de poster met de verschillende standpunten.

Evenwichtig
Volgens V&VN heeft D66 een ‘gedetailleerd zorgparagraaf’ en scoort het op alle onderwerpen evenwichtig. ‘Bij het aantrekken van nieuw personeel richt D66 zich met name op de wijkverpleging en gespecialiseerd verpleegkundigen. Verpleegkundigen moeten meer medische en organisatorische taken overnemen, en er moeten meer gespecialiseerd verpleegkundigen worden opgeleid en ingezet,’ aldus de Zorgmeetlat. 

Behoud verpleegkundigen en verzorgenden
Opvallend is dat alle partijen inzetten op het behouden van verpleegkundigen en verzorgenden en op hun motivatie. Verpleegkundigen en verzorgenden vormen bijna 4% van de beroepsbevolking in Nederland en zijn goed voor 6 zetels in de Tweede Kamer. V&VN heeft de verkiezingsprogramma’s van 9 partijen weer beoordeeld op 5 criteria, een goede gewoonte van de beroepsvereniging inmiddels. D66 scoort een 8, SP een 7. CU, GroenLinks en VVD eindigen gelijk met een 6 en PvdA, PVV, CDA en SGP krijgen een 5.

> Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Nursing heeft een greep uit de zorg-standpunten van de grote partijen voor je op een rijtje gezet.

Bron: V&VN
Door: redactie Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @ Ellen en @ Chris,
    Dat werkt ook de andere kant op, vind dit niet eerlijk van jullie. In het stukje over de SGP en CU zie ik ook niet staan dat zij anti-abortus en anti-euthanasie zijn. Oogkleppen?
    Ik ben pro-welzijn voor ieder individu, of dat voor iemand nu betekent dat hij zijn lijden en daarmee leven wil beeindigen of door vreselijke omstandigheden het lastige besluit moet nemen een zwangerschap te beeindigen. Ieder z’n ding, gelukkig wonen we in een vrij land waar we mógen kiezen uit verschillende partijen met verschillende standpunten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.