Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat moet er écht in de nieuwe beroepscode?

Wat moet er in de nieuwe beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden komen te staan? De vakbonden ontvangen graag je suggesties.
Wat moet er écht in de nieuwe beroepscode?

De drie beroepscodes voor verpleegkundigen en verzorgenden gaan samen in één beroepscode. Rond de zomer kunnen verpleegkundigen en verzorgenden hun mening geven over het concept van deze nieuwe gezamenlijke beroepscode. Maar je mag je suggesties ook nu al geven.

Eén beroepscode

Nederland kent nu drie beroepscodes voor verpleegkundigen en verzorgenden: één van CNV Publieke Zaak samen met Abvakabo FNV, één van V&VN en NU’91 en een christelijke beroepscode van RMU, HCF en CGMV. Deze beroepscodes beschrijven alle drie de waarden en normen van de beroepsgroep. Zij bieden verpleegkundigen en verzorgenden ondersteuning om bij de uitoefening van hun beroep te handelen volgens die waarden en normen. Het is belangrijk dat de beschrijving eenduidig is en dat er voor beide beroepsgroepen één beroepscode is. Daarom hebben de betrokken organisaties het initiatief genomen de bestaande codes samen te voegen tot één beroepscode en deze tegelijkertijd te actualiseren. Daarnaast kunnen de verschillende organisaties specifieke handreikingen bij de code maken gericht op de eigen doelgroep en/of op de uitwerking van bepaalde onderwerpen.

Heb je een suggestie?

Misschien zijn er punten, die volgens jou zeker in de nieuwe gezamenlijke beroepscode opgenomen moeten worden. Dat kan via de verschillende vakbonden:
serviceloket@nu91.nl
d.eerden@cnvpubliekezaak.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.