Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Derde Zorg Carrière Beurs in teken van personeelstekorten

De Zorg Carrière Beurs staat dit jaar in het teken van personeelstekorten. Volgens woordvoerders moet in 2025 bijna een kwart van de beroepsbevolking in de zorg werken om aan de stijgende vraag te voldoen.

De derde Zorg Carrière Beurs vindt plaats op 14 en 15 april in de Jaarbeurs in Utrecht en is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals. ‘We krijgen te maken met ernstige personeelstekorten’, zegt organisator Marijke Horstink. ‘De eerste babyboomers verlaten nu de zorg. Zij waren zorgverleners maar worden snel zorgconsumenten. In 2025 moet een kwart van de beroepsbevolking in de zorg werken om aan de vraag naar zorg te voldoen. De natuurlijke aanwas van nieuw personeel is niet voldoende. We moeten ons gaan voorbereiden op de toekomst.’

 

Slechte doorstroming

Naast het tekort aan nieuw personeel is doorstroming in de zorgsector een probleem. Vergeleken met andere sectoren is de doorstroming veel lager. Mensen werken jarenlang bij dezelfde instelling en vaak in dezelfde functie. Vaak omdat veranderen van werkgever wordt gezien als slecht en niet-loyaal, terwijl het juist ervaring en nieuwe energie met zich meebrengt.

 

Workshops

De derde editie van de gratis beurs voor personeel uit de gezondheidszorg wordt groter dan voorgaande jaren. In de Jaarbeurs in Utrecht presenteren tientallen werkgevers zich aan duizenden bezoekers. Bezoekers kunnen tijdens de beurs verschillende workshops volgen. Zo zijn er workshops over online solliciteren, personeelsmanagement, het schrijven van een goed cv en ZZP’en in de zorg (zelfstandig zonder personeel). De meest actuele informatie staat op http://www.zorgcarrierebeurs.nl/.

 

Bron: Medicalfacts

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.