Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diabetes wordt nieuwe kinderziekte

Het aantal kinderen met diabetes zal de komende jaren extreem toenemen. Over tien jaar hebben duizenden Nederlandse kinderen de ziekte.

Dat voorspelt professor dr. Bruining van het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Hij is bijzonder hoogleraar Kinderdiabetes en wordt wereldwijd gezien als autoriteit op dat gebied.

Nog te genezen

Bruining vindt dat er in Nederland veel te weinig aandacht is voor de ernst van de problematiek. ‘Kinderartsen zouden veel meer moeten samenwerken met internisten en cardiologen over mogelijke interventies. Als de ziekte vroeg wordt geconstateerd is diabetes type 2 nog te genezen’, weet Bruining, die hoe dan ook een gigantische druk op de gezondheidszorg voorziet.

Overgewicht

Diabetes type 2 houdt sterk verband met extreem overgewicht en onvoldoende lichamelijke inspanning. Op dit moment hebben vier- à vijfhonderd kinderen in ons land de voormalige ouderdomsziekte onder de leden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.