Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Directie Thuiszorg Omring luidt noodklok

Omring Thuiszorg (Noord-Holland) staat onder toenemende druk. Het financiële tekort is opgelopen tot een miljoen euro per jaar. De directie luidt de noodklok.
Directie Thuiszorg Omring luidt noodklok

Naast de geldproblemen dreigt er door vergrijzing van de medewerkers binnen een tijdsbestek van een paar jaar een groot personeelsgebrek. Walter Bastiaenssens, directeur zorg bij Omring, benadrukt dat zijn organisatie iedereen die het nodig heeft nog steeds de helpende hand kan bieden. Van een acute noodsituatie, waarin cliënten met lege handen staan, is absoluut geen sprake.

Dupe
Maar wanneer de huidige ontwikkelingen niet tot stoppen worden gebracht, dreigen mensen die om zorg vragen wel degelijk de dupe worden, waarschuwt Bastiaenssens: ‘Want ieder jaar moet er in de thuiszorg dik geld bij. Nu al zo’n miljoen euro per jaar. Dat kan natuurlijk niet ongestraft zo doorgaan.’

WMO
Omring kwam net als vele andere thuiszorgorganisaties in financieel zwaar weer na de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2007. Het bedrijf sleepte het thuiszorgcontract voor Hoorn binnen. De opbrengsten vielen echter veel lager uit dan in het contract was voorzien. Omring moest veel meer goedkope huishoudelijke hulp bieden dan begroot. Het bedrijf zat met te veel hoog opgeleid en duur personeel, terwijl de gemeente niets extra’s betaalde.

Noordhollands Dagblad en Actiz
Door: redactie Nursing

Abonneren
Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied? Neem dan nu een abonnement op Nursing.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Al jaren werk ik als ZZP’er als(wond)verpleegkundige via ‘de concurent’: bemiddelingsbureau Hulpvaardig. Wij krijgen vrijwel geen patiënten uit het ziekenhuis omdat de transfers daar samenwerken met “Omring”. Misschien dat er nu eindelijk eens patiënten naar ons doorgesluisd worden?
    Bij ons geen financiële problemen omdat er nauwelijks
    ‘overhead’ is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.