Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Directie trekt wit uniform aan uit loyaliteit

De directie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) hulde zich volledig in verpleegkundig uniform, ter gelegenheid van de installatie van de eerste Verpleegkundige Adviesraad (VAR) in het ziekenhuis.
Directie trekt wit uniform aan uit loyaliteit

Ziekenhuisbestuurders Pier Eringa en John Taks wilden met het verkleedpartijtje laten zien dat ze loyaal zijn met de verpleegkundige beroepsgroep. De VAR-leden daarentegen – normaal degenen in het wit – waren in burgerkledij komen opdagen voor de inhuldiging. ‘Het leverde een mooi staaltje op van de ‘omgekeerde wereld’,’ aldus een persbericht van het ASZ.

Verpleegkundigen en praktische kennis
De VAR is, na de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad, het derde adviesorgaan in het ASZ dat de directie gevraagd en ongevraagd van advies gaat voorzien. Het idee hierachter is dat verpleegkundigen veel praktische kennis hebben van zorgprocessen en daardoor een onmisbare visie kunnen geven op beleidsvoornemens.

Spreekbuis en belangenbehartiger
Toch had deze grootste beroepsgroep binnen het ASZ (1500 personen, inclusief leerlingen) tot voor kort niet één centrale spreekbuis en belangenbehartiger. Na aandringen van de Raad van Bestuur en de Inspectie voor de Gezondheidszorg inmiddels wel. Bestuurder Taks: ‘Wij hebben de verpleegkundige inbreng gewoon nodig, al zullen we er soms blij van worden en soms misschien wel eens kriegelig.’

ASZ
Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing en Social Media
Redacteur Nienke van Nursing houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Volg @nursing_nl of ga naar www.facebook.com/VakbladNursing

Nursing Event
Het Nursing Event is ons jaarlijkse vakevenement voor verpleegkundigen, dit jaar op donderdag 8 en vrijdag 9 december in De Reehorst te Ede. Met op 8 december de finale van de Nursing Challenge!
Meer informatie en aanmelden.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.