Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de beste werkgevers in de zorg van 2018-2019

Zes zorginstellingen hebben het keurmerk voor beste werkgever in de zorg gekregen. Ze krijgen deze onderscheiding op basis van het jaarlijkse Beste Werkgevers-onderzoek.
Foto: Gaelle Marcel

De zes zorginstellingen die de award hebben gekregen mogen zich een jaar lang Beste Werkgever 2018-2019 noemen. Het gaat om de VVT-organisatie Frankelandgroep, Kinderopvang Humanitas, LEVANTOgroep (GGz), het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, stichting maatschappelijke opvange Verdihuis en Odion (gehandicaptenzorg).

Bevlogen medewerkers

De winnaars in de zorgsector blinken uit in bevlogenheid. De zes organisaties scoren op dit aspect een 8,4 terwijl de gemiddelde score bij organisaties zonder keurmerk een 7 is. Gemiddeld genomen over alle onderzochte sectoren, nemen de Beste Werkgevers de mening van hun werknemers serieuzer dan andere werkgevers. Ze vragen hun werknemers vaker om ideeën en gebruiken die om de organisatie te verbeteren.

Beste Werkgeversonderzoek

Het Beste Werkgeversonderzoek wordt jaarlijks gedaan door onderzoeksbureau Effectory. Organisaties kunnen zichzelf aanmelden voor deelname. Hun medewerkers krijgen een uitnodiging om een vragenlijst van 30 vragen in te vullen. De organisaties die beter scoren dan het gemiddelde van hun sector, krijgen één, twee of drie sterren en de allerbeste organisaties mogen zichzelf Beste Werkgever noemen. Op 7 maart kiest Effectory uit alle winnaars van de verschillende sectoren wie de Beste Werkgever van heel Nederland is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.