Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Docu: hiphoppende ouderen

Dertig ouderen bereiden zich voor op deelname aan een hiphop wedstrijd.
Docu: hiphoppende ouderen

Kun je eeuwig jong blijven? Ja, moet een groep van dertig ouderen hebben gedacht. In 2Doc: Hip Hop-eration (Omroep MAX) volgt de groep tijdens de voorbereiding op de wereldkampioenschappen hiphopdansen in Las Vegas. Het dertigtal krijgt training van de uitbundige coach Billie Jordan op het kleine Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke. De trainer gaat er vanuit dat de groep zich plaatst voor de wedstrijd in Las Vegas, maar vanzelfsprekend is dat niet. De oudste deelnemer is namelijk 95 jaar en de rest is niet veel jonger.

Optreden in Las Vegas

Het optimisme van coach Billie wordt beloond, want de groep wordt uitgenodigd om in Las Vegas op te treden. Wel moet er nog geld komen voor de reis en er moeten problemen van sommige individuele deelnemers worden opgelost. Geeft de dokter wel toestemming voor de reis? De dertig dansers schitteren uiteindelijk op het podium en dat doet het jonge publieke versteld staan. ‘Ik heb altijd al dansend willen sterven’, geeft een van de deelnemers toe in een persoonlijk gesprek.

Klik hier om de docu te bekijken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.