Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee aan onderzoek fysieke belasting

TNO onderzoekt middelen om de fysieke belasting van verpleegkundigen en verzorgenden. Daarvoor is het bedrijf op zoek naar verpleegkundigen en verzorgenden die een vragenlijst willen invullen.

Het verminderen van de fysieke belasting bij verpleegkundigen en verzorgenden is belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen en om het werkvermogen op peil te houden. Daarvoor worden op de werkplek maatregelen ingevoerd, zoals: het afwisselen van zorgtaken, geven van instructie over een juiste werkhouding of het invoeren van nieuwe hulpmiddelen. Het is echter niet duidelijk of verpleegkundigen en verzorgenden deze maatregelen ook daadwerkelijk gebruiken. Verder is het onbekend waarom sommige werknemers de maatregelen wel en waarom anderen de maatregelen juist niet gebruiken. Kennis hierover is van groot belang om de werksituatie in de toekomst te verbeteren.

 

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. TNO verloot 2 Apple iPad’s onder degenen die de vragenlijst hebben ingevuld.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: V&VN
 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.