Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dood verpleeghuisbewoner onderzocht

Een bewoner van een verpleeghuis in Zwijndrecht is donderdag om het leven gekomen toen hij langs een beveiligde deur wist te komen. De bewoner, die op een gesloten afdeling voor dementerenden zat, kwam via de beveiligde deur in het trapportaal. Daar overleed hij bij een val, meldt de Swinhove Groep, waartoe het verpleeghuis behoort.

Het verpleeghuis heeft een nader onderzoek ingesteld. Het incident is ook gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die eveneens een onderzoek instelt.

Codeslot deur
Het is niet duidelijk hoe de man langs de deur wist te komen. De deur is beveiligd met een codeslot en de bewoner beschikte niet over de code. De deur zou daarbij vijf minuten voorafgaand aan het incident nog gecontroleerd zijn. Ook kort na het incident is de deur onderzocht. De deur en het codeslot lijken volgens bestuurder van de Swinhove Groep Guus Bannenberg naar behoren te hebben gewerkt.

Meegelopen met personeel of bezoekers
Mogelijk is de man meegelopen met personeel of bezoekers die wel over de code beschikken. Uit gesprekken met aanwezig personeel en bezoekers is hiervan vooralsnog niets gebeleken, aldus Bannenberg. De Swinhove Groep zegt het incident ten zeerste te betreuren.

Door: redactie Nursing

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.