Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie baby’s gestorven in Duits ziekenhuis

In het academisch ziekenhuis van de Duitse stad Mainz zijn drie baby’s gestorven na toediening van een met enterobacteriën vervuild infuus.
Drie baby's gestorven in Duits ziekenhuis

De besmette stof is afgelopen weekend aan elf baby’s toegediend op de intensive care van het Duitse ziekenhuis. Dit weekend overleden twee baby’s, beiden al verzwakt door een hartafwijking. Gisteravond is de derde baby overleden. Het gaat om een uiterst kwetsbare, premature baby die op de ic lag, geboren in de 24e week van de zwangerschap, meldt een woordvoerder in de Duitse krant Der Spiegel. De toestand van vier andere baby’s is nog kritiek.

Verontreinigd infuus
Onderzoek moet uitwijzen of de verontreinigde infusen de echte doodsoorzaak waren. ‘Het kan zijn dat de verontreiniging bij de productie van het infuusmengsel is ontstaan’, zegt de directeur van het ziekenhuis op de site NOS.nl. ‘Anderzijds is het ook mogelijk dat de ziektekiemen aan de infuusslang zelf zaten.’

Dood door schuld
Het Openbaar Ministerie in Mainz onderzoekt de dood van baby’s. Justitie gaat na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Keulen
Het voorval brengt de dood van vier baby’s in een kinderziekenhuis in Keulen in herinnering. Zij stierven in 1989, nadat hun waarschijnlijk een met een bacterie vervuilde vloeistof was toegediend. Drie zuigelingen raakten voor het leven gehandicapt.

Der Spiegel / NOS
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.