Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Eén op vijf werkgevers voor langer doorwerken

Ruim een op de vijf werkgevers (22 procent) vindt het voor de personele bezetting belangrijk dat werknemers doorwerken tot hun 65e jaar. Doorwerken na 65 vindt 8 procent van de werkgevers belangrijk.
Eén op vijf werkgevers voor langer doorwerken

Dit blijkt uit de eerste Werkgeversenquête arbeid (WEA), die onderzoeksbureau TNO eind 2008 en begin dit jaar heeft uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken.

Non-profit
Vooral werkgevers in de non-profitsector en van grote organisaties hechten belang aan doorwerken tot mensen 65 zijn. De enquête is gehouden onder 5000 Nederlandse bedrijven en instellingen.

Abvakabo FNV
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Leuk hoor,dat langer doorwerken maar dan moet je dat wel lichamelijk (en natuurlijk ook mentaal) kunnen opbrengen. Ik werk zelf al sinds mijn 18e en ben nu 52 en ik moet eerlijk bekennen dat het werk me zwaar valt maar dit bemerk ik ook bij mijn jongere collega’s die ook problemen hebben met de toenemende werkdruk. We hebben de mond vol van goede kwalitatieve zorg maar met het huidige opleidingssysteem wordt het er echt niet beter op.De moderne opleidingen laten veel te wensen over en het wordt tijd dat hier eens wat aan gedaan wordt……Verpleegkundige zijn is een zwaar beroep: tillen,sjouwen,fysieke en psychische belasting; het is zeker zo net zulk zwaar werk als stratenmakers hebben en deze hoeven toch ook niet zo lang door te gaan?? Met een kantoorbaan hou ik het ook nog jaren vol maar dit werk sloopt. Ik zie veel oudere collega’s met gezondheidsproblemen!! Wordt eens wakker politiek Den Haag!!!!!

  2. Lees alle reacties
  3. Het langer doorwerken in veel beroepen brengt meer kosten met zich mee, veel mensen zullen het lichamelijk niet aankunnen dus komen er meer ziekmeldingen maar ook de bern-outs zullen vermeerderen, dit breng meer kosten met zich mee dan er bezuinigd wordt op de AOW maar de kosten zullen dan wel terecht komen op het bordje van de werkgever. De werkgevers zijn meestal de mensen die de minste lichamelijke arbeid verrichten dus die kunnen er wel voor zijn om door te werken. Ook zullen er meer zorgkosten gemaakt worden want mensen krijgen problemen met hun lichaam en zullen vaker een arts of fisiotherapie bezoeken etc. Maar ja met het verstand op 0 kan ik ook wel van alles gaan verzinnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.