Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EBP richtlijn acute wondzorg definitief

De eerste evidence based richtlijn voor de behandeling van acute wonden is goed gekeurd en beschikbaar voor verpleegkundigen en alle andere zorgprofessionals die met wondzorg te maken hebben. Belangrijk advies in de richtlijn: gebruik van Biotex-, Badedas- en sodabadjes wordt afgeraden.
EBP richtlijn acute wondzorg definitief
Foto: Wim van Ophem

De nieuwe richtlijn is interdisciplinair ontwikkeld volgens de AGREE-II methodiek, met experts uit alle relevante beroepsverenigingen – zoals Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) en de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH) – en subsidie van ZonMw en de NVvH. De richtlijn richt zich op vijf hoofdpunten in de wondzorg: reiniging, pijn, instructies, verbandmaterialen en organisatie, en is gebaseerd op het best beschikbare bewijs uit wetenschappelijke studies en overwegingen en meningen van experts. De volledige richtlijn vind je op de site van de NVvH.

Nursing-poster Acute Wondzorg

Nursing stelde een poster samen met de belangrijkste schema’s uit de richtlijn. Die kun je vanaf vandaag downloaden op onze website. DOWNLOADEN

Nursing Experience

Op de Nursing Experience 3 en 4 december kun je ook meer leren over wondzorg. Bijvoorbeeld tijdens de workshop Wond 3.0 van Frans Meuleneire uit het Vlaamse Zottegem. Hij gaat casuïstiek van complexe en geïnfecteerde wonden bespreken. Of kom naar Wondgenezing vanuit biologisch perspectief waar Ron Legerstee haarfijn uitlegt hoe een wond geneest. Meer informatie over deze workshops & aanmelden kan via www.nursingexperience.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.