Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Echtgenote verliest geding om beademing man

Een ernstige zieke man van 67 jaar is vorige week woensdag in het Maxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven overleden nadat artsen de kunstmatige beademing hadden gestaakt, ondanks protesten van zijn echtgenote. De vrouw was een dag eerder door de rechtbank in Den Bosch in het ongelijk gesteld. In een kort geding eiste ze een voortzetting van de behandeling.

Volgens het ziekenhuis zou voortzetting van de beademing in strijd zijn met de medische ethiek omdat in dit geval sprake was van zinloos medisch handelen. Volgens de artsen was er geen keuze tussen leven en dood, maar ging het om de behandeling van een terminaal patiënt.

Onafhankelijke deskundige
De echtgenote wilde eerst wachten op een instemmend rapport van een onafhankelijke deskundige op het gebied van gezondheidsrecht. Ze vond verder dat niet de medici, maar de Heer beslist over de vraag of haar man ging overlijden. Volgens de voorzieningenrechter kon de vrouw echter niet aannemelijk maken dat de conclusie van de artsen om de beademing te staken, onjuist zou zijn.

Auteur: Redactie TvZ
Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.