Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Echtpaar mag embryo testen op borstkanker

Twee Britse echtparen krijgen als proefpersonen de kans om hun nog ongeboren kind te laten testen op borstkanker-risico's. Dat meldt de nieuwszender BBC op haar website.

De echtparen hebben beide een uitgebreide achtergrond van borstkanker in de familie en de vrouwen leden ook zelf aan de ziekte. De genetische test zal uitgevoerd worden door Paul Serhal van het universitair ziekenhuis in Londen. ‘Hiermee kunnen we ouders en kinderen in de toekomst veel leed besparen’, zei hij op de Britse radio. Tegenstanders vinden echter dat dit het aantal abortussen zal doen toenemen en ook het ideaal van het creeëren van een perfect kind teveel op de voorgrond komt te staan.

Cystic Fibrosis
Tot nu toe was de embryonale screening op erfelijke ziektes alleen toegestaan in geval van aandoeningen die áltijd worden overgebracht op kinderen. Cystic fibrosis is één van die ziektes. Inmiddels heeft The Human Fertilisation Embryology Authority toestemming gegeven om deze test bij twee echtparen uit te voeren. Het embryo wordt in het lab onderzocht. De deelnemende stelletjes moeten dan ook via IVF zwanger raken.

Tekst: Redactie Nursing
BBC News

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.