Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een eigen zorgonderneming voor mensen met dementie runnen?

Steeds meer zorgmedewerkers geven aan te weinig tijd te hebben om optimale zorg te verlenen. Maar zorg bieden kan ook anders – met tijd en focus op persoonlijke aandacht en zorg voor de mens.

Optimaal zorg kunnen verlenen is niet vanzelfsprekend

Als zorgprofessional is de kans groot dat je na enkele jaren ervaring ideeën krijgt over hoe jouw werk optimaler ingericht kan worden. En vaak ook hoe je effectiever werkt als je die zorg nog meer op de mens kan afstemmen, in plaats van op het zorgsysteem. Het moeten afvinken van lijstjes en strikt volgen van protocollen – hoe nuttig ze vaak ook zijn – kan je als zorgprofessional tegen gaan staan. Het systeem veranderen is een enorme uitdaging. Maar hoe zet je jouw kennis, ervaring en hart in om toch die persoonlijke zorg te bieden die jij voor ogen hebt?

Franchisenemer in de zorg

Als je zelf aan het roer wil staan, is ondernemen een passende oplossing. De Drie Notenboomen is de grootste franchisegever in de Nederlandse zorg en ontwikkelt kleinschalige woonvoorzieningen voor verschillende doelgroepen met een zorgvraag. Zij openen o.a. nieuwe Herbergiers: een kleinschalige woonvorm voor zestien ouderen met dementie, waar twee zorgondernemers samen met hun bewoners in de Herbergier wonen. Als franchisegever koppelt De Drie Notenboomen zorgondernemers en Herbergier-huizen aan elkaar.

Werken en wonen op één plek

In een Herbergier wonen zestien mensen met dementie. Ze doen hele gewone dagelijkse dingen zoals een ommetje maken, genieten van mooie muziek of heerlijk even luieren op de bank. Zelfstandig wonen lukt niet meer, maar in een Herbergier wordt vooral gelet op wat de bewoners allemaal nog wél kunnen. De inwonende zorgondernemers en hun team aan medewerkers bieden de bewoners een warm en liefdevol thuis – met open deuren – waar ze zorg, ondersteuning en hulp krijgen daar waar het nodig is.

Wat doet een zorgondernemer?

Als zorgondernemer van een Herbergier biedt je samen met je levenspartner een warm thuis voor jullie bewoners. Jullie leiden een team van medewerkers en zorgen dat alle kamers bewoond zijn. Jullie zijn eindverantwoordelijk voor de zorgverlening en het financiële reilen en zeilen van je onderneming. Dankzij deze unieke formule hebben jullie 100% regie over jullie onderneming, en krijgen de hulpbehoevende bewoners alle persoonlijke aandacht en zorg die nodig is.

De franchiseovereenkomst biedt hulp van o.a. marketeers, ondernemerscoaches en vastgoed-, finance- en kwaliteitsexperts van De Drie Notenboomen die je verder helpen met al jullie vragen. Maar de Herbergier is jullie eigen bedrijf.

Samen met je levenspartner de regie in eigen handen nemen

Hoe start je als franchisenemer? Als zorgondernemer ga je samen met je levenspartner aan de slag met een nieuw te openen Herbergierlocatie, of je neemt een reeds bestaande Herbergier over. Bij een nieuwe locatie kijk je mee naar het inrichten van het huis, selecteer je zelf een team van medewerkers, en ga je aan de slag om bewoners te werven. Neem je een bestaande Herbergier over? Dan gaan jullie met De Drie Notenboomen en de huidige zorgondernemers om tafel om voor een goede overdracht te zorgen.

Hoe word je Herbergier-ondernemer?

Als je een eigen Herbergier wil runnen, moet je aan een aantal criteria voldoen. Zo is de kans dat je succesvol bent als zorgondernemer het grootst. Allereerst ga je dit avontuur met jouw levenspartner aan. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor alle aspecten van jullie onderneming. Eén van jullie moet BIG-geregistreerd verpleegkundige zijn, en één van jullie moet daarnaast ervaring met leidinggeven hebben. Het hebben van affiniteit met ouderen- en dementiezorg staat natuurlijk ook boven aan de lijst.

Meer weten?

Wil je ontdekken hoe het is om een eigen zorgonderneming te starten? Op 25 november en 16 december ben je van harte welkom op een informatiemiddag. Onze experts en zorgondernemers vertellen je dan alles over het leven als ondernemer in de dementiezorg. Kijk op https://www.herbergier.nl/zorgondernemer-worden voor meer informatie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.