Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eerste zzp’ers in thuiszorg krijgen keurmerk

De eerste drie zelfstandige zorgprofessionals (zzp'ers) in de thuiszorg hebben het nieuwe kwaliteitskeurmerk voor zzp'ers in de thuiszorg ontvangen.

Dat meldt Zorgvisie. Het nieuwe keurmerk is door Kiwa Prismant in opdracht van het ministerie van VWS ontwikkeld en in de pilot met VGZ-zorgkantoren voor het eerst in de praktijk toegepast.

Contractering
Het nieuwe keurmerk bestaat uit een verificatie van beroeps- en ondernemingseisen en meet met behulp van de verkorte CQ-vragenlijst Zorg Thuis de door cliënten ervaren zorgkwaliteit. De verwachting is dat zorgkantoren er gebruik van gaan maken bij de contractering van zorg. Voor cliënten is het nieuwe keurmerk vooral een hulpmiddel om te kunnen kiezen.

Pilot VGZ 
Het pilotproject met VGZ-zorgkantoren waaruit het keurmerk is voortgekomen is bedoeld om ervaring op te doen met het leveren van extramurale AWBZ-zorg door gecontracteerde zzp’ers.De pilot is een voorbereiding om 2013 zzp’ers hiervoor landelijk te kunnen contracteren. De pilot vindt plaats in de regio’s Tilburg en Land van Cuijck.

Annemie Delissen deed mee aan de pilot. Ze deelde haar bevindingen met Nursing.

 

Bron: Zorgvisie

1 REACTIE

  1. Tot nu toe alleen maar last gehad van dit keurmerk. Reageren niet op mails, verwachten evaluaties van terminale patienten of hun fam.
    Kosten lopen flink op.( tot bijna euro 200 )
    Kost zeker voor oudere zorgverleners veel tijd om soepel met systeem om te gaan.
    Gewoon nieuwe bureaucratie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.