Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen EPD met MedDossier app

Vier belangrijke zorgorganisaties in Friesland lanceren deze week de applicatie MedDossier - in geval van nood.
Eigen EPD met MedDossier app

Hiermee hebben bezitters van de iPhone en smartphones met het Android en Windows Mobile 7 besturingssysteem altijd een gratis en veilig persoonlijk medisch dossier in hun broek-, jaszak of handtas.

Donor
Daarnaast geeft de app bij een ongeluk bijvoorbeeld aan of iemand donor is, of er allergieën zijn, en wie in geval van nood gebeld moet worden. GGZ Friesland benaderde als initiatiefnemer het Medisch Centrum Leeuwarden, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Frysl(aa)n om deze applicatie voor de iPhone, en de besturingssystemen Android en Windows Mobile 7 te ontwikkelen.

Downloaden
De Nederlandstalige app voor de iPhone staat vanaf nu in de Appstore van Apple en is door iedere iPhonebezitter in Nederland en in het buitenland gratis te downloaden. De apps voor Android en Windows Mobile 7 volgen binnen een paar weken.

Medische informatie
Elke downloader van MedDossier kan op het beginscherm van zijn of haar smartphone medische informatie plaatsen. Stel dat deze persoon een ongeluk krijgt of plotseling in het ziekenhuis belandt, dan heeft hij zijn medische gegevens altijd bij zich.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.