Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen suites voor couveusebaby’s in Nijmegen

Vanaf donderdag 23 oktober krijgen couveusebaby's hun eigen suite in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

 

De nieuwe couveuseafdeling van het Brabantse ziekenhuis bestaat uit vijftien suites. De gedachte daarachter is dat couveusebaby’s dichtbij hun vader en moeder moeten blijven. In de speciale kamers met rustgevende regenboogkleuren kunnen de ouders dag en nacht bij het pasgeboren kind blijven. Licht, geluid en temperatuur kunnen per kamer worden geregeld om het stressniveau van de baby’s zo laag mogelijk te houden. Verpleegkundigen ondersteunen het gezin en komen naar de suite toe zodra onderzoek, behandeling of verpleging nodig zijn.

Kraamsuite

Het aantal zwangere vrouwen dat aangeeft in een CWZ-kraamsuite te willen bevallen, neemt gestaag toe. Elders in Nederland is het idee van de couveusesuites inmiddels ook op beperkte schaal toegepast binnen bestaande patiëntenkamers . Het CWZ rolt echter als eerste de hele – in de Verenigde Staten ontwikkelde – formule uit over een complete couveuseafdeling. Circa vijftig medewerkers zijn speciaal geschoold om volgens het nieuwe concept te gaan werken.

Reformatorisch Dagblad / Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.