Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Endobarrier tegen vetzucht in Rijnstate

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft onlangs de zogenoemde endobarrier in gebruik genomen om mensen met overgewicht te helpen.

De endobarrier is een soort lange, smalle mouw die operatief in de twaalfvingerige darm wordt geplaatst. Rijnstate en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht zijn de enige klinieken in Europa die ‘de mouw’ gaan gebruiken.

De endobarrier
Door het plaatsen van de endobarrier komt voedsel niet meer in aanraking met spijsverteringssappen. Daardoor neemt de behoefte aan eten af, met gewichtsverlies als gevolg. Voordeel van de methode met de endobarrier is, dat uit onderzoek is gebleken dat vet rond de organen het eerste verdwijnt. Vet rond de organen kan levensgevaarlijk zijn.

Voor wie?
In eerste instantie is de endobarrier vooral bedoeld voor patiënten die per se moeten afvallen voor een operatie. Uiteindelijk zal de endobarrier voor een grote groep patiënten met vetzucht beschikbaar zijn, denkt het Arnhemse ziekenhuis.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.