Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erkenning twee CCU-opleidingen

Het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam gaan zelfstandig gespecialiseerde verpleegkundigen voor de afdeling hartbewaking opleiden. Dat is het gevolg van de erkenning van deze interne opleidingen door het College Zorg Opleidingen (CZO).

Deze ziekenhuizen hebben als eerste in Nederland een CZO-erkenning gekregen voor de opleiding voor Cardiac Care Unit (CCU) verpleegkundigen.

 

Uniformiteit

Het OLVG maakt bekend dat zij graag een voortrekkersrol wil vervullen: ‘Het OLVG heeft het programma van de opleiding van A tot Z vastgelegd. Zo kunnen andere ziekenhuizen delen van het programma makkelijk overnemen. Op die manier kan er meer uniformiteit in de opleiding komen. Studenten van andere ziekenhuizen kunnen in het OLVG stage lopen en zo de ervaring opdoen die ze nodig hebben om een allround CCU-verpleegkundige te worden’, zo verklaart het ziekenhuis.

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Franciscus ZiekenhuisOLVG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.