Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eten in bedrijfskantines gezondheidszorg te zout

Werknemers in de gezondheidszorg, waaronder verpleegkundigen, eten in hun bedrijfskantines veel te zout. Dat blijkt uit onderzoek van het AMC.

De onderzoekers namen de kantines onder de loep van acht universiteitsziekenhuizen, acht algemene ziekenhuizen, de Gezondheidsraad, het ministerie van Volksgezondheid en de Voedsel en Waren Autoriteit.

 

Hart- en vaatziekten

De wetenschappers schatten dat mensen die bij de lunch alleen al te zout eten over de hele dag meer dan 15 gram zout per dag binnenkrijgen. Ze hebben daarmee 20 tot 30 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten dan mensen die zich wel houden aan de norm van maximaal 6 gram zout per dag.

 

Eigen kantine

De onderzoekers kwamen op het idee het zoutgebruik binnen de gezondheidszorg te onderzoeken toen bleek dat de onderzoekers van het AMC, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met een hoge bloeddruk, in hun eigen kantine zelf veel te zout aten. Ze bouwen dus zelf ook een verhoogd risico op om hart- en vaatziekten te krijgen.

 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.