Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Europees bestuurslid uit STTI gezet

June Clark, het enige Europese lid van het bestuur van de internationale verpleegkundige beroepsorganisatie STTI, heeft bekend gemaakt dat zij uit het bestuur van de organisatie is gezet. STTI, Sigma Theta Thau Honour Society of Nursing, heeft ook een Nederlandse afdeling, Rho CHI.

Clark meldt dat haar ondermeer verweten wordt dat ze te veel de nadruk zou leggen op de Europese belangen en daarbij het bredere organisatiebelang uit het oog zou verliezen. Verder zou Clark vertrouwelijke informatie naar buiten hebben gebracht. Volgens Clark heeft de STTI echter geen richtlijnen of beleid voor de vertrouwelijkheid van informatie. Ze beschrijft ook dat ze te horen kreeg dat ze niet voldoende samenwerkte met het bestuur. Zelf zegt ze hierover dat dit waarschijnlijk samenhangt met haar herhaalde verzoeken om nadere informatie en advies, ondanks dat bestuursleden hiertoe expliciet worden aangemoedigd.

 

Gekozen

June Clark werd twee jaar geleden gekozen door de afgevaardigden. Haar kandidaatstelling werd gesteund door de Europese STTI-leden, waaronder de leden van de Nederlandse afdeling. Naar eigen zeggen was ze het derde lid van buiten de VS dat tot bestuurslid van de STTI werd gekozen.

De STTI maakt alleen melding van het aftreden van Clark en doet geen mededelingen over de nadere toedracht. De STTI meldt op haar website dat de bestuursleden begin november een nieuw bestuurslid zullen kiezen.

 

Redactie TvZ – Esther van Heeswijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.