Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Europees patiëntennetwerk lanceert ePanel

Patiënten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk kunnen actief meebouwen aan een grensoverschrijdende Europese zorgmarkt. Het samenwerkingsverband van Europese patiëntenorganisaties EPECS lanceert hiervoor het ePanel.

Het doel van het ePanel is om ervaringen en wensen te verzamelen op het gebied van grensoverschrijdende zorg. Die informatie wordt door EPECS gebruikt in onderhandelingen met zorgaanbieders, verzekeraars en overheden. De Europese wetgeving verplicht elke verzekeraar in de EU een behandelingen in het buitenland te vergoeden, maar in e praktijk blijken grenzen nog vaak gesloten.

 

Vragenlijsten

Het panel werkt met een aste groep leden die geregeld via internet vragenlijsten over specifieke orggerelateerde thema’s krijgen toegestuurd. Omgekeerd kan via
het ePanel ook informatie aan de deelnemers worden verstrekt, bijvoorbeeld
over nieuwe Europese ontwikkelingen.

 

Belangstellenden

Belangstellenden voor het ePanel kunnen zich vanaf aanmelden via de website van EPECS . Iedereen kan zich opgeven. Van deelnemers wordt verwacht dat zij zo’n zes keer per jaar een korte ragenlijst serieus invullen.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: EPECS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.