Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Excuses VUmc om fout met tv-opnames

Het Amsterdamse ziekenhuis VUmc heeft excuses aangeboden aan een vader en dochter, die gefilmd waren tijdens een bezoek aan de spoedeisende hulp. Zij hadden geen toestemming gegeven voor het maken en uitzenden van tv-beelden. Dat maakte het ziekenhuis donderdag bekend.

Woensdagavond werd bekend dat tv-producent Eyeworks in het VUmc via 35 op afstand bedienbare camera’s kon meeluisteren en meekijken naar behandelingen en gesprekken van de patiënten voor het tv-programma ’24 uur tussen leven en dood’. VUmc verzekert dat bij de opnames zo zorgvuldig mogelijk is gewerkt. Afdelingshoofd interne geneeskunde van het VUmc, Mark Kramer, zei gisteren in het programmma Nieuwsuur dat hij wil meewerken met het realityprogramma omdat het VUmc ‘het als haar taak beschouwt op een eerlijke manier te laten zien wat we doen.’ Kramer: “Een patiënt kan als hij de beelden thuis bekijkt vertrouwen krijgen in het ziekenhuis.” Kramer ontkent dat het gaat om reclame maken voor het VUmc, hij zou het dan op een heel andere manier hebben gedaan, zegt hij.

 

NPCF

Volgens de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) had het Amsterdamse ziekenhuis VUmc nooit TV-camera’s mogen plaatsen op de afdeling spoedeisende hulp. “Het VUmc moet goede zorg bieden waarbij de privacy van de patiënt gewaarborgd is,” zegt NPCF-directeur Wilna Wind. Ze vindt dat er grenzen zijn overschreden en roept politici op om te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.