Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Experiment regelarme zorg gestopt

Het experiment regelarme instellingen is eind 2015 als experiment gestopt. Dat zegt staatssecretaris Van Rijn in een Kamerbrief. Het experiment wordt nu geëvalueerd.
001_rb-image-1613475.jpeg

De staatssecretaris zal vervolgens bekendmaken welke overige maatregelen genomen worden met het oog op het terugdringen van de regeldruk/administratieve lasten in de verpleging en verzorging, en welke projecten verder worden uitgerold.

Experiment regelarm
Het Experiment Regelarm startte in 2011 na een oproep van het ministerie van VWS om alle ergernissen over onnodige regels en administratie in de langdurige zorg te melden. Er kwamen meer dan 700 ergernissen binnen. Met stip op nummer één stond de indicatiestelling door het CIZ, gevolgd door de minutenregistratie en de AZR-registratie. Lees meer>>>

Onduidelijkheid
Volgens Francis Bolle van V&N was al lange tijd onduidelijk wanneer de resultaten van het experiment precies bekend gemaakt zouden worden. Niet alle experimenten waren overigens even succesvol: zorgorganisatie Careyn is er alweer mee gestopt, omdat het proces van terugdringen van regels juist gepaard ging met allerlei nieuwe regels.

Bekijk de Kamerbrief van Van Rijn>>> 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.