Netwerk Leanne van de Weteringh
EBPFunctiedifferentiatieVARVerpleegkundig leiderschap

Wat kan ik voor jou betekenen?Eind 2020 ben ik gestart met de opleiding Master Innovatie in Zorg en Welzijn aan de Hogeschool Utrecht. Ik ontwikkel o.a. kennis en vaardigheden over het integreren van EBP in de dagelijkse praktijk. Tijdens deze opleiding doe ik literatuuronderzoek (CAT), waarvan ik de resultaten graag deel via dit netwerk. Ook ben ik VAR-lid in het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) wat ik met veel plezier doe.
Daarnaast ben ik lid van een projectgroep over functiedifferentiatie in het ASz. Momenteel zijn we volop met elkaar in gesprek hoe en wat we gaan implementeren.
Tot slot ben ik geïnspireerd door het thema verpleegkundig leiderschap. Voor mij betekent verpleegkundig leiderschap dat je als verpleegkundige je invloed binnen jouw vakgebied zo groot mogelijk maakt. Dit zorgt er namelijk voor dat je je verpleegkundig expertise volledig inzet, wat leidt tot betere patiëntenzorg. Ik kan mijn ideeën over verpleegkundig leiderschap in de praktijk met je delen.Wat kan jij voor mij betekenen?Ik ga graag in gesprek over professioneel zeggenschap en de positie van de VAR in het ziekenhuis. Ook hoor ik graag hoe functiedifferentiatie in andere organisaties is toegepast en hoe de weg er naar toe geweest is. Verder zie ik voor mijzelf nog een uitdaging liggen om EBP te integreren in de dagelijkse praktijk en hoe je hierin je collega's meeneemt. Tips en adviezen zijn welkom!