Netwerk Monique van Dijk
EBPMedicatieOnderzoekPatientveiligheid

Wat kan ik voor jou betekenen?

De afgelopen 22 jaar ben ik als senior onderzoeker en universitair hoofddocent bezig geweest met het uitvoeren en begeleiden van klinisch onderzoek. Sinds 1 juni 2017 ben ik hoogleraar Verplegingswetenschap, de eerste in het Erasmus MC. Ik vind het belangrijk om met verpleegkundigen op de werkvloer mee te lopen. Regelmatig hoor ik dan: waar liggen mogelijke verbeterpunten?


Dat ligt in werkprocessen, maar zeker ook in verpleegkundige handelingen. Door hier wetenschappelijk onderzoek naar te doen kunnen we het effect ervan aantonen en de zorg nog verder verbeteren. Het evidence based-werken is tegenwoordig een van de pijlers van het verpleegkundig werk. Ik ben er trots op om nog meer collega's te ondersteunen in hun ambities om verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek te doen. De kansen zijn er.


Wat kan jij voor mij doen?

Verpleegkundigen mogen wel wat minder bescheiden worden. We zijn nog niet zo gewend de lead te nemen. Bescheidenheid is mooi, maar in het medische bolwerk mag je ook het voortouw nemen. Neem hierin je rol!