Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Expositie 100 x 100 in Haagse Hogeschool

Deborah van de Bos, Laura van de Akker en Myriam Olsthoorn, HBO-V-studenten aan de Haagse hogeschool, hebben een fototentoonstelling georganiseerd, waar zij het project 100 x 100 van de Haagse kunstenares Truus Groen laten zien.
fototentoonstelling_100_bij_100

Dit bestaat uit 100 portretten van 100-jarigen, gemaakt door de Haagse kunstenares Truus Groen en door haar 100 x 100 genoemd. De drie studenten willen met het tentoonstellen van de foto’s met daarbij een aantal stevige quotes van de geportretteerden, de humor en levenswijsheid van ouderen laten zien en daarmee interesse voor oudere mensen kweken.

Zelf maakten zij in de lessen verpleegkunde kennis met het project van Truus Groen en ontdekten dat de foto’s ‘iets doen met je idee over ‘oud zijn’. ‘Je ziet hele oude, maar gezonde en ‘mooie’ mensen. Dat maakt dat ouderdom in plaats van weerstand, interesse oproept.’

De expositie vormt een krachtig tegengif tegen de helaas nog overwegend negatieve beeldvorming, ook bij verpleegkundigen, over ouderen. Deborah, Laura en Myriam hopen dat studenten zich laten inspireren om in de toekomst met ouderen te werken.

De expositie is tot 21 oktober te bezichtigen in de Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein) in de verbindingsgang tussen het Ovaal en de Slinger op de eerste etage (naast de bibliotheek). De toegang is gratis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.