Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor indicatie wijkverpleging pgb-houders

In de contractering van wijkverpleegkundige zorg voor 2015 blijkt er onvoldoende ruimte te zijn voor het indiceren en opstellen van zorgplannen voor houders van een persoonsgebonden budget (pgb). Om er voor te zorgen dat pgb-houders toch ongehinderd wijkverpleegkundige zorg kunnen krijgen, worden indicaties wijkverpleegkunde voor pgb-houders niet meegerekend in het zorgbudget van 2015.
Extra geld voor indicatie wijkverpleging pgb-houders

Dat hebben koepels ZN, ActiZ, BTN afgesproken. Pgb-houders die gebruik maken van wijkverpleging moeten te allen tijde bij een gecontracteerde zorgaanbieder terecht kunnen voor een indicatie, schrijven de koepels. Om te voorkomen dat de indicatie en het opstellen van een zorgplan voor pgb-houders in de knel komt, hebben zorgverzekeraars besloten dat deze extra indicaties buiten de in 2015 afgesproken budgetplafonds vallen.

Zorgplan

Voordat verzekerden aanspraak kunnen maken op een pgb in de Zorgverzekeringswet, hebben zij een indicatie en een zorgplan nodig. Dit zorgplan, dat onlosmakelijk is verbonden met de indicatiestelling zal –conform de aanspraak in de polisvoorwaarden– opgesteld moeten worden door een verpleegkundige die voldoet aan het normenkader van de V&VN. Dit leidt daarmee tot extra werkdruk bij de beschikbare verpleegkundigen van gecontracteerde zorginstellingen. In de contractering van wijkverpleegkundige zorg voor 2015 blijkt er onvoldoende ruimte te zijn voor het indiceren en opstellen van zorgplannen voor pgb-houders. Om het (her)indiceren en het opstellen van een zorgplan te borgen voor pgb-houders, is door de zorgverzekeraars besloten dat dit voor pgb-houders niet mee wordt genomen in het voor 2015 afgesproken budgetplafond. Dit betekent dat deze kosten buiten het budgetplafond van de zorgaanbieder worden gehouden indien de overschrijding aantoonbaar veroorzaakt wordt door de indicatiestelling pgb.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.