Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Familie vindt zorg dementerenden niet verbeterd

De kwaliteit van de zorg voor demente ouderen in zorginstellingen is tussen 2004 en 2006 niet verbeterd, vinden hun familieleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting Cliënt & Kwaliteit.

 

Een op de drie familieleden vindt dat er onvoldoende verzorgend personeel is op de afdeling. Bijna de helft van de familieleden maakt zich zorgen over het toezicht op de bewoners.

Het onderzoek

De stichting deed in de periode 2004 tot oktober 2006 in ruim driehonderd verpleeg- en verzorgingshuizen onderzoek. Meer dan 20.000 familieleden van demententerde bewoners hebben hun mening gegeven over de kwaliteit van de zorg en de dienstverlening.

Waardering

In meerderheid is de familie goed te spreken over de medewerkers. Familie waardeert het als ze de medewerkers van de afdeling kennen en dat zij met hen een goed gesprek kunnen voeren als er iets is. De meeste familieleden zijn vol lof over de geduldige houding van medewerkers.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de zorginstellingen en de cliëntenraden van die instellingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.