Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fietsen voor onderzoek naar darmkanker

Er wordt een groot fietsevenement georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker én om kankerpatiënten en hun aanhang te eren.
Fietsen voor onderzoek naar darmkanker
Foto: Free Images

Op 26 september 2015 starten in Almere naar verwachting zo’n 1000 fietsers tijdens de Zuiderzee Klassieker. Tijdens de vijfde editie van het evenement, onder organisatie van de Maag Lever Darm Stichting, wordt gefietst onder het motto ‘No guts no glory’. Deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek tegen darmkanker. Maar zij fietsen ook als eerbetoon aan alle patiënten, hun vrienden en familie, maar ook verpleegkundigen, artsen, onderzoekers en vrijwilligers die dagelijks de strijd tegen darmkanker voeren.

Sterfgevallen darmkanker

Eén op de twintig mensen krijgt darmkanker. In Nederland komen er jaarlijks 15.000 nieuwe darmkankerpatiënten bij en dit aantal neemt toe. Ondanks verschillende behandelmogelijkheden overlijden in Nederland jaarlijks ruim 5.000 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Darmkanker is daarmee doodsoorzaak nummer 2 in Nederland. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, zijn de overlevingskansen groter. Tijdige diagnose redt levens. Onderzoek naar effectieve methoden daartoe is daarom essentieel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.