Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Film Lucia de Berk in de maak

De plannen voor een film over Lucia de Berk krijgen steeds meer vorm: de regisseur is bekend en de opnames van de film staan gepland voor begin volgend jaar.
Film Lucia de Berk in de maak

De film wordt geproduceerd door Rinkel Film. Deze heeft vrij snel na haar vrijspraak de filmrechten van Lucia’s boek gekocht. Dit weekend werd bekend dat de regie in handen is van Paula van der Oest, bekend van de film Black Butterflies met Carice van Houten.

Onschuldig vast
Lucia de Berk zat zes jaar lang ten onrechte in de gevangenis. De verpleegkundige was veroordeeld tot levenslang met tbs voor de moord op vier volwassenen en drie kinderen en voor drie pogingen tot moord. In 2010 werd ze vrijgesproken. Paula van der Oest in gesprek met de NOS: ‘Wat we met de film willen bereiken is vertellen hoe het heeft kunnen gebeuren dat deze vrouw zes jaar onschuldig vast heeft gezeten.’ Het verhaal van Lucia de Berk wordt verteld vanuit het perspectief van een medewerker van het Openbaar Ministerie die er achter komt dat Justitie grote fouten heeft gemaakt en ontlastend bewijs heeft achtergehouden.

Hoofdrollen
De Berk is zelf ook betrokken bij de ontwikkeling van de film. Wie de rollen van Lucia de Berk, Peter Smits of Metta de Noo gaan spelen – en of ze überhaupt allemaal in het verhaal gaan voorkomen – is nog niet bekend.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.