Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Film toont wereld achter palliatieve zorg

De nieuwe film Gewoon dood, gemaakt in opdracht van de Second Chance Foundation, laat zien wat er allemaal bij komt kijken als een patiënt ongeneeslijk ziek is en thuis wil overlijden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De film toont – in zeven delen – het leven tussen hoop en vrees. Patiënten, partners, verpleegkundigen, artsen en anderen rond het ziekbed, vertellen wat er gebeurt vanaf het moment dat een ongeneeslijke ziekte wordt geconstateerd. Ook maakt de film het verschil duidelijk tussen curatieve en palliatieve behandeling, zoomt in op grote en kleine dilemma’s die kunnen ontstaan als de ziekte een hoofdrol opeist in het leven, en gaat in op de vraag hoe reëel de grootste angsten rond het sterven zijn.

Film zien?
Of de film voor jou veel nieuws bevat is de vraag, maar kan voor patiënten zeker verhelderend zijn. Meer informatie vind je op http://www.gewoondood.nl/. Hier kun je de film ook bestellen op DVD (8 euro).

 

Bron: Gewoondood.nl

 

Filmpje van de Week: klik hier voor een preview van de zorg rondom een terminale cliënt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.