Vacature Nursing: Freelance social media specialist

freelancevacature

Nursing is de grootste crossmediale vaktitel voor verpleegkundigen in Nederland. Met actuele en verdiepende vakinformatie in print magazine en online, ondersteunt Nursing verpleegkundigen bij de uitoefening van hun vak. Daarnaast hebben Nursing-abonnees toegang tot de Nursing Challenge, een online toetsmodule waarmee verpleegkundigen accreditatiepunten kunnen halen. Gelieerd aan Nursing worden tientallen congressen georganiseerd, waarvan de Nursing Experience met ruim 3500 bezoekers de grootste is. In 2019 won Nursing de prestigieuze LOF-onderscheiding voor vakinformatie.

De redactie publiceert content in de vorm van artikelen, beeld (video), geluid (podcast) en webinars voor de website Nursing.nl. Alle content wordt via verschillende socialmediakanalen gepromoot en gedistribueerd. Deze kanalen worden ook gebruikt om de doelgroep te informeren over congressen en abonnementenacties.

Voor al deze activiteiten zoekt de redactie per direct een:

Freelance social media specialist

(circa 22,5 uur per week)

Wat ga je doen?

Als freelance social media specialist denk je mee met de redactievoering, creëer je unieke content in tekst, beeld en geluid en maak je stories en posts voor al onze socialmediakanalen: Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. Naast het zelf creëren van content, promoot en distribueer je bestaande content, rekening houdend met de kracht en specificaties van de verschillende kanalen. Hiertoe bewerk je foto’s, video’s, podcasts en illustraties. Je monitort de statistieken en de reacties op de posts en acteert hierop, door de resultaten terug te koppelen aan de redactie en suggesties te doen voor verbetering.

Wat zijn je kwaliteiten?

  • Social media hebben geen geheimen voor je. Je kunt inspelen op social media trends en weet deze te vertalen in unieke content voor de verpleegkundige doelgroep;
  • Je hebt ervaring met het bewerken van video en podcast en kunt snel monteren (bijvoorbeeld in Adobe Premiere Pro, Rush of Camtasia en Audacity);
  • Je bent een beelddenker en kunt goed overweg met Photoshop en/of tools zoals Canva;
  • Je hebt ten minste 3 jaar aantoonbare ervaring als contentspecialist, contentmarketeer of journalist;
  • Je hebt affiniteit met de verpleegkundige doelgroep;
  • Je hebt een proactieve, creatieve en vernieuwende houding en kunt goed zelfstandig aan opdrachten werken;
  • Je hebt affiniteit met Social Media Management Software zoals Coosto en je vindt het leuk om je hier verder in te verdiepen en nieuwe mogelijkheden te benutten;
  • Je weet hoe je prestaties op social media kunt meten en analyseren om zo de resultaten voortdurend te optimaliseren.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende en uitdagende freelance functie in een professionele, creatieve omgeving in een prettig team. De opdracht is in eerste instantie voor de duur van 3 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging.

Ben je enthousiast geworden?

Stuur dan jouw cv met motivatiebrief naar nursing@bsl.nl o.v.v. sollicitatie freelance social media specialist Nursing. Voor vragen over de functie kun je terecht bij senior redacteur Nienke Berends: mail nienke.berends@bsl.nl, of hoofdredacteur Alexia.Hageman@bsl.nl.

Nursing is een uitgave van Springer Media BV, beter bekend onder de imprint Bohn Stafleu van Loghum, marktleider in vakinformatie voor professionals en studenten in de gezondheidszorg. Samen met 150 betrokken medewerkers werken we aan kennisoplossingen voor onder meer artsen, verpleegkundigen, tandartsen, psychologen en managers in de zorg. Met digitale (leer)oplossingen, online platforms, boeken, tijdschriften en events helpen we onze klanten en dragen op die manier bij aan de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland.