Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

Geen botte naalden bij vaccinatie tegen Mexicaanse griep

De naalden die Nederland zal gebruiken bij inenting tegen Mexicaanse griep, oftewel Nieuwe Influenza A (H1N1), zijn voldoende scherp.
Geen botte naalden bij vaccinatie tegen Mexicaanse griep

De naalden voor de griepvaccinatie worden wereldwijd al langere tijd gebruikt en zijn geschikt voor toepassing op grote schaal zoals bij pandemische griep. De naalden worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Onder andere de Verenigde Staten gebruikt dit type naald vaak.

Naalden klinisch getest
Bij de vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A moet elke naald 1 keer door het rubberen dopje van de ampul gestoken worden om de vloeistof op te trekken. Voor elke persoon wordt uiteraard een nieuwe naald gebruikt. De leverancier van de naalden geeft aan dat de naalden klinisch ‘op scherpte’ zijn getest. Uit onderzoek komt geen significant verschil in ‘scherpte’ naar voren tussen naalden die eerst door een rubberen stop zijn geduwd en naalden waarbij dat niet is gebeurd.

Door: redactie Nursing

12 REACTIES

 1. het vaccin word gegeven met dezelfde naald waarmee opgetrokken is, de naald zit scheef op de spuit en de naald is ook botter. Ikzelf heb niet geprikt, maar hoorde het wel van de collega’s. Ik heb wel de spuit in handen gehad.Heb mezelf niet laten vaccineren en heb ook geen vaccinaties toegediend, omdat ik er niet achter sta! Eerst maar eens meer duidelijkheid over wat er allemaal inzit,want het hele vaccinatieverhaal klopt niet!

 2. Lees alle reacties
 3. Afgelopen maandag vaccinatie gehaald voor mijzelf mijn man en onze dochter van 2. Alledrie ( dus ook onze dochter ) hebben geen pijn gevoeld. Tuurlijk zei onze dochter even AU maar ze heeft niet gehuild. Ook hebben wij…behalve een blauwe plek gevoel nergens last van.

 4. Zie: asanat.org.
  De negen redenen waarom je beter niet laat
  vaccineren tegen de mexicaanse griep.
  Deze lijst is opgemaakt door een collectief van
  artsen en juristen, die bevolking leed wil
  besparen ivm deze vaccinatie
  Zie: e-boek (3MB), van Teuni Kuiper
  een recent boek over “De verborgen gevaren van
  vaccinaties”

 5. Op tv lieten ze afgelopen week zien dat de naalden boven op top krom en bot zouden zijn, ze deden een test bij een man zowel in rechterbovenarm als linkerbovenarm, wij pakken een langere en grotere optreknaald voor vloeistof op te trekken uit ampul en daarna wordt deze verwijderd en word pas de injectienaald erop gezet en deze is over het algemeen kleiner en dunner. op tv lieten ze weten dat de spuit uit 1 geheel zou bestaan: dus optrek en injectienaald in 1, nou lijkt mij sterk hoor zo werken we toch niet in de zorg !!!!!zijn wel minpunten hoor want je maakt mensen onnodig ongerust ook voor evt. andere injecties in de toekomst.

 6. De mensen die dit vaccin nemen en er bewust (of onwetend) voor kiezen, zal men niet van stelling kunnen veranderen.(de meeste zullen handelen uit angst) Ook al is er genoeg informatie te vinden over de nadelen van vaccinaties. Weinig of niets in de reguliere gnk, weliswaar. Want de mensen die met vaccinatieschade kampen kunnen daar zelden nog terecht,
  omdat ze na afloop steeds op ongelovige, grillige artsen botsen die hun verantwoordelijkheid hier niet in nemen. De reguliere gnk krijgt na vaccinaties dikwijls te maken met nieuwe ziektes , waarvan ze met de handen in het haar zitten. Deze pt. worden dan veelal de laan ingestuurd met het volgende argument : het zit tussen de oren zit of dat ze er maar moeten mee leren leven! Prachtig excuus, niet ?
  Ik vraag me wel af waar het momenteel zit bij de regering, farmaceutica en artsen ?
  Ik heb wel echt mededogen met deze mensen,die zoiets dergelijks blindelings kunnen vertrouwen.
  Ik sta er ook echt versteld van wat er allemaal niet is ondernomen, om toch zoveel mogelijk spuiten er in te patsen! (En dat voor een milde griep)Maar van voorlichting omtrendt de mogelijke gevolgen, zwijgt men in alle talen.(als men er weet van heeft of niet) Men zegt enkel dat het veilig is, waarom de europese beslissing van 15.9.2009 ?
  Voor de mensen die dit nemen en gezond blijven, ok!
  Maar voor de mensen die hier op korte of lange termijn, gevolgen zouden van dragen kan het een les worden.
  Igv van bijwerkingen zal men nergens terecht kunnen, want de farmceutica en de artsen hebben een grote bescherming genomen tegen mogelijke claims. Volgens de europese beslissing van 15.9.2009 kunnen ze niet aansprakelijk worden gesteld ivm mogelijke gevolgen van deze vaccinaties. Dit zegt voor mij al héél veel !
  Mijn conclusie is dat ze ergens heel onzeker of juist zeker zijn. Als men hierover onzeker is, dan is dit een zware gok, als men er zeker van is des te erger !

 7. Gisteren prik gekregen, meteen flink pijnlijk nadien, nu gezwollen en ik belabberd, halve leerlingenaantal thuis met koorts, hoofdpijn, malaise…
  Maar wel beschemrd èn: opgetrokken met optreknaald en ingespoten met NIEUWe naald…(België)

 8. Vreemd, ik heb altijd geleerd dat je met het prikken door een rubberen dop, altijd een opzuignaald moet gebruiken.
  Nu gaan we opzuigen, (want je moet ze toch even van te voren klaarleggen), dus toch het hoesje er weer op wat eigenlijk ook helemaal niet mag.
  Vreemd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.