Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geen zorgen over MRSA’

De recente uitbraken van MRSA in drie ziekenhuizen vormen geen aanleiding om te vrezen voor een opmars van de multiresistente bacterie in Nederland. Dat zegt Christina Vandenbroucke-Grauls, hoogleraar medische microbiologie aan het VUmc tegen Medisch Contact.
mrsa

 

Afgelopen weken werden in het Medisch Spectrum Twente, het St. Jans Gasthuis in Weert en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem maatregelen genomen in verband met uitbraken van de MRSA-bacterie.

“Sinds 2005 is het aantal gevallen in Nederland redelijk stabiel: rond de drieduizend per jaar”, zegt Vandenbroucke-Grauls. “En dat zijn niet allemaal besmettingen, daar zitten ook dragers bij die niet ziek zijn. Er zijn af en toe uitbraken in ziekenhuizen en dan komt het even in de aandacht, maar van een grote toename is geen sprake. Ik zie geen reden om aan te nemen dat de recente uitbraken hier verandering in brengen.”

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Medisch Contact

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.