Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

Gefeliciteerd met de Dag van de Verpleging!

Vakblad Nursing feliciteert alle verpleegkundigen vandaag met de Dag van de Verpleging. Speciaal voor deze feestelijke dag staat het Nursing mei-nummer in het teken van de magie van het vak.
Gefeliciteerd met de Dag van de Verpleging!

Het mei nummer van Nursing is speciaal voor de Dag van de Verpleging anders dan anders. In plaats van zware verhalen over bezuinigingen, werkdruk, rugklachten of inspectierapporten, lees je wat nou de magie van het vak is. Ook op de site is er aandacht voor de feestelijke dag. Zo verschijnt er vandaag een speciale nieuwsbrief. En vertelt Nursing-blogger Marcellino waarom hij verpleegkundige het mooiste rotberoep vindt.

Nieuwe boeken
Om de verpleegkundigen in het zonnetje te zetten, heeft Nursing verschillende boekenacties. Zo verschijnen er vandaag maar liefst vijf nieuwe boeken die handig zijn voor verpleegkundigen. Het gaat om de boeken Toiletgang bij dementie, Handboek longcarcinoom, Dementie en psychiatrie, Zorg een kwestie van tijd en Palliatieve zorg door verpleegkundigen. Deze maand bestel je de boeken zonder verzendkosten te betalen.

Fikse korting
Wie deze maand het Zakwoordenboek van de Farmacie of de Handleiding verpleegkundige diagnostiek bestelt, ontvangt een flinke korting. Abonnees van vakblad Nursing betalen geen verzendkosten.

Door: redactie Nursing

15 REACTIES

 1. Op de dag van de verpleging kregen we een compliment voor onze goede zorg van een mantelzorger en…. van een andere mantelzorger een dreigbrief! Zo ben je blij en zo ben je terleurgesteld.Dat is ook Zorg!
  Blijven gedenken deze dag, even stilstaan bij alle goede en verdrietige dingen die je met elkaar meemaakt.
  Belangrijk voor je eigen- en team toekomst.

 2. Lees alle reacties
 3. @johan,
  ik werk ook bij de thuiszorg, maar op de dag van verpleging kregen wij wel allemaal een attentie. Het ligt dus puur aan de organisatie, en als je een dag van de thuiszorg houd dan zijn er wel een heleboel zorgverleners die in het zonnetje worden gezet. Dus van hieruit: een bloemetje voor alle zorgverleners in welke functie dan ook!

 4. In het MCL te leeuwarden stond vanmorgen de directie om de vroege dienst te verwelkomen.
  S.middags was er high tea ( heerlijk), je kon er een zumba en yoga les volgen.
  Stands van verschillende merken schoenen waren aanwezig en je kon een hand massage krijgen.
  Heerlijk gebak was er voor bij de koffie en er was extra personeel ingezet zodat iedereen er heen kon.
  Kortom een heel leuke dag van de verpleging!

 5. Tja, dag van de verpleging. De thuiszorg lijkt daar niet eens op in te spelen. In ieder geval niets van gemerkt. Zij prefereren de dag van de thuiszorg. Waar slaat het op. Ik ben het helemaal met Joyce eens als ze zegt…verpleegkundige, verzorgende, maakt toch niet uit. Het is de basis waar het om gaat. Het verplegen. En dat mag best een keer extra benadrukt worden. Niet dat wij nou zo speciaal zijn ten opzichte van b.v. de secretaresse (die ook een eigen dag hebben) of wie dan ook. Het gaat er volgens mij om dat er ooit iemand geweest is die het principe en het belang van verplegen aan gaf.
  Florence is dood…lang leve Florence.
  Niet dan?
  Gefeliciteerd allemaal.

 6. wat een feest de rode loper ging uit en het was versiert met Ballonnen.Er stond een heerlijk sapje met een chocolade croissant.
  Onder de middag een lunch en als afsluiting een cadeau van rituals. Bedankt organisators van Woonzorgcentrum haaglanden(WZH)Top

 7. Volgens mij moeten we toch weer is lezen waarom het nu de dag van de verpleging is en wie de grondlegger is. Want volgens mij als je verpleegt lever je zorg toch? anders was het wel de dag van de verpleegkundige geweest. Florance is de grondlegger van de zorg zoals we die op de dag van vandaag leveren. Of je nu helpende, verpleegkundige of verzorgende bent maakt geen reet uit.

 8. Bij ons in het ziekenhuis hebben ze de Internationale Dag van de Verpleging omgedoopt tot dag van de Zorg. Be-lach-e-lijk!!! Het is een internationale dag en men gaat dat zomaar veranderen om zo alle medewerkers in de zorg in het zonnetje te zetten. Verzin een eigen dag voor hen! Ik word ook niet in het zonnetje gezet op secretaressedag bijvoorbeeld. Maar verder wordt er veel moeite gedaan om aandacht te schenken aan deze dag!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.