Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geld voor aanpak agressie in zorg

Tot 2016 krijgen jaarlijks 100 zorginstellingen de mogelijkheid een integrale aanpak te maken, waarmee agressie en geweld tegen zorgverleners worden voorkomen en bestreden. Dat staat in het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’ van het ministerie van VWS.

Naast de integrale aanpak vanuit zorginstellingen stelt het actieplan dat zorgverleners een agressie-incident altijd bij hun werkgevers moet melden. De werkgever kan aangifte doen bij de politie en schade verhalen. De aangiftes moeten serieus worden opgepakt, ook als de dader een patiënt is. Ook de opleidingen moeten zorgverleners beter voorbereiden om op een professionele wijze met agressie en geweld om te kunnen gaan, aldus het actieplan.

 

V&VN

Marian Kaljouw, voorzitter van beroepsvereniging V&VN, is blij dat voor de aanpak van agressie en geweld ook financiën vrijgemaakt zijn. ‘Ik roep Verpleegkundigen en Verzorgende Adviesraden op om met hun instelling te werken aan een integrale aanpak van agressie en geweld. Juist vanuit onze beroepsgroep zelf weten we het beste wanneer agressie ons het werken belemmert.’

 

Bron: V&VN / VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.