Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerden Anna Reynvaanprijzen bekend

De negen genomineerden voor de Anna Reynvaanprijzen zijn bekend. De Praktijkprijs, de Wetenschapsprijs en de Studentenprijs hebben elk drie genomineerden.
annareynvaan.jpg
De prijzen worden uitgereikt door Hugo Borst en Carin Gaemers. - Foto: Free Images

Elk jaar organiseren AMC en VUmc in samenwerking met V&VN en Bijzijn XL de Anna Reynvaanlezing, een gratis toegankelijke lezing voor alle verpleegkundigen over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Vast onderdeel van het programma is de uitreiking van de drie Anna Reynvaanprijzen. De Wetenschapsprijs voor het beste artikel geschreven door een verpleegkundige, de Praktijkprijs voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren, en de Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing.

Vorig jaar werd de Wetenschapsprijs gewonnen door Nienke van der Voort met haar onderzoek naar collaborative care behandeling van een bipolaire stoornis. Check hier alle winnaars van vorig jaar >>

Het thema is dit jaar transmurale zorg. Professor Mary Naylor van de University van Pennsylvania komt een lezing houden met als titel ‘An Odyssey of Nursing’s Leadership in Improving the Care of Older Adults’. Van de studenten die een artikel over dit onderwerp hebben geschreven zijn genomineerd Jessica den Heijer (Hogeschool Utrecht), Marissa Jaspers en Anouk d’Ancona (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) en Sara Soldan (Hogeschool van Amsterdam).

Wondzorg thuis geven

Nancy Hendriks, Jet Timmerman en Julia Verkade (Pieter van Foreest) zijn genomineerd voor het project ‘Waardig verhuizen’ van thuis naar verpleeghuis, een project (en een handreiking) om de ’warme overdracht’ van de thuissituatie naar een verpleeghuis te realiseren. Karin Timm (Allerzorg) is genomineerd voor het project ‘Ziekenhuis op wielen’, waarbij wondzorg thuis wordt gegeven in plaats van in een ziekenhuis. Lilian Vloet (HAN) is genomineerd voor het project van het Lectoraat Acute Intensieve Zorg HAN en de beroepsvereniging van IC verpleegkundigen (V&VN IC) voor het ontwikkelen en implementeren van een verpleegkundige richtlijn ‘End-of-life care bij IC-patiënten, de verpleegkundige zorg’.

Wetenschapsprijs Anna Reynvaan

In het voor de Wetenschapsprijs genomineerde artikel onderzocht Tamara Berends (Altrecht) terugval in ziekte van patiënten met anorexia nervosa. Het artikel van Erwin Ista (Erasmus Mc – Sophia Kinderziekenhuis) gaat over de preventie van infecties van centrale lijnen bij patiënten op de intensive care. Floortje Ploos van Amstel (Radboud Mc) publiceerde over de verbetering van het signaleren van borstkankerklachten aan de hand van de zogenaamde ‘lastmeter’.

Anna Reynvaanlezing

Op de dag van de Anna Reynvaanlezing presenteren de genomineerden hun project tijdens de Genomineerdenbijeenkomst. Voorafgaand aan de lezing door prof. Mary Naylor zullen Carin Gaemers en Hugo Borst – auteurs van het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ – bekend maken wie de prijswinnaars zijn. De Anna Reynvaanlezing vindt donderdag 11 mei plaats in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

TvZ is hét vakblad voor verpleegkundigen, gericht op onderzoek, opinie, beleid en management, altijd met een link naar de praktijk. 
Meer info over abonnement >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.